Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.
Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 10 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

GRATIS FORESPØRSEL

Din forespørsel er mottatt. Vi vil kontakte deg så snart som mulig.
Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best :

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

Gastrisk bypass og alkohol – hvordan kommer de overens?

Alkohol

Kilde: pexels.com

Å komme sammen med venner og ta noen drinker eller ta det glasset vin for å kose seg, slappe av på sofaen , eller se favorittfilmen din – la oss innse det, dette er helt normalt for de fleste av oss. Hva om man tar noen flere glass og blir beruset. Men hva skjer om du hadde noen spesielle omstendigheter?

Hvis du har hatt eller vurderer en slankeoperasjon, nemlig gastrisk bypassoperasjon, vil kroppen din og derfor også forholdet til alkoholholdige drikker endres (d). Og det er veldig viktig å vite virkningen

Rett etter operasjonen

I restitusjonsperioden skal du ikke drikke noe alkoholholdig på seks måneder. Kroppen din vil fortsatt være under helbredelse og er ikke klar til å takle alkohol. Rådfør deg med legene dine når du har lov til å ta den første drinken og til og med da bør du være veldig forsiktig. Les videre for å lære hvorfor. 

Alkohol

Kilde: pexels.com

Å bli full mye lettere, mye raskere

Gastrisk bypassoperasjon endrer stoffskiftet – hvordan kalorier forbrukes, hvor raskt de sprer seg, osv. Akkurat som matforbruket og kostholdet ditt vil endre seg vil også din evne til å konsumere alkohol. Den ene drinken hadde kanskje ikke gjort noe mye før, men etter operasjonen vil den gå til blodstrømmen mye raskere og mye lettere. Du vil bli full og mye raskere – noe du ikke må misbruke, fordi det er alvorlige helserisiko. 

Se på blodsukkeret

Med det nye stoffskiftet og å miste mye vekt raskt vil det ha redusert mengden redusert sukker (glykogen) i kroppen din. Alkohol gjør det samme – det senker mengden redusert sukker, noe som får blodsukkernivået til å synke, noe som kan føre til alvorlige helseproblemer. 

Hva er hypoglykemi?

Hypoglykemi er en veldig alvorlig tilstand forårsaket av lavt blodsukker. Du kan miste bevisstheten eller lide hjerne- og nerveskader. I verste tilfeller kan det til og med føre til døden, så det er viktig at du holder øye med eventuelle symptomer på hypoglykemi, som f.eks. mister koordinasjon og balanse, blir forvirret, tale blir sløret og synet ditt er tåkete – som du kan se kan alle disse symptomene lett forveksles med fyll.  

Hvis du får noen av disse symptomene, må du straks ha litt fortynnet juice eller en glukosetablett for å øke blodsukkernivået. Hvis du får disse symptomene oftere, selv uten å drikke kontakt legene dine umiddelbart for å starte behandlingen. 

Alkohol

Kilde: pexels.com

Vokt dere for skjulte kalorier

Folk har en tendens til å glemme at det kan være mye kalorier også i drinker (spesielt alkoholholdige drikker – mens sterke drinker kan drepe bakterier dreper de ikke kaloriene!). Etter en gastrisk bypassoperasjon og med endret metabolisme, sørge for at du absorberer riktig antallkalorier er veldig viktig, så du må passe på med drikke like mye som du passe på med andre matvarer. 

Kan jeg aldri drikke igjen?

Du kan, men du må være mer forsiktig og bevisst – unngå kullsyreholdige drikker, pass på sukkeret, ikke drikk og kjør (åpenbart!), bare drikk mens du også spiser og prøv å ikke drikke for å avlaste stress. Hvis du har problemer, må du søke profesjonell hjelp umiddelbart. 

Også, hvis du har ytterligere spørsmål angående alkoholpåvirkning, slankeoperasjon, slankeoperasjon i utlandet, pris på slankeoperasjon, osv. ta kontakt med fastlegen din og/eller våre profesjonelle konsulenter fra Overvekts Operasjoner!