Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm
vektoppgang

Foto: Shutterstock.com

Operasjon anses å være en av de mest effektive metodene for vekttap – det reduserer størrelsen på magen og forhindrer ganske enkelt pasienten i å spise for mye. Imidlertid er det virkelig nok å gjennomgå en operasjon for å glemme ekstra vekt en gang for alle? Hvorfor er operasjon for noen mennesker enveiskjørt til ønsket størrelse og andre vil slite med overvekt? Lær svarene på de avgjørende spørsmålene i livet etter operasjonen!

Operasjon sørger for endringer, sikrer dem ikke

Hvorfor mister folk vekt? Fordi kaloriinntaket deres er mindre enn mengden kalorier de brenner hver dag. Gastric bypass gir den nødvendige betingelsen for mindre måltider – redusert mage – men det er opp til pasienten å bestemme seg for hva maten skal spise og hvilke kostholdsvaner man skal følge. 

Søppelmat, overdreven mengde karbohydrater, sukkerholdige drikker og annen usunn mat kan ikke bare fare for operasjonsresultatene, men også provosere komplikasjoner – for eksempel gastrisk dumping etter operasjonen er forårsaket av sukkerholdig mat. En annen faktor som øker risikoen for å gå tilbake i vekt er en inaktiv livsstil. Operasjon sørger første vekttap og gir en mulighet til å trene riktig – ikke gå glipp av det!

vektoppgang etter gastric bypass

Foto: Shutterstock.com

3 tips for bedre resultater

Hovedreglene for å minimere vektøkende risiko er standard:

  • unngå snacks mellom måltidene;
  • drikk rikelig med vann, ikke sukkerholdige drikker;
  • minimere forbruket av rødt kjøtt og være spesielt forsiktig med meieriprodukter;
  • trene regelmessig og ta i bruk en vane med å gå;
  • vær forsiktig så du ikke spiser den vanlige mengden mat i flere porsjoner; ha i stedet en liten tallerken for hvert måltid.

Du kan få presis informasjon og individuelle råd for å håndtere vekt etter operasjonen fra legen din. Konsulter Oververkt operasjoner sine spesialister og lær hvordan du minimerer risikoen!