Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Bilde av kalpadruma1 fra Pixabay 

En slankeoperasjon innebærer en stor endring, men endringen skjer ikke av seg selv. Det innebærer at du må du endre og tillegge deg andre spisevaner (nei, vi antyder ikke at du fråtset i hamburgere tidligere, og må avstå fra det nå.  Det er en stereotypi og vi benytter oss ikke av stereotyper). Men på grunn av endringene i kroppen din som alle former for slankeoperasjoner forårsaker, så må du også endre hva du spiser og drikker

Steg 1. Dietten før slankeoperasjonen

Dietten starter ofte mellom ett år eller et godt halvår før operasjonen. Den skal forberede kroppen din på de endringene som oppstår etter operasjonen, men også for å gjøre selve operasjonen enklere (blant annet med tanke på leverstørrelsen). 

Stikkordene er et lavt inntak av fett og karbohydrater, og et høyt inntak av proteiner

Det er gode grunner til at du må begynne tidlig. Et plutselig og raskt vekttap kan oppleves som et sjokk for menneskekroppen. Derfor er det bedre å tilvenne den i forkant av det som er i ferd med å skje. Ethvert vekttap før det kirurgiske inngrepet er også med på å redusere eventuelle komplikasjoner. Det vil også gi deg en sunnere lever, noe som er utrolig viktig.

Bilde av Pics_on_tour fra Pixabay

Steg 2. Når operasjonen er nærmer seg

Den beryktede væskebaserte dietten før operasjonen startes én til to uker før operasjonen. Hensikten er å forberede kroppen din på operasjonen samt redusere leverstørrelsen. En mindre og sunnere lever vil være til betydelig hjelp for kirurgene under operasjonen. Klinikken gir deg strenge retningslinjer som skal følges. Det er ikke kompliserte greier, men en enkel anvisning som må følges. 

Ingen diett som innebærer å leve av proteinshaker og buljong,  eller det å drikke klare væsker sakte og utenom måltider, er enkle eller gøy. Likevel kommer det til å være verdt det til slutt.

Bilde av Полина Андреева fra Pixabay

Steg 3. Dietten rett etter operasjonen

Dette er tiden du bør være ekstra forsiktig. Alle stingene og stiftene trenger tid til å heles, så i løpet av de første dagene er det bare klare væsker som gjelder. Sakte, men sikkert, går du over til purémat, og deretter myk mat . Når du til slutt regnes som fullstendig restituert, så gjeninnføres den faste føden. Likevel, det vil fortsatt være regler som må følges. 

Bilde av Nagesh Ramarao fra Pixabay

Steg 4. Så snart du kan, hva kan du da? 

Spørsmålet er: Hva kan jeg spise av fast føde når jeg er tilbake til “normalen”? Hva bør du konsentrere på? Hva er det du må unnlate å spise helt og holdent? 

La oss liste opp en del og overlate resten til legen din.

JA.

  • Vitamintilskudd – du kommer til å behøve ekstra tilskudd.
  • Drikk mye, men ikke sammen med måltider.
  • Proteiner, karbohydrater og grønnsaker.

NEI.

  • Drikke med kullsyre.
  • Fettholdig og sterk mat.
  • Så lite raffinert sukker som mulig.

Bilde av mirunalinik049 fra Pixabay

Den viktigste retningslinjen er å følge anbefalingene til legen din! Utenom dietten, så er det viktig at du trener kroppen din og tar vare på sinnet ditt!

Hvis du har flere spørsmål, enten det gjelder dietten eller slankeoperasjonen generelt, så ikke nøl med å kontakte oss. Vi er glade for å kunne besvare dine spørsmål og hjelpe deg!