Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Ballongen er satt inn i magen gjennom munnen, og dette innebærer at etter å ha spist en liten mengde mat, føler du deg full.

Du vil bli gitt en hals spray som har en lammende effekt (du vil også bli tilbudt en beroligende hvis du ønsker det). Ved hjelp av endoskopisk teknikk vil en liten tynn slange bli ført inn gjennom munnen, ned i halsen og spiserøret, og en ballong av silikon blir satt inn og fylt med saltvann i magen.

Dette begrenser mengden mat magen kan ta imot. Din mat vil fortsatt passere gjennom fordøyelsessystemet på vanlig måte.

Hva er fordelene med en gastrisk ballong i forhold til Gastrisk Sleeve operasjon og Gastrisk Bypass operasjon?

• Fullt reversible: magen tilbake til normal når gastrisk ballong er fjernet.
• Ingen kutting eller stifting av magen
• Ingen overnatting på sykehus og kan vanligvis gå hjem en time etter.
• Selv om det kan ta litt tid å justere ballongen, bør du være i stand til å gjenoppta normalt liv med en gang.
• Ingen malabsorpsjon problemer (fordi ingen tarmen er forbigått)
• Færre truende komplikasjoner

Effektivitet
De fleste opplever betydelig vekttap etter gastrisk ballong, de fleste pasientene finner også en forbedring i deres emosjonelle helse og kvaliteten på søvn.
Gastric Balloon 12 mnd pakke 27 925,- NOK.
975,- NOK Dag 2 på sykehuset.
1800,- NOK for å ha med seg reisefølge under oppholdet for Gastric Balloon, (2 netter).
4 825,- NOK for fjerning av ballongen etter 12 mnd.
Hva som er inkludert i pakken kan du lese her.

Etter operasjonen bør pasienten endre sitt kosthold og mengden av mat. Flesteparten av pasientene blir raskt vant til den nye dietten og mindre mengde mat.
Det er fordeler og ulemper med all fedmekirurgi. Det er derfor det er viktig å bli konsultert av dyktige eksperter på dette feltet. I vår klinikk vil vår erfarne lege nøye undersøke deg og finne det beste alternativet for deg.

Vekttap kirurgi innebærer mange små detaljer, følgende informasjon vil gjøre din pre / post operativ tid lettere å handtere:

1. Sørg for å fortelle legen vår/din om eventuelle medisiner du tar. Vitaminer, mineraler og urter kan også samhandle med medisiner, så fortell legen din om dem også. Etter operasjonen, vil magen eller utløpet av den nye magen bli mindre. Piller kan irritere dine nye magesekken og forårsake kvalme eller smerter, slik at du kan bli bedt om å knuse tablettene i flere uker. Du bør sjekke med legen din om hvilke piller du bør knuse og for hvor lenge. Noen medisiner kan ikke knuses fordi de er depotmedisin og kanskje må endres til en ikke-depot form for en periode. Magesekken er mest «sårbar» de første ukene etter operasjonen.

2. Fortell legen din om eventuelle anestesi komplikasjoner som du har opplevd. For eksempel kan noen mennesker inhalere mat eller væske inn i lungene på grunn av undertrykkelse av de normale hals-reflekser som generell anestesi kan forårsake. Dette er en av grunnene til at legen vil fortelle deg å unngå å spise og drikke en viss tid før operasjonen.

3. Det er en fordel å slutte å røyke 2 uker før operasjonen.

4. Hvis din BMI er høyere enn 50, Prøv å gå ned ca 10 kg før operasjonen. Enkle ideer under restitusjonsfasen:

1. Spis 5-6 veldig små måltider om dagen, og prøver å drikke minst 1 ½ liter vann daglig. Til å begynne med kommer dette til å bli en utfordring, men det vil bli lettere med tiden. Din “nye” mage kan håndtere 1/2 kopp av mat eller drikke på en gang:

Når du er i stand til å begynne å spise mat igjen, bør ditt kosthold bestå av hovedsakelig egg, fisk og magert kjøtt.

2. Du må unngå sukkerholdige matvarer som kaker, godteri osv. Unngå også høy-fiber matvarer siden det blir klumpete og kan hindre mage/tarmfunksjonen litt.
Fett og sukker kommer til å gi deg det største problemet. Du bør ikke ha mer enn 10/100 gr sukker i ethvert måltid og fettinntaket bør være ca 8/100 gram.

3. Trening er svært viktig. Start forsiktig med moderat aerobic trening, spaserturer, og deretter legge til styrketrening senere. Følg disse tipsene etter din fedmekirurgi, slik at du vil komme deg raskere og føle deg fortere bedre. Du vil bli gitt en detaljert postoperativ matinntaksguide, designet spesielt for å passe dine behov.

Går du og tenker på bypass operasjon? Mange går med disse funderingene i dag, etter å ha prøvd i årevis på å gjøre noe med overvekten sin selv.

Da er det selvfølgelig mange aspekter som spiller en rolle, blant annet om man skal gjøre en gastrisk bypass, eller om man skal gjøre en sleeve operasjon. Dette med priser spiller selvfølgelig også en stor rolle, og om det er forskjell på sleeve og gastric bypass pris. Når det gjelder prisene, så er vi vel en av de billigste i Riga, og vi jobber hele tiden med å prøve å få prisene ytterligere ned.
Og hos oss koster det det samme uansett om du velger Sleeve eller bypass.

Det også mange lurer på er bypass operasjon risiko. Selvfølgelig er det en viss risiko ved å gjøre en slik operasjon, like mye som ved alle andre typer av operasjoner. En operasjon er aldri risikofri, samme hva slags operasjon man skal gjøre. Og mange spør oss også om gastric bypass komplikasjoner, likeledes gastric bypass bivirkninger. Igjen så vil vi si at selvfølgelig finns det en viss fare for at det kan oppstå bivirkninger eller komplikasjoner, men disse er relativt små, og sjeldne. Det som virkelig er VIKTIG etter en magesekk operasjon, er at man er NØYE med å følge kirurgens instrukser. Man vet av erfaring at mange «slurver» med å ta alle vitaminer osv etter operasjonen, og DETTE kan føre til at du føler deg slapp, ikke har noe energi, får ikke i deg det du skal av mat og lignende, og på lang sikt kan dette gi alvorlige bivirkninger. Så vær så snill og husk å ta alle de vitaminer som kirurgen anbefaler deg. Han hadde ikke anbefalt dette om det ikke var viktig.

Det finns også et utall blogger på nettet, med mange ulike temaer, som blant annet gastric bypass blogg. Der kan man treffe likesinnede, personer som har gjort slike operasjoner tidligere, og som gjerne deler med seg av sine erfaringer, både på godt og vondt. Mange av disse bloggene er verdifulle fordi man får mange tips og ideer til hva man bør/ikke bør gjøre i etterkant av en operasjon.

Spørsmål og svar

Kan jeg miste vekt med Gastrisk Ballong?

Gastrisk Ballong bidrar til å oppnå vekttap uten kirurgisk inngrep. En uoppblåst ballong settes inn i magen ved pasientens munn, fylles med saltoppløsning og lar den være i magen i opptil ett år. Som et resultat av prosedyren reduseres plassen i magen, og pasientene er ikke lenger i stand til å spise så mye som de er vant til, og dermed vil de miste overflødig vekt. For ikke å få tilbake den ekstra vekten når ballongen er fjernet bør pasienter fokusere på å bygge sunne spisevaner og livsstilsvaner.

Hva er kravene til Gastrisk Ballong?

Gastrisk Ballong passer bra for deg som foretrekker en prosedyre uten operasjon eller som ikke kan gjennomgå et kirurgisk inngrep av helsemessige årsaker. Det kan også være et godt alternativ for de som ikke har klart å lykkes med andre slanketeknikker som slanking og trening. Pasientene vil bli sjekket for forhold som kan gjøre at Gastrisk Ballong ikke kan anbefales. For dette utføres en øvre endoskopi før prosedyren for å sette inn ballongen.

Hva er prisen på Gastrisk Ballong?

I Latvia, koster Gastrisk Ballong 12-månederspakke 27 925 kroner. Prisen dekker overnatting, alle medisinske prosedyrer og gebyrer og 1 års oppfølging. Lær mer om Gastrisk Ballong-prispakken fra prislisten.

Hvorfor ta Gastrisk Ballong utenfor Norge?

Hovedargumentet for å ha Gastrisk Ballong prosedyre gjort i utlandet og ikke i Norge er den bemerkelsesverdige prisforskjellen. Andre årsaker inkluderer høyt trente og anerkjente kirurger, flerspråklig støttepersonell og bruk av den nyeste medisinske teknologien. I tillegg er det raskt og enkelt å reise mellom Norge til Latvia.

Hva slags kvalifikasjoner har kirurger og medisinsk personell?

Overvekts Operasjoner Riga leverer medisinske tjenester på høyeste nivå, inkludert Gastrisk Ballong prosedyre, i et behagelig og pasientvennlig miljø. Legen vår har lang erfaring med ballongprosedyrer. Besøk vår nettside for å lære mer om den medisinske kredibiliteten og kvalifikasjonene til personalet vårt.

Vil jeg ha muligheten til å holde overflødig vekt av etter Gastrisk Ballong?

Gastrisk Ballong er ofte en foretrukket vekttapprosedyre for personer som er overvektige, men ikke nødvendigvis overvektige. Pasienter oppnår vekttap på grunn av ballongen som reduserer magen. For å opprettholde vekttapet etter at ballongen er fjernet trenger pasienter imidlertid å bygge nye sunnere spisevaner.

Kan Gastrisk Ballong bli utført for andre gang?

I teorien er det å ha en Gastrisk Ballong for andre gang mulig. Når det er sagt bør pasienter først se på spise- og treningsvanene sine. For å unngå behovet for en ny Gastrisk Ballong er det viktig å gjøre de nødvendige livsstilsendringene umiddelbart etter den første prosedyren.

Slik får du ytterligere informasjon om Gastrisk Ballong?

For ytterligere informasjon om Gastrisk Ballong eller klinikken Overvekts Operasjoner Riga, vennligst kontakt vår pasientkoordinator Mona Karlsson ved å sende en e-post til mona@overvekts-operasjoner.no eller ringe 451 145 93. Eller ta kontakt med oss på nettet ved å bruke kontaktskjemaet på vår nettside- legg til kontaktinformasjon og spørsmål så kommer vi raskt tilbake til deg!