Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Vi forstår at fedmekirurgi kan være et vanskelig valg.

Og hver person som lider av overvektsproblem er på utkikk etter fedmeoperasjon og den best kvalifiserte kirurgen. Mange er også usikre på sykehuset som ligger i andre land, og bare det å gjøre en overvektskirurgi i utlandet, kan virke skremmende. Vi forstår dine bekymringer, men vi kan forsikre deg om at vår klinikk garanterer deg at du vil bli fornøyd med overvektskirurgien du kommer til oss for å gjøre. Dette kan vi garantere deg, fordi vi har det beste og mest erfarne kirurg teamet i Europa. Våre kirurger er de best kvalifiserte innen overvektskirurgi i Baltikum. En av kirurgene har blitt hentet inn for å gjøre fedmekirurgi på et privat sykehus her i Norge pga hans dyktighet. Vi garanterer deg også at vi vil følge deg opp i 3 år etter gjennomført fedmekirurgi, og med dette mene det at pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 3 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om. Vi som driver dette, har selv gjennomgått fedmeoperasjon, og VET derfor hva du behøver, og har krav på.

BASIC FORSIKRING – inkludert i den grunnleggende kirurgi pakken

Ansvarsforsikring fra legen er inkludert i den grunnleggende Gastric Sleeve, Gastric Bypass og Pouch Resizing kirurgi-pakken. Dette betyr at sykehuset har en ansvarsforsikring for ekstra medisinske prosedyrer som må gjøres i Riga, i inntil 6 mnd etter operasjonen, og den dekker kostnader opp til 30 000 Euro. Denne forsikringen gjelder i tilfeller der kirurgen har skyld i evt komplikasjoner, og vil dekke evt re operasjoner, andre behandlinger osv, OM det er påvist at kirurgen i Riga har gjort en feil.

Når du leser pasientinformasjons dokument vi sender til deg når du vurderer å gjøre en overvektsoperasjon i Riga med oss, vil du se at det potensielt finnes en risiko for mindre postoperative og lengre postoperative komplikasjoner. Ut ifra våre erfaringer, kan det være opp til 2-3% av pasientene som får komplikasjoner etter at de har returnert til Norge, og dvs, at 97-98% av pasientene ikke får noen komplikasjoner. Av erfaring, vil disse 2-3% av tilfellene som får komplikasjoner, skje fra rundt noen dager – og opptil 2 uker etter hjemkomst. OM det skjer at en person får feber, smerter eller lignende, må de umiddelbart kontakte fastlegen / sykehuset i Norge, og søke hjelp der. Det offentlige systemet i Norge er pliktig å hjelpe alle gratis, og det spiller ingen rolle om du har gjort kirurgi i Norge eller i utlandet.

Hvis det viser seg at det har blitt gjort en stor feil av kirurgen i Riga, og det har blitt gjort ny kirurgi i Norge for å rette opp komplikasjonen etter slankeoperasjon i Riga, vil da den grunnleggende kirurgi pakke-prisen, på kr. 58900 kroner tilbakeføres til pasienten. For ordens skyld, kan CRP (som måler infeksjonen i kroppen) verdiene være høyere enn normalt ved utskrivning fra sykehuset. Høyere CRP kan ikke tolkes som at dette er en feil av lege / sykehus, dette fordi det en Worldwide og europeisk praksis til å slippe ut pasienter fra sykehusene etter slankeoperasjoner med høyere CRP. Dette er bare kroppens reaksjon på operasjonen, og BØR gå tilbake til det normale innen kort tid.

ALLE OPERASJONER BLIR SPILT INN PÅ VIDEO, OG BLIR OPPBEVART PÅ SYKEHUSET I TILFELLE DET SKULLE BLI STILT SPØRSMÅL OM HVORVIDT KIRURGEN HAR GJORT EN FEIL ELLER IKKE.

Så langt har vi aldri hatt tilfeller der denne forsikring vil gjelde, fordi kirurgen og teamet hans, er svært erfarne, og gjør ingen store feil, men det er godt å vite at en slik ansvarsforsikring finnes, og du får den uten ekstra kostnader.

I dagens praksis er det vanlig at disse «basic» forsikringene bare dekker evt ekstra operasjoner osv, pga komplikasjoner som har oppstått fordi kirurg har gjort feil, og det er den samme praksis som pasientene mottar i private sykehus her hjemme i Norge.

Desverre er fedme i Norge veldig utbredt pr i dag og mange sliter for å komme ned i vekt

Dessverre er det et faktum at det er ganske utbredt dette med fedme i Norge. Mange har kanskje slitt i årevis med disse kiloene. Man går ned noen kilo, og er superfornøyd, men, dessverre, etter en periode opplever mange at dette bare holder for en stund, og man er tilbake der man begynte, pluss kanskje et par kilo til. Dette er meget frustrerende for mange, og det er da mange begynner å tenke på fedmeoperasjon i utlandet. Mange er nok skeptisk til dette, og det er egentlig noe man bør være også, det er dessverre mange useriøse aktører på markedet. Vi er et meget seriøst firma, og dette ser vi bare på våre pasienter, der antallet vokser og vokser. Mange av våre tidligere pasienter står klare og vil gjerne gi referansern til deg, og dele med seg av sine erfaringer. Dette er pasienter som har slitt med fedme eller ekstrem fedme, og som valgte å gjøre bariatrisk kirurgi hos oss. Alle sammen er meget fornøyde, både med behandlingen de får nede i Riga og selve operasjonen. Mange skriver til oss i etterkant og ber oss sende en hilsen til sykehuset og takke for den gode omsorgen de fikk, respekten og ydmykheten de viser for de som kommer dit som pasienter. Dette er selvfølgelig like viktig som selve operasjonen. Man SKAL kjenne seg ivaretatt og føle seg trygg. Dette er momenter vi etterstrever hele tiden, fordi vi synes at dette er en selvfølge, og selv om vi er gode på dette, prøver vi hele tiden å gjøre ting bedre, derfor blir vi ekstra glade når vi får disse positive tilbakemeldingene fra våre pasienter.

Ta tak og gjør noe med din fedme innen det går for langt og det er forsent. Ring oss, vi hjelper deg så gjerne