Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Alt du bør vite om Gastric Sleeve

Gastric Sleeve har utviklet seg fra en rekke tidligere prosedyrer og er i dag ledende innen fedmerelaterte kirurgiske behandlinger. Den første virkelige GS ble utført i 1988 som en del av en større kirurgisk prosedyre, og har fra da av blitt utviklet og perfeksjonert. I dag utføres mellom 175 000 og 200 000 Gastric Sleeve operasjoner hvert år over hele verden, og tallet fortsetter å øke. Heldigvis er suksessraten for denne operasjonen utmerket, mindre enn 5% av pasientene legger på seg en liten del av vekten de mistet i etterkant av operasjonen.

* Dette er tilbakemeldinger fra våre tidligere pasienter, og slike resultater kan ikke garanteres eller loves.

Hva er Gastric Sleeve? Og hvordan fungerer det?

Under GS prosedyren fjerner kirurgen omtrent 75-80% av pasientens magesekk. Denne store forandringen er gjort i fordøyelsessystemet for å lettere miste vekt for pasienter som har mislykkes å miste vekt på andre måter tidligere. Ved å redusere størrelsen på magesekken, kan mengden som en person kan spise til enhver tid, også reduseres det gjelder også absorbering av næringsstoffer. I tillegg går maten raskere gjennom den drastisk mindre magen, og det er en betydelig reduksjon av antall sulthormoner som slippes ut, noe som betyr at du føler deg mett i lengre perioder, og vil vanligvis ikke være fristet til å spise mellom måltidene. I mer enn 95% av tilfellene mister pasientene nesten all sin overvekt og er i stand til å holde vekten stabil på lang sikt, noe som i hovedsak gir nytt håp for et langt liv for den tidligere overvektige personen.

* Dette er tilbakemeldinger fra våre tidligere pasienter, og slike resultater kan ikke garanteres eller loves.

Gastric Sleeve kirurgi Pakke 58 900,- NOK.
Hva som er inkludert i pakken kan du lese her.

Fordeler

Folk blir noen ganger forvirret og tror det er flere typer av Gastric Sleeve. Det er ikke. Det er 3 typer gastrektomi kirurgi, men bare en er “Sleeve” typen – GS – og det er det vi fokuserer på her. Fordelene med GS er mange og inkluderer:

Evnen til å håndtere vektrelaterte forhold – Som tidligere nevnt, er det andre forhold som oppstår som følge av fedme, og som utgjør den mest alvorlige risikoen for pasienten. Med mindre den overvektige personen er i stand til å redusere sin vekt i betydelig grad, kan disse vektrelaterte tilstandene til slutt vise seg å være dødelig. Mange overvektige personer lider av hypertensjon (høyt blodtrykk), dårlig respirasjon (f.eks søvnapnè), diabetes 2 og hjerteproblemer. I tillegg legger ca 45 kg overflødig vekt på en person, ca 180 kilos ekstra trykk på hofte-, kne- og ankel leddene når man går. Som følge av dette blir overvektige personer ofte utsatt for alvorlige mobilitetsproblemer, noe som gjør saken bare enda verre. I etterkant av GS operasjonen, får pasientene vanligvis kontroll over disse alvorlige forholdene. De som rammes av diabetes 2, ser ofte en stabilisering, og går tilbake til det normale blodsukkernivået. De som hadde tenkt på knær eller hofte utskiftninger, er ofte i stand til å finne effektive behandlinger som ikke vil kreve å erstatte disse viktige leddene. Faren for å få hjerteinfarkt er også redusert, respiratoriske forhold blir lettere (søvnapnè kan forsvinne), og fordi mobiliteten er gjenopprettet, er pasienten i stand til å trene og oppnå en langt høyere grad av generelt god helse.

* Dette er tilbakemeldinger fra våre tidligere pasienter, og slike resultater kan ikke garanteres eller loves.

Høyere livskvalitet – Overvektige personer har vanligvis en ganske stillesittende livsstil og er ofte isolert fra det normale sosiale samspillet og de aktivitetene som resten av oss tar for gitt. Disse aktivitetene og samhandlingene hjelper oss med å opprettholde god fysisk og psykisk helse og er et positivt syn på livet og prospektet generelt. I motsetning sitter overvektige personer ofte på sidelinjen på grunn av tilstanden sin og kan ofte lider av depresjon. Ulike studier har vist at det er en direkte sammenheng mellom betydelig vekttap og en betydelig forbedret livskvalitet. Personen er ikke lenger forhindret fra å delta i normale sunne aktiviteter, bruker mindre tid innendørs og som nevnt ovenfor, blir ofte frigjorte fra de dårlige konsekvensene av forhold som var relatert til fedme.

Bedre selvtillit – Overvektige personer er ofte utsatt for uønsket oppmerksomme og hører hvordan de dømmende hvisker om dem, rundt dem. Selv de sterkeste blant dem er ikke immun mot de negative effektene som kan oppstå med tanke på selvtillit. Men effektene på selvtillit er ikke bare et resultat av negative sosiale interaksjoner, det er rikelig bevis for at overvekt kan øke mengden av det stressrelaterte hormonet “kortisol” i systemet, og at det å miste vekt kan være utfordrende. I tillegg er depresjon vanligvis en av de vanligste bivirkningene av fedme, men mange kliniske studier viser at overvektige personer som mister betydelige mengder av overvekten og holder den stabil, får mindre symptomer på depresjon. Til slutt har de positive effektene på humør og selvtillit som stammer fra vesentlig vekttap, en gripende effekt på individets overordnede utseende. Dette gjør at de kan holde seg mer effektive til langsiktig, sundt kosthold og treningsregime.

Bedre kvalitet på søvnen – En av de mindre diskuterte effektene av vekttap fra GS operasjon, er det med bedre søvn. Overvektige personer lider ofte av søvnapné, søvnløshet, avbrutt søvn, inkonsekvent søvnmønster og er generelt trette hele tiden på dagen. En rekke kontroll-studier viste at betydelig vekttap er i stand til å redusere eller eliminere søvnapné, la pasientene sove lenger uten avbrudd, redusere forekomster av søvnløshet og det gir høyere nivåer av bevissthet og vitalitet i løpet av dagen. Generelt sett er det jo mer en overvektig person går ned i vekt, jo bedre vil de sove.

Tilknyttede risikoer

I de fleste tilfeller er komplikasjoner ved Gastric Sleeve mindre alvorlige enn for andre typer tarm/bypass-operasjoner. Eventuelle komplikasjoner som kan oppstå, håndteres rutinemessig med profesjonell bruk av kirurgen og deres støttepersonell. Når det er sagt, er det fortsatt en risiko involvert, på lik linje som det er med alle andre former for større operasjoner, og du bør være fullt klar over dem før du bestemmer deg for å gjennomgå denne typen prosedyre. Disse risikoene kan være:

Blodpropper – forekommer vanligvis hos pasienter med 1% eller mindre.

Sleeve lekkasje – forekommer hos mindre enn 0,5% av pasientene.

Infeksjon – Behandles vanligvis med antibiotika, forekommer hos ca 10% av pasientene.

Innsnevring av magesekk – forekommer hos ca 3% av pasientene.

Aversjon til mat – Sjeldent.

Øsofageale spasmer – Sjeldent.

Gastroparesis – Sjeldent.

Selv om bivirkningene av Gastric Sleeve vanligvis er uvanlig, bør du ikke ignorere det faktum at de kan forekomme og ta avgjørelsen om du vil gjennomgå prosedyren basert på alle fakta.

Kosmetiske hensyn

Legg ovennevnte risikoer og komplikasjoner til side et øyeblikk, det er også en annen bivirkning av GS som må diskuteres, og det er løs, hengende hud. En vellykket Gastric Sleeve prosedyre kommer til å gi betydelig vekttap (vi skal gå inn på nøyaktig hvor mye mer detaljert nedenfor). Dette igjen vil resultere i en potensielt betydelig mengde løs eller hengende hud. Hvor mye vil avhenge av hvor mye du veide før operasjonen, hvor mye vekt du mistet etter operasjonen, din alder og den generelle tilstanden til huden din. Områder hvor hengende hud kan være spesielt utsatt inkluderer armer og ben, buk og skinker.

I enkelte tilfeller velger folk å leve med overflødig hud, bør du være oppmerksom på at det kan føre til en rekke problemer knyttet til hygiene og helse. For eksempel; hissige utslag og jevnlig infeksjoner kan utvikle seg i foldene i huden. Dette skyldes kombinasjonen av fuktighet og friksjon. Å ha mye overflødig hud kan også forstyrre din naturlige bevegelse når du går, og ikke glem at all den huden veier en betydelig mengde, slik at du fortsatt legger unødig stress og belastning på leddene dine.

På grunn av alt dette er det mange som gjennomgår GS, og velger senere å følge opp med plastikkirurgi for å fjerne overflødig hud. Du bør diskutere dette alternativet med fastlegen din som sannsynligvis vil kunne henvise deg til en kvalifisert kosmetisk kirurg som har erfaring i slike saker.

Gastric Sleeve Kostnad i Norge Vs Latvia

Du kan forvente å betale et gjennomsnitt på rundt kr. 118 000,- (Aleris) for GS i Norge. Det er uten tvil en av de dyreste formene for overvektskirurgi, men også en av de sikreste og mest effektive. Husk at den nøyaktige prisen bestemmes fra tilfelle til tilfelle, hvor en rekke faktorer vurderes, inkludert personens alder, vekt og generelle helse. I mange tilfeller er norske innbyggeres helse langt dyrere enn i utlandet for denne typen prosedyre. Tabellen nedenfor, som sammenligner kostnadene ved prosedyren i ulike europeiske hovedsteder, forsterker denne oppfatningen i svart-hvitt.

ByLandGjennomsnitt kostnad
i NOK
Riga

Kaunas

Tallinn

Warsawa

Brussel

Budapest

Bukuresti

Paris

Berlin

Helsinki

Stockholm

København

Dublin

Oslo

London

Latvia

Litauen

Estland

Polen

Belgia

Ungarn

Romania

Frankrike

Tyskland

Finland

Sverige

Danmark

Irland

Norge

England

kr 58 900

kr 61 000

kr 61 000

kr 70 000

kr 75 000

kr 75 000

kr 75 000

kr 80 000

kr 80 000

kr 86 000

kr 89 000

kr 89 000

kr 115 000

kr 118 000

kr 120 000

Som du kan se, å reise utenlands spesielt til Latvia, er det smarteste, og billigste valget for å gjøre Gastric Sleeve operasjon. For det første, fordi det tar bare ca 1 ½ time å fly fra Oslo til Riga, slik at eventuelle oppfølging som kan være nødvendig ikke er et problem, og for det andre fordi Latvia har noen av de beste medisinske skoler i Nord- og Øst-Europa. Noe som betyr at det er ingen tap i kvalitet mellom Norge og Riga når det gjelder denne type prosedyre. Faktisk forteller mange av våre pasienter oss om kvaliteten på omsorg ved sykehuset i Riga faktisk er bedre enn hva de har opplevd i Norge, hvor kirurgi ofte utføres i en slags mekanistisk, upersonlig, transportbånds metode.

Verdensklasse på Gastric Sleeve ekspertise

Når det gjelder GS, er ingen klinikk i Nordøst-Europa bedre kvalifisert enn Overvekts Operasjoner Riga. Vi er den fremste destinasjonen for GS som tiltrekker folk fra alle hjørner i Norge og utover. Våre kirurger er topptrent i alle de moderne teknikkene og er blant de mest erfarne, og de har utført hundrevis av disse operasjonene.. Vårt sykehus er utmerket og har topp moderne utstyr, romslige, velutstyrte rom og et flerspråklig personale som får deg til å føle deg hjemme det øyeblikket du går inn døren. I tillegg er vi stolte av våre lave antall komplikasjoner, tilgang til den nyeste forskningen og teknikkene, vårt ekstraordinære støttepersonell (inkludert noen av de beste fysioterapeutene du finner) og den praktiske beliggenheten i sentrale Riga.

Om Riga

Baltikum har lenge vært den glemte delen av det europeiske puslespillet, og i løpet av de mange tiårene ble de skjøvet til side bak jernteppet under Sovjetunionen-tiden, som kanskje er forståelig til en viss grad. Men i løpet av de siste 25 + årene har området, ledet av byer som Riga, gjenvunnet sjarmen og respekten for det internasjonale samfunnet. Riga i dag er en av verdens mest teknologisk avanserte byer med en robust digital infrastruktur som veier seg gjennom bygninger og gater som reflekterer mer enn 800 års historie. Byens sentrum er utpekt som et UNESCOs verdensarvsted på grunn av sin blendende kombinasjon av innfødt jugendstil og art nouveau arkitektoniske skatter.

Riga er også den største byen i Baltikum med et område på over 1 million innbyggere. Mer enn 2,5 millioner mennesker fra hele verden besøker Riga hvert år, og dette tallet fortsetter å stige etter hvert som flere mennesker blir oppmerksomme på byens mange spennende fasiliteter. Hvis du flyr til Riga, finner du en av de travleste og mest moderne flyplassene i Nord Europa som håndterer over 5 millioner passasjerer årlig. mer enn Beograd, Belfast eller Liverpool. Byen har også vært vert for en rekke internasjonale sportslige og kulturelle arrangementer, inkludert Eurovision Song Contest, IIHF World Ice Hockey Championships, Women’s World Curling Championships og NATOs toppmøte 2006.

I 2014 ble Riga utpekt som en europeisk kulturhovedstad, og byen fortsetter å være vert for en rekke viktige EU-institusjoner. Berømte latviere inkluderer den anerkjente ballettmesteren Mikhail Baryshnikov, en av de anerkjente titanene til moderne kunst Mark Rothko og tidligere verdens sjakkmester Mikhail Tal som fremdeles anses som en av de mest innflytelsesrike sjakkmestrene til enhver tid.
Kort sagt, de dager da Riga og Latvia generelt var ettertanker i den europeiske samtalen, har for lenge siden gått inn i historien, og i dag er det ikke noe mer praktisk, rimelig og pålitelig sted for norske innbyggere å reise for å få utført sin Gastric Sleeve operasjon.

Prosedyre

Som nevnt tidligere er en Gastric Sleeve operasjon der kirurgen fjerner 75-80% av pasientens magesekk. I noen tilfeller kan de til og med fjerne litt mer. Operasjonen i seg selv er vanligvis gjort laparoskopisk og Gastric Sleeve prosedyren er som følger:

– I stedet for et enormt snitt, vil kirurgen lage flere små, strategisk plasserte snitt. Gjennom hvilke et rør med et lite kamera og lys sammen med kirurgiske instrumenter vil bli satt inn. Denne typen operasjon er foretrukket fordi det vanligvis fører til mye kortere tilfrisknings periode, og det er færre muligheter for komplikasjoner, inkludert infeksjon enn det er med ett stort sår.

– Når kirurgen er komfortabel at han har tilgang og synlighet som er nødvendig for å fortsette, blir magen fylt med CO2 for å løfte magesekken vekk fra andre organer. Man er spesielt oppmerksom på leveren, da den naturlige plasseringen setter den over deler av både spiserøret og magesekken. Når det er reposisjonert uten å gjøre skade, kan arbeid på magesekken begynne.

– Magen blir deretter skilt fra det omkringliggende vevet, slik at kirurgen har ett fint og godt overblikk over plassen bak magen også. Dette er viktig for å unngå skade på milten og bukspyttkjertelen. Når magesekken er tilstrekkelig isolert, fortsetter kirurgen til neste trinn.

– Etter å ha sjekket for en hiatal brokk og bekrefter at alt er som det skal, løfter kirurgen den “større kurven” i magen, måler ut området som skal fjernes og kutter bort den uønskede delen av magesekken, og etterlater en kraftig redusert magesekk som ligner på en banan i form og størrelse.

– Lengden på kuttet blir deretter stiftet sammen og lukket, og i de fleste tilfeller er linjen med stifter dekket med et ekstra materiale (ordinære sting) som er ment å minimere risikoen for lekkasje og /eller overdreven blødning. Ekstreme forsiktigheter er blitt tatt, for å unngå å begrense mellom horisontale og vertikale deler av magesekken i nærheten av incisura angularis. Hele linjen av stifter blir så grundig inspisert for finne evt funksjonsfeil eller feil plassering av stifter og lekkasjer.

– Til slutt, når kirurgen er fornøyd er alt er etter grundig sjekk som det skal se ut, blir delen av magesekken som ble kuttet bort ekstrahert og snittene stengt med suturer/strips.

Gastric sleeve utføres under generell anestesi og tar vanligvis ca. 1 time å fullføre.

* Dette er tilbakemeldinger fra våre tidligere pasienter, og slike resultater kan ikke garanteres eller loves.

Hvem kan vurdere denne typen kirurgi?

Det er mange forskjellige typer overvektskirurgi, og ikke alle av dem er riktige for alle som søker denne typen hjelp. GS anses som en av de sikreste og mest effektive metodene for overvektskirurgi og er best egnet til enkeltpersoner som:

Har hatt begrenset eller ingen suksess med å gå ned i vekt gjennom mer konvensjonelle midler – Denne typen operasjon er aldri et første alternativ. Det bør kun utføres når alle andre ikke-kirurgiske metoder for vekttap har blitt testet. Hvis det er tilfelle for deg, kan du være en kandidat til GS.

Kan ha problemer med å gjøre regelmessige oppfølgingsbesøk. Noen typer vekttap kirurgi krever hyppige oppfølgingsprøver: Gastric Band surgery er et godt eksempel. GS krever imidlertid vanligvis ikke at pasienten gjør mange oppfølgingsbesøk, og kirurgen kan faktisk avgjøre at om du ikke har hatt komplikasjoner så trenger du ikke mer enn en enkelt 6 måned og en enkelt 1 års oppfølging. Noe som kan gjøres hos din egen fastlege.

Være forsiktig med de potensielle negative langsiktige effektene av bypass-operasjon – Gastric Bypass-operasjon medfører risikoen for flere potensielle bivirkninger som vanligvis gjør det til en mer risikofylt type operasjon. Disse potensielle bivirkningene inkluderer intestinale hindringer, anemi og vitamin / protein mangler.

Ikke er i stand til å gjennomgå andre typer overvektsoperasjoner – Noen ganger krever en tilstand som Crohns sykdom at en person må velge mellom gastric sleeve mot gastrisk bypass. Mennesker med slike sykdommer vil mange ganger reagere mye bedre på GS.

Selv om det kan være andre hensyn som potensielt gjør laparoskopisk gastric sleeve er utilrådelig, vil alle som er betydelig overvektige og oppfyller de andre kriteriene som er skrevet ovenfor være en kandidat for denne typen operasjon. Når du velger å ta operasjon gjennom Overvekts Operasjoner Riga, vil du bli sendt et omfattende spørreskjema for å fylle ut og returnere det til oss. Spørreskjemaet blir deretter gjennomgått av en av våre kirurger, og skal de finne alt tilfredsstillende, blir du invitert til å planlegge en dato for prosedyren. Før operasjonsdagen blir du intervjuet og undersøkt på klinikken for å forsikre at du er ved god helse og ellers klar til å gjennomgå prosedyren.

Gjennomsnittlig vekttap ved Gastric Sleeve

Ganske mange pasienter er opptatt av at de vil ende opp med å legge på seg den vekten de mistet i etterkant av Gastric Sleeve. De har hørt skrekkhistorier fra folk som har gjennomgått gastric band prosedyre og frykter det verste. Deres frykt er imidlertid helt uberettiget. Den drastisk reduserte størrelsen på magen gjør det nesten umulig å konsumere nok mat til å gå tilbake til din tidligere vekt. Det er ikke mer komplisert enn det. Hvis du vil forsikre deg om at du ikke får tilbake selv noen få kilo av din tidligere vekt, vil det være viktig at du følger kostholds- og trenings rådene du vil motta fra det medisinske teamet i Riga.

Når det er sagt, har pasienter fortsatt spørsmål om gastric sleeve å resultater de kan forvente, inkludert hvor mye vekt de sannsynligvis vil miste som følge av denne operasjonen. Faktum er at det nøyaktige antall kilo vil variere fra person til person, og vil avhenge av hvor tung du var innen operasjonen og hvor mye du ønsker å gå ned etter operasjonen, så vel som andre faktorer. Det viktigste er å ha realistiske forventninger om hvor mye du vil gå ned i vekt, forventninger som ikke er etablert før du har gjennomgått ansikt til ansikt preoperativ screening på klinikken.

Det beste som kan skje

I gjennomsnitt, selv om en person ikke slavisk følger de råd som ble gitt av det medisinske teamet, kan de likevel fortsatt forvente å miste noe i nærheten av 60% av deres overflødige kroppsfett. Hvis du imidlertid er flink i å følge kostholdsrådene fra ditt medisinske team, om du har forandret eller forlatt gamle vaner, og du trener regelmessig, da er det rimelig å anta at du vil miste minst 70-80% og noen ganger mer av din overvekt som følge av denne operasjonen. Så begge de ultimate vektnedgang tallene og tilhelingen etter gastric sleeve er et spørsmål om ikke bare å gjennomgå operasjon, men også å gjøre nødvendige livsstilsendringer i den postoperative perioden.

* Dette er tilbakemeldinger fra våre tidligere pasienter, og slike resultater kan ikke garanteres eller loves.

Gastric sleeve før og etter: Gjenopprettingsprosessen

Lengde på oppholdet – GS er en ikke-reversibel prosedyre som utføres under generell anestesi. Operasjonen i seg selv tar vanligvis omtrent 1,5 time, men kan ta litt lenger tid, avhengig av pasientens tilstand. Hvis du gjennomgår prosedyren i Norge, vil du sannsynligvis bli veiledet til døren etter bare 1 dag. Men hvis du velger å ha operasjonen i vårt topp moderne anlegg i Riga, vil det ikke være noe slikt press på deg. Og fordi de daglige sykehus kostnadene er så mye mindre enn i Oslo, vil du kunne komme deg i ditt eget tempo uten å måtte bekymre deg for at det tømmer bankkontoen din.

Perioden etter utskrivelsen – Bare fordi du har blitt utskrevet, betyr det ikke at du kan gjenoppta en normal hverdag med aktiviteter eller gå tilbake til å spise fast mat. Faktisk vil magen din være svært følsom i flere dager etter at du kommer hjem, og du vil sannsynligvis bli satt på en flytende diett etter gastric sleeve operasjonen i opptil 2 uker, før du får lov til å begynne å jobbe deg tilbake mot fast føde. Med mindre du opplever komplikasjoner, vil det ikke være behov for oppfølgingsbesøk i denne perioden. Du vil imidlertid jobbe med en dietist/ernæringsfysiolog, for å sikre at du får nok av de vitaminene og mineralene du trenger for å opprettholde din gode helse. Mens malabsorpsjon ikke er opptatt av denne typen operasjon, slik det er med gastrisk bypass, må du fortsatt følge dietistens råd for å unngå problemer.

2 uker ute – Etter å ha vært på flytende diett i 2 uker (+/-), vil ernæringsfysiologen i samråd med legen din, begynne å gjeninnføre fast føde. Du vil begynne med å spise moset mat i ytterligere 2 uker før du endelig begynner å spise ordentlig fast mat etter omtrent en måned. Mens noen vil gi råd om at du kan gå tilbake til jobb 2 uker etter denne typen operasjon, foreslår vi at du venter en hel måned for å være trygg og gi kroppen din muligheten til å tilpasse seg den nye virkeligheten. Alt i alt bør den fulle overgangen fra et flytende diett til fast mat ta ca 6 til 8 uker. Etter det kan du forvente å sakte gå tilbake til normale aktiviteter.

Langsiktig – Du kan med rimelighet regne med at full tilheling etter gastric sleeve vil ta alt fra 4 til 9 måneder, avhengig av alder og den totale fysiske tilstanden. Eventuelle smerter og ubehag du har følt i utgangspunktet vil sakte avta, og du bør være nesten smertefri etter en måned, med bare korte, intermitterende ubehag. Med tiden vil dette også endres.

Fysisk aktivitet

Vi kan ikke understreke sterkt nok at du under ingen omstendigheter bør utføre hard fysisk aktivitet i ukene umiddelbart etter operasjonen. Manglende respekt til dette rådet kan ende opp med å få såret eller sårene å åpne seg, og / eller din omgjorte magesekk kan begynne å lekke. Dette betyr ingen løping, trening, løfting av tunge gjenstander og ingen sex. I utgangspunktet må du unngå alt som vil sette noen form for stress på stifter eller suturer. Ikke utfør noen form for aktivitet annet enn å sitte, ligge, stå og gå sakte uten å ha rådført deg med fastlegen din først. Husk at tilfriskning er en prosess, ikke en hendelse, og du må respektere prosessen hvis du skal nyte de langsiktige fordelene. Det er ingen måte å si nøyaktig når folk får lov til å øke sin fysiske aktivitet. Dette vil variere fra person til person, noen mennesker vil kunne starte lett trening etter noen uker, mens det med andre kan det ta et par måneder. Lytt til hva fastlegen din sier.

Spørsmål og svar

Hva er gastric sleeve? Er det det samme som gastrisk bypass?

De er to helt forskjellige prosedyrer. Med gastric bypass er det laget en omvei bygget rundt det meste av magen. Med sleeve operasjon blir det meste av magen fjernet.

Hvor mye koster Gastric Sleeve?

Se den komparative kostnadsoversikten i veilederen ovenfor.

Er Gastric Sleeve trygt?

Denne typen gastrisk kirurgi anses å være blant de sikreste og mest effektive.

Hvordan vil min Gastric Sleeve diett preoperativt være?

Det vil bli bestemt av din fastlege og dietist, basert på opplysninger om saken din.

Kan jeg tenke på graviditet etter Gastric Sleeve?

Ja. Graviditet etter gastric sleeve er helt trygt. Bare sørg for å fortelle kirurgen som gjorde din prosedyre, kanskje de kan ha noen konkrete råd.

Vil min nye magesekk vide seg ut over tid?

Under normale forhold er svaret “nei”. Men det er ikke dermed sagt at det er umulig. Det har vært tilfeller hvor folk har ignorert råd fra sine leger og engasjert seg i ekstrem overspising. Når dette skjer, er det mulig at din rekonfigurert magesekk strekker seg ut, men ikke til de opprinnelige dimensjonene.

Hvordan vil jeg vite om jeg har fått lekkasje?

Først av alt, vår lekkasjerate for laparoskopisk gastric sleeve er ekstremt lav, så oddsen er stor for at du ikke vil få noen lekkasje i den postoperative perioden. I motsatt tilfelle, vil en lekkasje trolig oppleves som magesmerter, feber, forhøyet hjertefrekvens og intoleranse mot væsker. Hvis du opplever noen av disse symptomene, kontakt fastlegen din umiddelbart.

Hva er de forskjellige prosedyrene for Gastric Sleeve?

Det er 3 typer gastrektomi kirurgi, men bare en kvalifiserer som “Sleeve” prosedyren.

Hva er de forskjellige prosedyrene for Gastric Sleeve?

Sleeve-gastrektomi-operasjon reduserer magestørrelsen med 75-80%. Denne prosedyren gir pasienten vekttap ettersom en person som har gjennomgått operasjonen vil spise mindre, absorbere mindre næringsstoffer og føle seg mett lenger. Mer enn 95% av pasientene mister nesten all overflødig vekt og klarer å holde på den gode vekten på lang sikt.

Hva er kriteriene for å gjennomgå Sleeve Gastrektomi?

Sleeve Fastrektomer best egnet for pasienter med BMI 30+, som har opplevd begrenset eller ingen vekttap gjennom tradisjonelle metoder som dietter og trening. Det er også et godt valg for de som ikke er i stand til å gjennomgå andre typer slankeoperasjoner, ønsker å unngå potensielle negative langtidsbivirkninger av en bypass-operasjon eller foretrekker mindre oppfølgingsbesøk etter operasjonen. Hver potensielle pasient vil motta et omfattende helsespørreskjema som vil bli gjennomgått av en av kirurgene, som vil avgjøre om Sleeve-gastrektomi er egnet for pasienten.

Hvor dyrt er Sleeve Gastrektomi?

Sleeve Gastrektomi operasjon koster 58 900 kroner i Latvia, sammenlignet med rundt 100 000 kroner i Norge. Innkvartering, alle nødvendige prosedyrer og gebyrer og 5-års oppfølging er inkludert i pakken. Finn ut mer fra prislisten

Hvorfor bør jeg gjennomgå Sleeve Gastrektomi i utlandet og ikke i Norge?

Hovedårsaken til at man velger å gjennomgå Sleeve Gastrektom utenlands i stedet for Norge er den betydelige prisforskjellen. Totalt sett koster Sleeve-gastrektomi i Latvia 50% mindre enn i Norge. Andre argumenter for å ha operasjon i utlandet inkluderer høyt erfarne medisinske ansatte, gode flyforbindelser mellom Norge og Latvia, og ansvarsforsikring på operasjon som gir ekstra pasientsikkerhet.

Hvor kvalifiserte er kirurger og medisinsk personell?

Overvekts Operasjoner Riga leverer medisinske tjenester som følger de høyeste europeiske standarder. Den ledende bariatriske kirurgen er spesialisert innen Sleeve Gastrektomi og har 25 års erfaring i generell operasjon og over 10 års erfaring med slankeoperasjon. Alle i det medisinske personalet snakker engelsk og er fullt forberedt og utstyrt for å jobbe med slankeoperasjonspasienter. Les mer om kvalifikasjonene til våre ansatte på klinikkens nettside.

Hvor sannsynlig er det å få tilbake ekstra vekt etter Sleeve Gastrektomi?

Mer enn 95% av alle pasienter som tar Sleeve Gastrektomi mister praktisk talt all overvekten og klarer å ha den på lang sikt. Fordi magesekken reduseres betydelig gjør det at det nesten er umulig å konsumere nok mat til å gjenvinne all den tidligere vekten. For å unngå å gå opp i uønsket vekt er det nødvendig å følge kostholds- og treningsrådene gitt av det medisinske teamet.

Er det mulig å gjennomgå Sleeve Gastrektomi for andre gang?

Det å ta Sleeve Gastrektomi en gang til er teoretisk mulig. Imidlertid bør man først se på mulige livsstilsendringer. For å unngå behovet for en ny operasjon bør pasienter innta sunne spise- og treningsvaner umiddelbart etter den første prosedyren.

Hvor kan jeg få ekstra informasjon angående Sleeve Gastrektomi?

Hvis du vil lære mer om Sleeve Hastrektomi eller klinikken, så ta kontakt med pasientkordinator på Overvekts Operasjoner Riga, Mona Karlsson, ved å skrive til mona@overvekts-operasjoner.no eller ringe 451 145 93. Du kan også kontakte oss på nettet ved å bruke kontaktskjemaet på klinikkens nettside. Legg igjen din kontaktinformasjon og en kort melding så kommer vi tilbake til deg så raskt som mulig!

Gastric Sleeve Tilbakemeldinger

“Etter å ha slitt med overvekt i mange år og vært gjennom mange kurer og andre tiltak opplevde jeg bare å bli større. Det ble tungt å trene, pusten ble verre, humøret dårligere og effekten av all trening uteble. Livet føltes tungt på de fleste plan. Derfor ville jeg gå til det drastiske skritt å foreta en gastric sleeve. Sjekket rundt på nett og med mange selskaper i Norge og utlandet. Valget ble www.overvekts-operasjoner.no. Fikk tillit til Romiel og Mona som jeg opplevde som profesjonelle og omsorgsfulle, og prisen var konkurransedyktig. Begge sørget for at jeg følte meg trygg og ivaretatt før jeg dro, når jeg var i Riga og i ettertid. Kirurgen og de ansatte på klinikken gjorde en kjempejobb og jeg kan ikke klage på noen ting ved oppholdet. Jeg har ikke hatt noen komplikasjoner.
Resultatet er bedre enn forventet og nå føler jeg meg fantastisk! “- Marian

“Jeg heter June Diseth og er 44 år. Har 4 barn og 4 barnebarn.
Jeg har vært overvektig hele mitt liv.Som mange andre har jeg prøvd alt av slankekurer. Fra pulver til supper.. Lagt om kosthold. Gått ned får å så gå opp igjen det jeg gikk ned pluss litt til. Såkalt jojo slanker.
Etterhvert så dro jeg jeg på meg høyt blodtrykk med påfølgende infarkt. De siste 3 årene har jeg gått 4 blodtrykk medisiner om dagen uten noe særlig virkning. Tanken på slankeoperasjon dukket opp sommeren 2016. Men på nyåret (2017) kontaktet jeg legen å ballen var satt igang. Men med tilleggssykdommer synes jeg å sitte 1,5-2 år i helsekø i Norge og risikere både dårligere helse og høyere vekt var uakseptabelt for meg. Kom så over overvekts-operasjoner og fikk kontakt med Katrine Stenshjemmet som er Norsk koordinator for sykehuset i Riga i slutten av Januar. 22 Mars 2017 var sleeve operasjon ett faktum. Så på litt over 1 mnd har jeg gått ned 18 kg 22 cm rundt magen. Jeg fått lov av lege å kutte ut til nå 2 typer blodtrykksmedisiner. Ikke vondt i hodet siden heller. Humøret har blitt mye bedre. Så gleder meg til fortsettelsen på min reisen min med min minimage :-)” – June Diseth, Rena

“HEI 🙂 jeg er ei jente på 26 år fra Trondheim.

Jeg har hele livet slitt med å hatt litt ekstra på kroppen/overvekt, noe som har både tært på meg både fysisk og psykisk.

Men så bestemte jeg meg for å ta ett av mine livs største valg å la meg under kniven for en gastric sleeve, noe som jeg er utrolig lykkelig for at jeg har gjort.

Hadde før operasjonen en bmi på nesten 36.

Men takk til overvekts-operasjoner.no og hele teamet har jeg fått et nytt, sunt og bedre liv.

Ble operert 04.11.15 å hadde en vekt på 94,5 kg men ligger i dag vektstabil på 65 kg og en bmi på 24.

Hadde det ikke vært for Mona Karlsson og alle som står ved siden av henne hadde jeg ikke vært den personen jeg er i dag.

En stor takk til dere alle for denne fine og interesante reisen. ” – Camilla Sletvold, Trondheim

* Dette er tilbakemeldinger fra våre tidligere pasienter, og slike resultater kan ikke garanteres eller loves.

Konklusjon

Sleeve gastrektomi er en potensielt livsendrende prosedyre som er både trygg og rimelig hvis du har gjort det på Overvekts Operasjoner Riga-klinikken. Vi har hjulpet mange mennesker som deg selv, ta kontroll over livet ved hjelp av denne raske, effektive prosedyren, og vi kan hjelpe deg. For mer informasjon, kontakt vår norske pasientkoordinator, Mona, på 45114593, eller Kathrine, på 46644047, eller fyll ut kontaktskjema på vår nettside, www.overvekts-operasjoner.no. Vi ser frem til å høre fra deg.