Steg for steg

Steg for steg informasjon

Har du bestemt deg for å gjøre en større operasjon i Riga, Latvia?

Hva bør du gjøre trinn for trinn etter at du bestemmer deg for å komme til Latvia for din helses skyld, og gi oss gleden å være din guide på denne reisen?

Trinn 1

Velg en prosedyre som dekker dine behov.

Trinn 2

Kontakt oss via e-post, telefon eller direkte fra nettsiden med dine spørsmål og bekymringer.

Trinn 3

Vi kommer tilbake til deg innen kort tid med svar. Gir deg info om prosedyren du ønsker å få utført. Du vil også bli gitt et helse spørreskjema, på EN side og dette er enkelt å fylle ut.

Trinn 4

Når du bekrefter dine ytterligere intensjoner og helseopplysninger har blitt fylt ut, sender vi dette skjemaet ned til Riga, til legene, som går igjennom dette spørreskjemaet. Legene vil bekrefte om du er egnet for den undersøkelse / kirurgi som du ønsker å få gjort. Og hvis legene bekrefter «Ja», er vi klare til å ta deg til neste trinn.

Trinn 5

Vi tar vare på alle dine reisebehov, foruten om flybilletter, dette må du ordne selv. Men utover dette, hjelper vi deg med dine ønsker og videre tiltak.

Trinn 6

Du ankommer Riga International Airport og en person vil møte deg opp der, vise deg ut til en ventende taxi, som vil kjøre deg til hotellet, der vår kollega vil komme og holde et kort informasjonsmøte med dere. I noen tilfeller velger noen å reise direkte til sykehuset. Mange velger å komme dagen før undersøkelser og tester innen operasjonen, og kan da bruke kvelden enten til å utforske Riga litt på egenhånd, eller bare slappe av og nyte atmosfæren på hotellet. Morgenen etter vil vår kollega hente deg igjen på hotellet og kjøre deg til sykehuset, der tester og undersøkelser vil finne sted.

Trinn 7

Du møter kirurgen og anestesilegen, for privat konsultasjon, og tester gjøres dagen før selve inngrepet.

Trinn 8

Når du har gjennomgått tester og undersøkelser, har du fri noen timer, så vis du ønsker det, kan du ta deg en tur ut og beundreområdet ved sykehuset. Flere velger å oppholde seg på sykehuset, for å forberede seg på inngrepet.

Trinn 9

Etter at operasjonen / prosedyren er ferdig, starter restitusjonsfasen. Du samler krefter med hjelp av medisinsk personell og full støtte fra oss. Man er ofte oppe og på benene igjen få timer etter operasjonen/prosedyren. Nå starter ditt nye liv! Man får en kostholdsplan, har samtaler med legen/e under dagenes gang, de fleste blir på sykehuset 4 dager fra de kommer til de blir skrevet ut etter operasjonen.

Trinn 10

Man planlegger reisen hjem. Som en oppfølging, vil vi være tilgjengelig for å svare på dine spørsmål etter at du har kommet hjem. Man får med seg resepter hjem på vitaminer o.l. som man da henter ut på apoteket på flyplassen i Riga, hvilket vi anbefaler. Fastlegen din vil fortsette å skrive ut reseptene til deg på det du behøver når dine medisiner går tom. Vi anbefaler også at man bestiller time hos sin fastlege etter hjemkomst, og at man gjennom han får utført blodprøver etc etter operasjonen, spesielt da MRSA prøver, da dette kan skape komplikasjoner OM du må på sykehus i inntil 12 mnd etter ditt opphold i Riga. Det har ikke funnets spor av MRSA på vårt sykehus de siste 25 årene, da det blir tatt prøver på ulike steder på vår avdeling hver mnd. Men de norske sykehusene vil likevel kreve at slike prøver blir gjort.

Trinn 11

Vi håper du likte din medisinske reise til Riga, og at du er klar for en ny og bedre levetid med ditt nye kosthold og etter hvert slankere kropp.