Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm
alkohol

Foto: Pixabay.com

Blant de mange spørsmålene for folk som er interessert i slankeoperasjon stiller legene sine og Google er om de fortsatt kan ta en drink eller to i livet etter operasjonen, eller er det den røde linjen. I denne artikkelen skal vi svare kort på noen av de mest brennende spørsmålene.

Minst seks måneder uten alkohol etter gastrisk bypassoperasjon

Det er den første regelen. Og selv da er det individuelt, så før du tar en slurk av noe alkoholholdig, vent til legen din gir deg et grønt kort – og råd. Disse (ca.) 6 månedene er din restitusjonstid fra operasjonen, og for kroppen din å plukke opp sine nye må og ikke bør.

Forholdet mellom alkohol og kroppen din vil ha endret seg

Ikke bare gjør gastrisk bypassoperasjon deg mer følsom for alkohol, men den kan også ha en ny ugunstig innvirkning – med hormonelle endringer i kroppen, du kan plutselig oppleve at du liker alkohol mer enn før.

Foto: Pixabay.com

Halvparten av mengden, dobler effekten

Akkurat som med mat etter gastrisk bypass (eller i utgangspunktet en slankeoperasjon), blir mye raskere og trenger mindre kalorier, står det samme for alkoholholdige drikker. Og det er ikke bare et rykte, det har vært vitenskapelige tester av grupper av mennesker laget av fasiliteter som arbeider med slankeoperasjoner og

resultatene er klare – pasienter som har gjennomgått gastrisk bypassoperasjon blir ruset av halvparten av alkoholen, og det tar dem dobbelt så mye tid å bli helt edru.

Større fare for å utvikle alkoholisme

Så det tar plutselig halvparten av mengden å bli full i dobbelt så lang tid… Dette kan være ganske fristende, spesielt hvis en person er vant til å drikke noe (eller mye mer). Og plutselig kan de få ølene som knapt gjorde deg beruset, gjøre deg full. Rask og enkel måte å belønne deg på, kom på toppen av disse oppfordringene… bortsett fra ikke. Dette er farlig, altså du må være hele tiden klar over hva som kan skje og spør deg selv om det virkelig er forandringen du vil ha for deg selv.

Foto: Pixabay.com

Fjern alkohol og vær forsiktig

Hvis du virkelig vil ta en drink, ta noe “klart”. Styr deg bort fra brus og sukkerholdige cocktailer. Og selvfølgelig, se på mengdene– hva du enn kunne holde før operasjonen, det var den gamle du. Du er ikke lenger den personen.

Ingen alkohol, ingen bekymringer

Oppdag alle de gode alkoholfrie drinker og cocktailer. Ærlig talt, de kan være like morsomme og velsmakende som deres alkoholholdige venner, men så mye tryggere og også sunnere for deg. Det er tusenvis av oppskrifter på alkoholfrie drinker du kan hente fra, for eksempel Pinterest. Test og prøv.

Foto: Pixabay.com

Nå ut, søk hjelp

Det er ingen skam å strekke ut og søke hjelp, enten det er fra legene dine, støttegrupper eller bare venner. Å ha problemer med å behandle en så stor endring som slankeoperasjjon og å ha et endret fordøyelsessystem er en veldig stor ting og en modig valg. Du er ikke alene. Rådfør deg med lege, be om støttegrupper, og hvis du har hatt en slankeoperasjon i utlandet, ikke nøl med å ringe eller sende dem en e-post, heller.

Så husk – lær om endringen, omfavn endringen og ikke la noe få deg ned i en prosess med å bli en ny, sunnere og lykkeligere deg!