Gastric Balloon er en ikke-kirurgisk behandling for folk som er overvektige

Ballongen er satt inn i magen gjennom munnen, og dette innebærer at etter å ha spist en liten mengde mat, føler du deg full.

Du vil bli gitt en hals spray som har en lammende effekt (du vil også bli tilbudt en beroligende hvis du ønsker det). Ved hjelp av endoskopisk teknikk vil en liten tynn slange bli ført inn gjennom munnen, ned i halsen og spiserøret, og en ballong av silikon blir satt inn og fylt med saltvann i magen.

Dette begrenser mengden mat magen kan ta imot. Din mat vil fortsatt passere gjennom fordøyelsessystemet på vanlig måte.

Hva er fordelene med en gastrisk ballong i forhold til Gastrisk Sleeve operasjon og Gastrisk Bypass operasjon?

• Fullt reversible: magen tilbake til normal når gastrisk ballong er fjernet.
• Ingen kutting eller stifting av magen
• Ingen overnatting på sykehus og kan vanligvis gå hjem en time etter.
• Selv om det kan ta litt tid å justere ballongen, bør du være i stand til å gjenoppta normalt liv med en gang.
• Ingen malabsorpsjon problemer (fordi ingen tarmen er forbigått)
• Færre truende komplikasjoner

Effektivitet
De fleste opplever betydelig vekttap etter gastrisk ballong, de fleste pasientene finner også en forbedring i deres emosjonelle helse og kvaliteten på søvn.
Gastric Balloon 12 mnd pakke 27 925,- NOK.
975,- NOK Dag 2 på sykehuset.
1800,- NOK for å ha med seg reisefølge under oppholdet for Gastric Balloon, (2 netter).
4 825,- NOK for fjerning av ballongen etter 12 mnd.
Hva som er inkludert i pakken kan du lese her.

Etter operasjonen bør pasienten endre sitt kosthold og mengden av mat. Flesteparten av pasientene blir raskt vant til den nye dietten og mindre mengde mat.
Det er fordeler og ulemper med all fedmekirurgi. Det er derfor det er viktig å bli konsultert av dyktige eksperter på dette feltet. I vår klinikk vil vår erfarne lege nøye undersøke deg og finne det beste alternativet for deg.

Vekttap kirurgi innebærer mange små detaljer, følgende informasjon vil gjøre din pre / post operativ tid lettere å handtere:

1. Sørg for å fortelle legen vår/din om eventuelle medisiner du tar. Vitaminer, mineraler og urter kan også samhandle med medisiner, så fortell legen din om dem også. Etter operasjonen, vil magen eller utløpet av den nye magen bli mindre. Piller kan irritere dine nye magesekken og forårsake kvalme eller smerter, slik at du kan bli bedt om å knuse tablettene i flere uker. Du bør sjekke med legen din om hvilke piller du bør knuse og for hvor lenge. Noen medisiner kan ikke knuses fordi de er depotmedisin og kanskje må endres til en ikke-depot form for en periode. Magesekken er mest «sårbar» de første ukene etter operasjonen.

2. Fortell legen din om eventuelle anestesi komplikasjoner som du har opplevd. For eksempel kan noen mennesker inhalere mat eller væske inn i lungene på grunn av undertrykkelse av de normale hals-reflekser som generell anestesi kan forårsake. Dette er en av grunnene til at legen vil fortelle deg å unngå å spise og drikke en viss tid før operasjonen.

3. Det er en fordel å slutte å røyke 2 uker før operasjonen.

4. Hvis din BMI er høyere enn 50, Prøv å gå ned ca 10 kg før operasjonen. Enkle ideer under restitusjonsfasen:

1. Spis 5-6 veldig små måltider om dagen, og prøver å drikke minst 1 ½ liter vann daglig. Til å begynne med kommer dette til å bli en utfordring, men det vil bli lettere med tiden. Din «nye» mage kan håndtere 1/2 kopp av mat eller drikke på en gang:

Når du er i stand til å begynne å spise mat igjen, bør ditt kosthold bestå av hovedsakelig egg, fisk og magert kjøtt.

2. Du må unngå sukkerholdige matvarer som kaker, godteri osv. Unngå også høy-fiber matvarer siden det blir klumpete og kan hindre mage/tarmfunksjonen litt.
Fett og sukker kommer til å gi deg det største problemet. Du bør ikke ha mer enn 10/100 gr sukker i ethvert måltid og fettinntaket bør være ca 8/100 gram.

3. Trening er svært viktig. Start forsiktig med moderat aerobic trening, spaserturer, og deretter legge til styrketrening senere. Følg disse tipsene etter din fedmekirurgi, slik at du vil komme deg raskere og føle deg fortere bedre. Du vil bli gitt en detaljert postoperativ matinntaksguide, designet spesielt for å passe dine behov.

Går du og tenker på bypass operasjon? Mange går med disse funderingene i dag, etter å ha prøvd i årevis på å gjøre noe med overvekten sin selv.

Da er det selvfølgelig mange aspekter som spiller en rolle, blant annet om man skal gjøre en gastrisk bypass, eller om man skal gjøre en sleeve operasjon. Dette med priser spiller selvfølgelig også en stor rolle, og om det er forskjell på sleeve og gastric bypass pris. Når det gjelder prisene, så er vi vel en av de billigste i Riga, og vi jobber hele tiden med å prøve å få prisene ytterligere ned.
Og hos oss koster det det samme uansett om du velger Sleeve eller bypass.

Det også mange lurer på er bypass operasjon risiko. Selvfølgelig er det en viss risiko ved å gjøre en slik operasjon, like mye som ved alle andre typer av operasjoner. En operasjon er aldri risikofri, samme hva slags operasjon man skal gjøre. Og mange spør oss også om gastric bypass komplikasjoner, likeledes gastric bypass bivirkninger. Igjen så vil vi si at selvfølgelig finns det en viss fare for at det kan oppstå bivirkninger eller komplikasjoner, men disse er relativt små, og sjeldne. Det som virkelig er VIKTIG etter en magesekk operasjon, er at man er NØYE med å følge kirurgens instrukser. Man vet av erfaring at mange «slurver» med å ta alle vitaminer osv etter operasjonen, og DETTE kan føre til at du føler deg slapp, ikke har noe energi, får ikke i deg det du skal av mat og lignende, og på lang sikt kan dette gi alvorlige bivirkninger. Så vær så snill og husk å ta alle de vitaminer som kirurgen anbefaler deg. Han hadde ikke anbefalt dette om det ikke var viktig.

Det finns også et utall blogger på nettet, med mange ulike temaer, som blant annet gastric bypass blogg. Der kan man treffe likesinnede, personer som har gjort slike operasjoner tidligere, og som gjerne deler med seg av sine erfaringer, både på godt og vondt. Mange av disse bloggene er verdifulle fordi man får mange tips og ideer til hva man bør/ikke bør gjøre i etterkant av en operasjon.