Litt om Riga & Latvia

Gode grunner til å velge Latvia for din helsereise!

Riga er den største byen i de tre baltiske statene; det er en sjarmerende og et sofistikert sted og vokser i popularitet som en storbyferie destinasjon. Sett deg på en trikk som kjører rundt i byen, og som passerer mange interessante Art Nouveau-stil bygninger, samt en og annen påminnelse om det sovjetisk styre som en gang har vært, i bygninger. Ta en spasertur langs de trange brosteinsbelagte gatene i gamlebyen, som dateres tilbake til 1201, for å beundre gamle bygninger som Rigas Dome-katedralen, sammen med «De Tre Brødrene Hus, Okkupasjonsmuseet i Latvia (1940-1991) som huser arkiver og memorabilia fra den nazistiske og russiske okkupasjonen, og Rigas slott hvor det latviske «History Museum», utenlandsk kunst museum er også plassert der. Det finns flere større shopping sentre der, hvor man kan få handlet merkeklær, vesker, kosmetikk, og diverse andre ting for under halve prisen av hva det koster i Norge. Etterpå kan man f.eks. slappe av med en latvisk øl i en av de mange pubene, der noen har levende musikk. Latviere er kjent for å være veldig gjestfrie.

Latviske «hot spots» inkluderer et besøk til middelalderborgen i Cēsis, båttur på elven Gauja og strendene på den «Baltiske rivieraen «. Den baltiske kystens unike hvite sandstrand strekker seg over 500 kilometer, blant biosfærereservater og nasjonalparker. De mest populære strendene ligger ved Liepāja, Ventspils og Jurmala, som ligger bare en halv times togtur fra Riga. Latvia er også flott sted for sykkelentusiaster, med flate veier, frisk luft, vakre åser, skoger, viltvoksende landskap og interessante landsbyer å se.

For noen år siden var det ikke så populært med medisinske reiser som i dag. Folk ville bare reise til utlandet og få
medisinsk behandling om de hadde en sykdom som kunne føre til døden, eller det var rike mennesker som hadde råd til å kjøpe disse medisinske reisene, slik at de slapp å stå i de lange helsekøene her hjemme i Norge. I dag har situasjonen endret seg. I dag søker folk flest etter høy kvalitet på medisinsk behandling. Som et resultat av dette, har det blitt store fremskritt, og det er mange som velger å reise til utlandet i dag for å gjøre en operasjon. Dels fordi det er så lange ventetider ved de offentlige institusjonene i Norge, dels fordi det er så dyrt å gjøre dette på private institusjoner her til lands.