Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Alt du bør vite om Mini Gastric Bypass

Prosedyren ble først utviklet for omtrent 20 år siden som et alternativ til den mer involverte Roux-en Y-gastrisk bypass-prosedyren og har siden blitt utført titusenvis av ganger over hele verden. Det markedsføres vanligvis som en enkel, minimal invasiv, laparoskopisk vekttap kirurgi, og det er alle disse tingene. Men det er mer enn det, og fordi det er en type større operasjon, medfører det også flere potensielle utfordringer. Nedenfor skal vi se nærmere på hva mini gastrisk bypass er, dets opprinnelse, fordeler og utfordringer.

Opprinnelsen til Mini Gastric Bypass Prosedyre

For å lettere forstå hva mini gastrisk bypass kirurgi er, er det nyttig å vite hva det utviklet seg fra. “Mini” bypass er en form for bariatrisk (vekttap) kirurgi som ble utført første gang på 1950-tallet. Overvektskirurgi er praktisk talt unik innen medisin fordi med operasjon kan en person potensielt bli kurert av en rekke sykdommer. Det er fordi overvektige personer vanligvis lider av vektrelaterte helseproblemer fra diabetes til hjertesykdom til åndedrettsbesvær til hofte- og kne degenerasjon og med mer.

Når mennesker gjennomgår en vellykket bariatrisk kirurgi, vil de vanligvis oppleve at hofte og kne problemer blir snarlig redusert til svært håndterbare nivåer som kanskje ikke krever utskifting, at deres blodsukker blir stabilisert på normale nivåer, at eventuelle respiratoriske vanskeligheter lindres og lungefunksjonen  ofte gjenopprettes gjennom trening og at belastningen på hjertet blir redusert. Bariatrisk kirurgi fortjener et spesiell plass i kirurgiske prosedyrer.

Mini Gastric Bypass kirurgi Pakke 58 900,- NOK.
Hva som er inkludert i pakken kan du lese her.

Jejunoileal Bypass

Jejunoileal bypass (JIB) var en av de første typene av bariatrisk kirurgi. Det etterlot magen intakt, men omgikk de fleste tarmene for å fremme en tilstand av malabsorpsjon. Mens det ga gode vekttap resultater ble det til slutt avbrutt fordi det førte til en rekke komplikasjoner fra diaré til osteoporose til nyrestein, nattblindhet og mer. Bakterier vokste ofte ukontrollert i den forbigående tarm og forårsaket mange problemer, inkludert leddgikt og leversvikt.

Gastric Bypass

Denne formen for slankeoperasjon ble først utviklet på 1960-tallet som et alternativ til JIB-kirurgi. Kirurger hadde observert hvordan pasienter som hadde fått en del av magen fjernet på grunn av sår, ville ofte ende opp med å miste betydelige mengder vekt. Gjennom forsøk og feil ble gastrisk bypass-teknikken perfeksjonert ved hjelp av Roux-en Y intestinalt lem. RNY-kirurgi, som det vanligvis kalles i dag, er nå den vanligste formen for bariatrisk kirurgi. Med RNY-kirurgi opprettes en liten pose fra magen der den møter spiserøret. Tynntarmen er delt inn i to segmenter med det øvre segmentet omgått og det nedre festet direkte den nye lille magen. Resten av magen blir også omgått.

Mini Gastric Bypass

Mini bypass er en variasjon av – noen vil kalle det en forfining av – den vanlige RNY gastrisk bypass operasjonen. Navnet “mini” forveksler ofte mennesker og dets opprinnelse er fortsatt litt uklart. Noen tror det refererer til den nye “mini-magen”. Andre er overbevist om at det refererer til det faktum at det er mindre manipulasjon som kreves av tynntarmen. Mens andre mener at det refererer til det faktum at operasjonen selv er mindre invasiv og så “mini” i forhold til den mer arbeidsintensive RNY-bypassen.

Uansett hva den nøyaktige betydningen av navnet er, ble denne prosedyren utviklet for 20 år siden, og i starten gikk det sakte med bare 4000  prosedyrer som ble utført i de første 10 årene av dens opprinnelse. De fleste var i utgangspunktet uvillige til å overveie mini gastrisk bypass-kirurgi sine fordeler og ulemper. I stedet valgte de den mer kjente prosedyren, RNY. Sagte men sikkert spredte ordet seg. En begivenhet som bidro til å skape blest på prosedyren, skjedde i 2005 da skuespilleren Gil Gerard (Buck Rogers) gjennomgikk prosedyren som en del av et Discovery Channel-TV-show. Programmet fulgte hans fremgang gjennom månedene etter operasjonen, i løpet av tid mistet han mer enn 60 kg. Etter dette TV-showet var operasjonen blitt enda mer kjent og anerkjent.

Prosedyre

Mini gastrisk bypass-prosedyren klarer seg bra  i gastrisk bypass vs mini-gastrisk bypass-debatt fordi det er en raskere, enklere og mindre kompleks metode for å oppnå fordelene ved en standard gastrisk bypass. I de fleste tilfeller vil operasjonen ta omtrent en time og være en langt mindre fysisk påkjenning enn andre typer vekttap kirurgi. Vanligvis er det 5 trinn involvert i prosessen med å opprette mini gastrisk bypass og de er:

 • Få tilgang – Et sett med 5 snitt som hver er på omtrent 2,5 cm er laget i bukens vegg. Disse vil gjøre det mulig å innføre kameraet og nødvendige kirurgiske instrumenter. Ulike tilgangs porter (som de er referert til) vil bli brukt på forskjellige punkter under operasjonen.
 • Lever tilbaketrekning – I sin naturlige stilling ligger leveren over en del av magen. For å unngå skade på dette vitale organet blir det forsiktig løftet ut av veien; i praksis satt til side slik at prosedyren kan fortsette.
 • Oppdeling av magen – Magen er da delt inn i 2 deler: en stor og en liten. Den store delen vil ikke lenger brukes ,mens den lille delen skal fungere som pasientens nye mage. Denne lille posen er allerede festet direkte til spiserøret, slik at det ikke er nødvendig med manipulering i den enden. Den delen av magen som er skåret bort er fortsatt “levende”, den er  ganske enkelt bare ikke lenger i bruk.
 • Bypass – Nøyaktig hvor mye av tynntarmen som omgåes, varierer avhengig av pasienten. Vanligvis er det alt fra 90 cm til 180 cm. Plassen der tarmene skal kobles til den nye magen, flyttes på plass i bunnen av den nye, lille mage-posen og koblet kirurgisk sammen. I motsetning til en RNY-bypass blir tynntarmen aldri skåret helt gjennom, men snarere er den nye magen forbundet med siden.
 • Verifisering og lukning – Når bypasset er fullført dobbeltsjekker kirurgen sitt arbeid med tanke på at skal virke som det skal. Når de er overbevist om at alt som det skal være fjernes de forskjellige kirurgiske instrumentene, så vel som kameraet og snittene blir lukket.

Din nye bypass vil fungere primært på 3 måter:

 • På samme måte som med en RNY-prosedyre, vil den nye lille magen som er opprettet under gastrisk bypass begrense hvor mye du kan spise.
 • Fordi en del av tynntarmen blir omgått, vil færre kalorier bli absorbert og dermed bidra til enda større vekttap.
 • Ved å redusere størrelsen på magen vil nivåene av hormonet ghrelin som genererer følelser av sult reduseres. Som et resultat vil du ikke bli fristet til å spise så mye eller så ofte som før.

Fordeler

Mini bypass-prosedyre vil gi mange fordeler, inkludert:

 • Reduksjon i tilleggslidelser – Dette er forhold som en person ikke ellers ville oppleve, og som er forbundet direkte til fedme. Eksempler er diabetes, ødem, åndedrettsproblemer og mer.
 • Potensial for et lengre liv – Forskning har vist at fedme kan forkorte et individs liv med 6 og 8 år sammenlignet med personer med gjennomsnittlig vekt.
 • Forbedret utsikt – Mange studier har vist at overvektige personer som lider av en rekke depressive forhold, vanligvis opplever en markant forbedring av deres syn og holdninger til livet etter å ha mistet betydelige mengder vekt.
 • Lavere risiko for komplikasjoner – Fordi prosedyren utføres gjennom små inngrep, er det mindre sjanse for infeksjon og andre komplikasjoner.
 • Kortere tilhelingstid – Det faktum at det er mindre kutting og reposisjonering av tynntarmen med denne typen bypass-kirurgi, betyr at tilhelingstiden vanligvis er kortere enn ved mer involverte prosedyrer.

Risiko

Når det gjelder mini gastrisk bypass vs gastrisk sleeve, er det lite tvil om at mini bypass er mindre invasiv og internt forstyrrende. Det er likevel en større operasjon, og som sådan er det risiko og potensielle komplikasjoner involvert. Nedenfor skal vi gå gjennom noen av  risikoene og potensielle komplikasjoner som starter i umiddelbart etter operasjonen og varer til tilhelingsperioden er over.

Kortvarige risikoer umiddelbart etter operasjon (opptil 7 dager)

 • Kvalme og oppkast
 • Diaré
 • Blødning fra snittene

Ingen av disse anses som alvorlige, og selv de blødende snittene skal løse seg opp etter noen dager. Mer alvorlige potensielle komplikasjoner inkluderer:

 • Lekkasje eller puss
 • Infeksjon enten i eller rundt snittene
 • Blodpropp i nedre ben
 • Lungeemboli

Hvis du har tegn på disse komplikasjonene, bør du kontakte legen din umiddelbart.

Langsiktig risiko

 • Abdominal brokk
 • Osteoporose / bein tap
 • Underernæring
 • Utilstrekkelig vekttap
 • Perifer nevropati
 • Vitaminmangel

De fleste av disse komplikasjonene er ekstremt sjeldne og kan forebygges ved å følge postoperative råd fra kirurgen og kostholdsveileder.

Smerte

I de fleste tilfeller er smerte og komplikasjoner fra denne typen kirurgi mot overvekt  nesten det samme som de som er forbundet med tradisjonell RNY gastrisk bypass.

Mens det vil være litt smerte og ubehag i dagene umiddelbart etter prosedyren, er det vanligvis ingenting som ikke effektivt kan håndteres med smertestillende medisiner. I de fleste tilfeller vil du være spesielt oppmerksom på smerte og ubehag de første to ukene hvis du vri på overkroppen din av en eller annen grunn. Men igjen, bør du være i stand til å håndtere smerte og ubehag ved hjelp av standard smertestillende medisiner. Etter hvert som de første 2 ukene har gått, vil smerten gradvis avta, og du vil sakte men sikkert trenge mindre og mindre smertestillende medisiner.

En annen ting å huske på er at du kan oppleve å bli svært trøtt når du mister mye vekt veldig raskt. Dette er en normal reaksjon og er helt vanlig. Det vil gå over når kroppen din tilpasser seg den nye hverdagen. Regelmessig trening (ingenting for anstrengende selvfølgelig) er den beste motgift. Du vil bli bedt om å reise deg og gå så snart du er hjemme, og i løpet av den første uken  bør du gå ganske lange turer (20 til 30 minutter) to ganger om dagen. Ikke gjør noe mer anstrengende uten å konsultere legen din.

Komplikasjoner

Det er noen potensielt alvorlige komplikasjoner forbundet med bariatrisk kirurgi, selv om det må legges vekt på at oddsen for disse forekomstene er små. Likevel trenger du å vite hvilke.

 • Innsnevring i forbindelsen mellom tynntarmen og den omgjorte magen.
 • Galle refluks. En tilstand hvor galle strømmer tilbake i magen fra tynntarmen.
 • Dumping syndrom hvor mat beveger seg for fort fra magen til tarmen, forårsaker kvalme, svimmelhet og / eller diaré.
 • Lekkasje langs linjen som er stiftet.
 • Arrvev.
 • Gallestein.
 • Fistler.

Potensielle mindre komplikasjoner inkluderer sjansen for brokk på operasjonsstedet og infeksjoner i og rundt snittene som nevnt over.

Tilheling

 • Umiddelbart etter operasjonen– Etter mini gastrisk kirurgi i Riga kan du forvente å bruke mellom 2 og 5 dager på sykehuset. I Norge blir du ofte sendt hjem etter 1 dag, slik at de kan frigjøre sengen for neste person i kø. Ved Overvektsoperasjon Riga har du imidlertid den luksusen å tilbringe nok tid i vår omsorg, slik at når du skal reise hjem, vil du være helt klar til å gjøre det. Og du trenger ikke å bekymre deg for noen ekstra dager med å tømme bankkontoen din heller.
 • De første 2 ukene – Som vi nevnte tidligere i løpet av de første ukene, vil du trolig oppleve noe smerte og ubehag, men det skal lett håndteres. Du får ikke lov til å forlate sykehuset hvis du fortsatt har intravenøs smertelindring, selv om dette nesten aldri skjer. Når du er hjemme, vil kostholdet ditt etter mini gastrisk bypass bestå av væsker i de første 2 ukene. Mens det er mulig, kan legen gi deg noen pureed mat på mindre enn 2 uker, det er ikke sannsynlig. Planlegg derfor om 14 dager. I løpet av denne tiden vil du holde kontakten med pasientens koordinator og være sikker på å rapportere eventuelle problemer. Du vil bli bedt om å ta visse kosttilskudd for å unngå potensielle problemer knyttet til malabsorpsjon, og ditt medisinske team vil kunne foreslå de typene som ikke vil føre til problemer med den nye magen.
 • 2 til 8 uker ute – Etter 2 uker på flytende kosthold vil du nå introduseres for halvfaste matvarer i kostholdet ditt. Dette vil inkludere moset mat, og mat som vanlig yoghurt. Etter ytterligere 2 uker (4 uker etter operasjonen) på en kombinasjon av myke matvarer og væsker, vil du endelig kunne gjeninnføre faste matvarer i kostholdet ditt. Men det betyr ikke at det er på tide for en tur til pizza-butikken. I stedet bør du ta små steg å spise ting som godt kokte grønnsaker, suppe og frukt. Ved slutten av uke 8 bør du spise for det meste fast mat og du bør også ha etablert noen sunne spisevaner.

Kostnad for Mini Gastric Bypass Operasjon

Som vi nevnte i begynnelsen av denne veiledningen, er mini gastrisk bypass-kirurgi etterspurt for sin overkommelige pris, men overkommelige priser er en relativ betegnelse. Det som er rimelig for noen er utenfor rekkevidde for andre. Faktum er at hvis du virkelig vil spare penger på denne typen prosedyre uten å ofre kvalitet, bør du vurdere å ha din mini bypass i utlandet. Diagrammet under viser hvor stor forskjellen er i kostnadene mellom å ta  Bypass operasjon i Norge og  det å få det utført ved Overvektsoperasjon Riga i den lettiske hovedstaden.

Ovennevnte priser representerer et gjennomsnitt av priser fra forskjellige steder i hver av de nevnte byene. Ikke desto mindre demonstrerer de hvor mye mer mini gastrisk bypass koster i norske klinikker sammenlignet med Latvia. Selv et kjent sentrum for medisinsk turisme som Bangkok vil koste deg 20% mer i gjennomsnitt enn Riga, pluss at du må bruke penger på dyre flybillett og ikke realistisk vil kunne returnere det hvis du trenger det, om komplikasjoner oppstår.

Riga har blitt et foretrukket reisemål for de som søker rimelige slankeoperasjoner i Europa på grunn av sin nylig utvidede og oppgraderte flyplass, den nesten uovertruffen digitale infrastrukturen og det topp moderne medisinske fasilitetene som er på klinikken i Riga. De høyt utdannede og erfarne verden kirurgene og det medisinske støttepersonellet, og selvfølgelig det faktum at du vil spare en god del penger ved å få utført mini gastrisk i Riga kontra i Norge, uten å ofre kvalitet.

Mer om Overvekts Operasjoner Riga

 • Modellert etter de mest avanserte klinikker i Vest-Europa
 • Flatskjerm-TV og gratis WiFi på alle pasientrommene
 • Gratis overnatting for familiemedlem i alle rom
 • Leave London after breakfast have lunch in Riga
 • Forlat  Norge etter frokost, spise lunsj i Riga
 • Personlig oppfølging døgnet rundt, fra vår høyt utdannede stab
 • Full rehab fasiliteter på stedet

Kostnaden for mini gastrisk bypass kirurgi i Norge vil være dobbelt så kostbar som i Latvia og i Norge får du et overfylt, støyende,  rom samt at du bli sendt hjem etter en dag eller 2 for å få plass til noen andre. Hvorfor finne deg i dette når du kan nyte splitter nye, romslige, høyteknologiske innkvarteringen i Overvektsoperasjoner Riga? Ved Overvektsoperasjoner Riga vil alle dine behov bli tatt vare på av vårt tospråklige personale, og du vil få hentet deg ordentlig inn igjen før du reiser hjem.

Mer om Riga

Overvektsoperasjon Riga ville ikke vært like attraktivt for pasienter om den var lokalisert et annet sted. Med en historie som strekker seg tilbake over 8 århundrer har Riga spilt en viktig rolle i den europeiske historien. Det har opplevd historien om historiens første hånd og var en viktig kommersiell og kulturell vei allerede på 1200-tallet. Tyskere, polakker, svensker, russere og mer har kommet på denne måten og forlot sitt mål, og likevel er det ingen feil i den lettiske naturens og selvsagt kulturelle identitet.

Når du velger å ha kirurgi ved vekttap Riga, kommer du til medisinsk behandling i verdensklasse, og du kommer tilbake på grunn av menneskene og stedet.

Er jeg en god kandidat?

Før du planlegger operasjonen din ved Overvektsoperasjon Riga, må du fylle ut vårt helse- og velvære spørreskjema. Du kan få det ved å ringe vår pasientkoordinator i Norge eller ved å fylle ut skjemaet på vår nettside. Når du har fylt ut skjemaet og returnert det til oss, vil det bli grundig gjennomgått av vårt medisinske personale for å avgjøre om du oppfyller kriteriene for denne typen operasjon. Vær trygg på at med mindre du har noen signifikant formildende tilstand, er sjansene for at du blir akseptert gode. Det er imidlertid viktig at du fyller ut spørreskjemaet så fullstendig som mulig, slik at vårt medisinske team kan ta en beste beslutningen for din helse på lang sikt.

Hvis søknaden din går igjennom hos vårt medisinske team, vil du bli invitert til å kontakte vår pasientkoordinator og sette opp en dato for prosedyren din. Etter at du kommer til Riga, vil du gjennomgå en preoperativ undersøkelse og vurdering dagen før kirurgi for å sikre at du er fysisk i form til å gjennomgå kirurgi. Blir alt godkjent av det medisinske personalet, vil du bli satt på et preoperativt flytende kosthold for å forberede kroppen din til prosedyren.

Eksakt hvor mange kilo vil jeg gå ned?

Mengden vekt en pasient går ned vil variere fra person til person og avhenger av en rekke faktorer, inkludert:

 • Din vekt før prosedyren
 • Din ideelle vekt som bestemmes av BMI (Body Mass Index)
 • Din evne til å overholde kostholds- og treningsanbefalinger fra det medisinske personalet

Hvis du strengt overholdelser  den postoperative diettplanen og trening i samsvar med anbefalingene fra det medisinske personalet, er det en stor sjanse for at du vil miste 70-80% av din overvekt og i noen tilfeller enda mer. Mest sannsynlig vil du miste mye vekt, selv om du ignorerer legen sine råd,  men det vil ikke være så mye som det kunne være, og du vil utsette deg selv for komplikasjoner. Kort sagt vil mengden vekt du mister stort sett være opp til deg selv.

* Dette er tilbakemeldinger fra våre tidligere pasienter, og slike resultater kan ikke garanteres eller loves.

Spørsmål og svar

 • Hvor lenge skal jeg være i operasjon? – Prosedyren i seg tar vanligvis omtrent en time. Ofte kortere tid.

 • Hvor lenge skal jeg være på sykehus? – Hvis du har operasjonen din i Norge betaler du to dobbelt av det du vil betale i Riga og sendes hjem 1 dag etter operasjonen. Hvis du har operasjonen din i Riga, sparer du mer enn 50% på kostnaden, og du kan få rekreasjon for 2 hele dager, og mer hvis legen mener at du trenge det.

* Dette er tilbakemeldinger fra våre tidligere pasienter, og slike resultater kan ikke garanteres eller loves.

 • Hvor lenge vil jeg være ute av arbeid? – Mens noen forsøker å gå tilbake til jobb en uke etter operasjonen, prøver vi å unngå dette. Det kommer ingenting godt ut av å forhaste seg rett etter operasjonen.  Med mindre du kan jobbe hjemmefra noen timer om dagen, vil vi anbefale å vente minst 2 uker før du går tilbake til jobb.

 • Når kan jeg begynne å kjøre igjen? – I de fleste tilfeller anbefaler vi pasienter vente minst en uke før du forsøker å kjøre. Dette gir tilstrekkelig tid til de ulike snittene og andre kirurgiske punkter å helbredes riktig. Du kan ta smertestillende midler for den første uken eller så, og bør definitivt ikke kjøre mens du tar dette.

 • Når skal jeg begynne å trene? – Det vil være klokt  å gå tilbake til fysisk aktivitet på en langsomt. Begynn med å ta korte, lette gåturer de første dagene og ta det derfra.

 • Vil jeg være sulten hele tiden?– Nei. En av de mange fordelene med denne operasjonen er at det resulterer i en reduksjon av hormonet ghrelin, som påvirker appetitten. Mindre ghrelin, mindre sultfølelse.

 • Vil jeg få mange arr? – Den laparoskopiske  operasjonen vil kun etterlate noen få små arr på ca. 2 cm hver. Med tiden bør de bli falmet og være knapt synlige etterhvert.

 • Kan jeg spise fastfood etter kirurgi? – En av de viktigste aspektene etter operasjonen er å bygge gode og sunne vaner. Hvis du var en som ofte spiste junk food før kirurgi, vil det være lurt at du slutter med det nå. Det legges vekt på å spise sunn mat, lavt fett og sukker, slik at vekttapet du får, kan opprettholdes hele livet.

 • Vil jeg bli skallet?– Nei, men det er imidlertid ikke uvanlig for pasienter å oppleve å miste hår mens de går gjennom sitt dramatiske vekttap i året etter mini-gastrisk bypass-prosedyren. Dette skyldes at kroppen din gjennomgår enorme forandringer, og alt fra vitamin til hormonnivåer vil naturlig påvirkes. I nesten alle tilfeller, men når størstedelen av vekttapet har skjedd, og pasientens fysiske situasjon har stabilisert, vil noe tapt hår vokse tilbake. Så det er ikke behov for bekymring.

 • Må jeg følge anbefalingene fra kostholdsveilederen min? – Bare hvis du vil ha et vellykket resultat. Det må huskes at permanent vekttap og å bli sunnere er en todelt prosess. Den første delen er den faktiske operasjonen som, uansett hva som vil resultere i betydelig vekttap. Den andre delen gjør nødvendige diett og livsstilsendringer slik at du får det beste vekttapet og at du er i stand til å opprettholde det over lengre tid. Kirurgi uten samarbeid etterpå vil bare gi middels resultat.

 • Kan jeg få annen kosmetisk kirurgi umiddelbart etter denne prosedyren? – Noen pasienter vil feire sin nye, sunne kropp med å planlegge kirurgi så snart som mulig for å fjerne overflødig hud og andre ting. Vi anbefaler imidlertid at du venter minst 1 helt år før du planlegger eventuelle ekstra kirurgiske prosedyrer for å gi deg den beste muligheten til å se ditt endelige vekttap og å gi kroppen din tid til å tilpasse seg og til den nye virkeligheten.

 • Er det noe som mislykkes med mini gastrisk bypass-resultater? – I de aller fleste tilfeller er denne typen operasjon meget vellykket. Det vil si at pasienten oppfyller sine ønsker om vekttapet, og er i stand til å opprettholde sin sunne nye hverdag. I noen svært få tilfeller er dette ikke tilfelle, da er det nesten alltid et spørsmål om at pasienten ikke har klart å overholde diett- og treningsanbefalinger fra det medisinske personalet etter operasjonen. Som sådan er det ikke en kirurgisk svikt, men årsaken er da at anbefalingene ikke har blitt fulgt opp.
 • Kan en Mini-Gastrisk Bypass hjelpe meg og miste vekt? – Mini-Gastrisk Bypass er en enkel og minimalt invasiv slankeoperasjon som reduserer den brukte plassen i magen. Denne prosedyren fører til vekttap fordi personen vil spise mindre, færre kalorier blir absorbert og sultfølelsen redusert. De langsiktige resultatene og hvor mye nøyaktig vekt man kan miste avhenger i stor grad av pasientens vilje til å endre spise- og treningsvaner.
 • Hva er kravene for å gjennomgå en Mini-Gastrisk Bypass? – Alle potensielle pasienter av Mini-Gastrisk .Bypass må fylle ut helse- og velvære-skjermaet som kan mottas ved å ringe til vår pasientkoordinator i Norge eller spørre på nettsiden vår. Det medisinske teamet vil gjennomgå hvert spørreskjema og bestemme om operasjonen er til beste for pasienten. Før operasjonen vil pasienten bli undersøkt igjen.
 • Hvor mye må jeg betale for en Mini-Gastrisk Bypass? – I Latvia er prisen på Mini-Gastrisk Bypass 58 900, kr mens samme behandling i Norge koster 120 000 kr. Operasjonspakken dekker overnatting, alle viktige gebyrer og prosedyrer og 5 års oppfølging. Lær mer om kostnadene og alt som er inkludert i pakken fra prislisten.
 • Hvorfor bør en Mini-Gastrisk Bybass bli gjort i utlandet og ikke i Norge? – Hvis du vil spare penger uten å ofre kvalitet, bør du vurdere å ta operasjonen Mini-Gastrisk Bypass i utlandet. Den samme prosedyren koster mer enn dobbelt så mye i Norge som den gjør i Latvia. Andre argumenter for å ha operasjonen i utlandet inkluderer høyt erfarne, trente og utstyrte medisinske ansatte, enkel reise mellom Norge og Latvia, og en ansvarsforsikring på operasjonen som sikrer ekstra pasientsikkerhet.
 • Hva er kompetansen til kirurger og medisinsk personell? – Alle medisinske tjenester levert av Overvekts Operasjoner Riga, inkludert Mini-Gastrisk Bypass følger de høyeste europeiske standarder. Klinikkens ledende bariatriske kirurg har en erfaring på 25 år innen generell operasjon og mer enn 10 år innen bariatrisk operasjon. Besøk vår nettside for mer informasjon om vår medisinske kredibilitet og kvalifikasjoner.
 • Hvor sannsynlig vil jeg være i stand til å holde ekstra vekt borte etter Mini-Gastrisk Bypass? – Mini-Gastrisk-Bypass-operasjon er en raskere, mindre kompleks og invasiv metode for å oppnå fordelene ved en standard gastrisk-bypass. På grunn av den reduserte magestørrelsen vil pasientene spise mindre, føle mindre sult og absorbere mindre kalorier. Når det er sagt avhenger suksessen med å opprettholde den nye vekten av pasientens evne til å overholde kostholds- og treningsanbefalingene gitt av medisinsk personale.
 • Kan man gjennomgå en Mini-Gastrisk Bypass for andre gang? – En Mini-Gastrisk Bypass KAN være passende for å gjøre om eller reparere resultatene fra første behandling. Imidlertid blir ikke operasjonen normalt gjort om hvis vektøkning etter operasjonen er forårsaket av pasientens livsstil. For å unngå denne situasjonen bør pasienter begynne å utvikle sunn mat og trene vaner umiddelbart etter den første prosedyren.
 • Hvordan kan jeg få mer informasjon om Mini-Gastrisk Bypass? – For mer detaljert informasjon om Mini-Gastrisk Bypass -operasjon eller klinikken Overvekts Operasjoner Riga, vennligst kontakt vår pasientkoordinator Mona Karlsson ved å skrive til mona@overvekts-operasjoner.no eller ringe 451 145 93. Du kan også komme i kontakt med oss på nettet ved å bruke kontaktskjemaet på vår nettside – legg til kontaktinformasjon og spørsmål, så svarer vi deg så raskt som mulig!

Konklusjon

Mini gastrisk bypass kirurgi har eksplodert i popularitet de siste årene som folk har blitt klar over disse fordelene i forhold til andre typer vekttap kirurgi. Det er ingen tvil om at mini gastric bypass-resultater snakker for seg selv, men om du fortsatt vil snakke med legen din og vår norske pasientkoordinator på Tlf 451 145 93 eller gjennom skjemaet på nettstedet før du bestemmer deg for om denne typen prosedyre er noe for deg, så er vi her for deg.