Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Ofte stilte spørsmål

Hva er den typiske rutinen for pasienter som ankommer til Riga?
– De fleste pasientene kommer til Riga i løpet av mandagen og bor på hotellet i byen. Dagen er beregnet til organisatorisk problem løsning og avslapning etter turen. Neste dag vil vår representant bringe deg til sykehuset for medisinske pre-kirurgi tester og du får ditt første møte med legen. Operasjonen er vanligvis morgen etter legens undersøkelse. Hvis ingen uforutsette problemer eller komplikasjoner blir oppdaget etter operasjonen, vil du få lov til å returnere hjem etter 3 netter.

Hva skjer hvis testene avdekker eventuelle medisinske tilstander som diskvalifiserer meg for fedmekirurgi?
– Om dette skulle hende, vil du få tilbake det meste du betalte, forutenom 10 %, som er depositumet, andre serviceavtaler, så som hotell, transport osv, pluss at du må betale for tester/undersøkelser som har blitt gjort i forkant for en operasjon, dette  er ca 6 400,- NOK.

* Dette er tilbakemeldinger fra våre tidligere pasienter, og slike resultater kan ikke garanteres eller loves.

Er operasjonen i Latvia, et fremmed land, trygt?
– Vi kan forsikre deg om at overvektsoperasjoner i Latvia er like trygt som i Norge, Sverige eller noen vesteuropeisk land. Det er de samme teknikkene, medisinene, instrumentene og moderne diagnoseutstyr som benyttes. Forskjellen ligger i prisen for inngrep. I Latvia er operasjoner rimeligere enn i høyt beskattede europeiske land, som for eksempel, skandinaviske land (Norge).

Fungerer virkelig fedmekirurgi tilfredsstillende?
– Dette spørsmålet er den mest utbredt blant pasientene. Stol på mange års praksis og studier, vi kan forsikre deg om at fedmekirurgi er svært effektivt og fører til betydelig vekttap, og løser problemet med alvorlig overvektige mennesker. Videre vil du oppnå enda bedre resultater og opprettholde dem i en mannsalder, hvis du følger din ernæringsmessige plan spesialdesignet av lege for deg.

Hvor mye vekt kan jeg tape?
– Resultatene etter en fedmeoperasjon avhenger av fedme nivå før operasjonen. Resultatene avhenger også av hva pasienten spiser og hvor mange øvelser han gjør etter operasjonen. Gjennomsnittlig vekttap er omtrent 60-70% av den overskytende vekt i løpet av et år etter inngrepet.

Hvor lang tid tar det å komme seg etter en operasjon?
– Å komme seg etter ALLE de fysiske effektene av operasjonen tar vanligvis opptil seks uker, men de fleste pasientene våre returnerer tilbake til sitt arbeid etter bare en uke. Noen pasienter føler slapphet og tretthet i flere måneder. Disse effektene er felles etter en hvilken som helst operasjon. Pasientene bør starte et beskjedent program med trening etter retur hjem.

Må jeg ta mineraltilskudd og vitaminer for resten av livet?
– Sannsynligvis, ja. Kapasiteten av magesekken reduseres etter operasjon som innebærer at magen vil være i stand til å absorbere færre næringsstoffer, og absorpsjon av nødvendige riktig fungerende vitaminer og mineraler blir også redusert. For at kroppen skal få alle de nødvendige vitaminer og mineraler du må ta spesielle kosttilskudd.

Har kvinnen mistet muligheten til å bli gravid etter fedmekirurgi?
– Nei, dette problemet har blitt svært viktig blant kvinner i fertil alder. Mange av dem blir villedet av restriksjonene i kaloriinntak, og at det gjør evnen til å bære fram et friskt barn umulig. Egentlig er dette ikke sant. Kvinnen mister ikke muligheten til å bære fram en baby etter fedmeoperasjonen, men de fleste leger vil ikke råde deg å bli gravid tidligere enn 18 måneder etter operasjonen.

Kan jeg bli overvektig igjen?
– Teoretiske muligheter for å bli overvektig igjen, eksisterer. Pasienten kan teoretisk (og hvis man prøver hardt, så også praktisk talt) spise til slikt overskudd at han overøser de fysiske begrensningene i magen hans. Pasienten som følger sitt kosthold og ernæringsmessige plan og mosjonsstrategi vil aldri bli overvektige igjen. Den menneskelige kroppen trenger næringsstoffer. Det er viktig å spise sunt: å spise små porsjoner, men oftere enn før, for å tygge maten ordentlig, å spise mye frukt og grønnsaker, for å unngå raffinert sukker, animalsk fett og bearbeidet mat.

Hva med oppfølging etter at jeg kommer tilbake fra min tur?
– Vi på Overvekts-Operasjoner Riga har som mål er å sikre at medisinsk reiseopplevelse går greit før, under og etter reisen i utlandet. Når du kommer hjem, er vi fortsatt til tjeneste og vil gjerne gjøre vårt beste for å sørge for at dine behov er oppfylt til enhver tid.

Må jeg utføre noen tester før min ankomst til sykehuset?
– Alle nødvendige tester blir utført på vårt sykehus ved første pre-kirurgi dag. Bare ved tilfeller av alvorlige helseplager, dvs. hjerterelaterte eller andre alvorlige lidelser, bes pasienten gjøre noen prøver i hans / hennes hjemland, hos fastlegen.

Bør jeg følge noen spesiell diett før fedmekirurgi?
– Vi krever ikke noen spesiell diett før en fedmeoperasjon. Men, vi oppfordrer våre pasienter å begynne på en fettfattig diett, redusert diett, ca 2 uker innen operasjon, dette for å oppnå åpenbare medisinske fordeler. Dietten før operasjonen vil også være en fordel for din tilpasning til det nye kostholdet etter operasjonen.

Er fedmekirurgi den beste måten for meg?
– Det avhenger av din Body Mass Index og din fastlege. Kun fastlegen din kan gi deg råd om å gå gjennom en operasjon eller ikke. For det første, så sjekker legen din Body Mass Index (BMI), og for å avgjøre om kroppsvekten er over normen og med hvor mye. Gastric bypass kirurgi og annen fedmekirurgi utføres vanligvis når pasienten allerede har prøvd alle andre tiltak for å overvinne fedmen, inkludert diett endringer og regelmessig fysisk aktivitet. Fedmekirurgi er en alvorlig medisinsk intervensjon. Sykelig fedme er de typiske kriterier for å avgjøre hvorvidt kirurgi er nødvendig. Hvis pasienten er overvektig med 40 kg (man) eller 36 kg (kvinne) med en BMI på 40 eller mer, vil det være sannsynlig å gjennomføre en operasjon.

Hvor lenge varer resultatene etter en fedmeoperasjon?
– De fleste pasienter, som gjennomgår fedmekirurgi, opprettholder sitt vekttap på opptil 50% i gjennomsnitt i 10 år. Dette resultatet er utmerket. Hvis pasienten følger sykehusets spesialdesignet ernærings- og treningsplan, vil resultatene av fedmekirurgi opprettholdes i en mannsalder. Du bør huske at kirurgi alene ikke kan føre til spennende resultater. Vekttap er en vanskelig jobb. Men pasienter, som gikk fulgte alle disse rådene etter operasjonen, vil ikke lide av fedmeproblem lenger!

* Dette er tilbakemeldinger fra våre tidligere pasienter, og slike resultater kan ikke garanteres eller loves.