Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.
Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 10 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

GRATIS FORESPØRSEL

Din forespørsel er mottatt. Vi vil kontakte deg så snart som mulig.
Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best :

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

Velge type slankeoperasjon: mini gastrisk bypass vs gastrisk bypass

Operasjon

Kilde: pexels.com

Gastrisk bypass-operasjon har vært den viktigste slankeoperasjon i årevis, men nå er det en viktig populær nykommer der ute, og navnet er mini gastrisk bypass-operasjon. Så hva er oppstyret med denne yngre og mindre slektningen til den gode gamle gastriske bypass og hva er deres viktigste likheter og forskjeller?

Gastrisk bypass-operasjon

Vekter

Kilde: pexels.com

Generelt deler gastrisk bypass-operasjon pasientens mage i to deler – en stor nedre del, og en mye mindre øvre del som nå fungerer som magen. En del av tarmene vil bli forbigått, den største delen av magen sammen med den forbikjørte første delen av tynntarmen vil koble seg til den senere delen av tynntarmen, og dette vil hjelpe med drenering av fordøyelsessaft fra den større lommen. Kort sagt – som en stor del av normal mage og tynntarm blir hoppet over, du absorberer mindre mat, og absorberer mindre mat betyr å miste vekt.

Mini gastrisk bypass-operasjon fordeler 

Dr. Robert Rutledge gjorde flere viktige endringer i den typiske gastriske bypass-operasjonen i 1997, noe som gjorde operasjonstiden kortere, inkludert mindre tarmveier og færre forbindelser, dermed er hele prosessen enklere for både kirurg og pasient.

Sammenligning av de to operasjonene er restitusjonstiden lik, og det er også mengden vekt som går tapt. 

Og selvfølgelig, på grunn av den enklere prosedyren er prisen på operasjonen også mindre.

Mini gastrisk bypass-operasjon ulemper

Så hvis mini-versjonen av gastrisk bypass er enklere og billigere, hvorfor har ikke alle den i stedet for den klassiske versjonen?

Først av alt, det passer kanskje ikke alle. Siden den opprettede magesekken vil være liten og resten av magen fremdeles koblet til tarmene, kan magesaften fremdeles reise til den nye lommen, og det er større sjanse for alvorlig syrerefluks. Noen sykdommer folk kan ha takler ikke det.

Siden mini-gastrisk fortsatt er ny, vil de fleste forsikringer ikke dekke det, og det kan også være for få kirurger som praktiserer det på et tilstrekkelig nivå. 

Sunn mat

Kilde: pexels.com

Hvilket gastrisk bypass passer deg?

Dette er definitivt ikke noe du kan bestemme selv, så ta kontakt med spesialistene – en god kirurg vil definitivt finne deg en operasjon som passer til kroppen din og behov. Faktum er – tidene endrer seg, og klassiske slankeoperasjoner går fremover fordi de er profesjonelle leger ser alltid på nye, mindre kompliserte og mer effektive måter å heve folks livskvalitet og hjelpe drømmene sine til å bli oppfylt. 

Så uansett hvilken operasjon som passer for deg kan det være den klassiske gastrisk bypass eller den nyere mini-versjonen, er det bestemt at du følger legenes forslag og gir det ditt beste.Informasjon er nøkkelen her, så hvis du ønsker å lære mer om de forskjellige slankeoperasjonene og/eller vurderer å ta en slankeoperasjon i utlandet, ikke nøl med å besøke Overvekts-operasjoner.no for en profesjonell konsultasjon.