Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Kan virkelig overvektskirurgi hjelpe deg å bekjempe diabetes type 2? Kan man gjennom fedmekirurgi forbedre helsen til folk som har denne diagnosen, pluss overvekt? Det er mange ting som taler for det.

Sannsynligheten for å kunne få diabetes type 2, er ganske stor om man lider av fedme/overvekt. Disse to problemene henger ofte sammen, og man vet i dag at gjennom fedmekirurgi kan man oppnå store positive endringer hos de som har diabetes, og dette vil jo da også endre din livssituasjon til det bedre. Man har gjennom studier sett at de som lider av sukkersyke, og fedme, og som da har gjennomgått en overvektsoperasjon, har forlenget sin levetid betraktelig.

Denne studien bygger på opplysninger fra ca 160 000 personer med overvekt og diabetes, hvorav ca 4000 personer hadde gjennomført slankeoperasjon.

– Det er jo også en kjent sak at personer som har fått diagnosen sukkersyke 2, og som lider av overvekt, har en kortere levetid enn de som er ”normalvektige” og som ikke har diabetes.

– Sannsynligheten er jo også overveiende at man øker levetiden generelt gjennom vektreduksjon. I Norge er det ca. 350 000 mennesker som har diabetes type 2, og 4 av 5 som har denne diagnosen er i tillegg overvektige.

Det å gjøre en fedmeoperasjon, vil også hjelpe diabetikere, til å få endret kostholdet, og på den måten også få en regulering i blodsukkernivået. Om man gjør en Gastrisk Bypass operasjon, vil blodsukkeret endres forholdsvis raskt etter operasjonen, og dette skjer ofte før vekten er vesentlig redusert. Det kommer selvfølgelig av betydelig små mengder med mat. Dette vil igjen øke utsondring av hormoner fra tarmene, som da fører til utskillelse av insulin.

En betydelig vektnedgang er som regel årsaken til at de fleste med diabetes blir kvitt dette. Ca ett år etter fedmekirurgien, kan det faktisk konstateres at 2 av 3 blir kvitt sin sukkersyke 2 diagnose. Om du ikke klarer å gjøre denne livstilsendringen, kan imidlertid vektøkning føre til at din sukkersyke kommer tilbake.

Kirurgene som bare jobber med dette, mente i begynnelsen at en overvektsoperasjon bare var for de som var overvektige, men de har funnet ut at dette også hjelper for de som sammen med sin overvekt, også lider av diabetes type 2. Av de 400 personene som gjennomførte en fedmeoperasjon, var det 40 som led av sukkersyke 2. 39 av disse tok bort medisinene sine kort tid etter.

Kirurgene, som utfører disse inngrepene, som de vet i utgangspunktet, ved å forminske magesekken, så fjerner de også sultfølelsen. I den delen av magesekken som blir fjernet, er det et lite punkt som utsondrer noe som kalles sulthormon, og det er denne delen som da blir borte. Det de er litt usikre på, er hvordan det da også kan ha slik positiv innvirkning på kroppen ifht sukkersyke. Det de VET, er at det finns en kobling mellom lever, bukspyttkjertel/muskler, og det forskes fortsatt på dette i dag, for å finne årsaken til hvorfor en overvektsoperasjon har slik en gunsting innvirkning på diabetes type 2. De som forsker på dette, tar for seg det både etiske og moralske i dette stadig voksende og viktige problemet; Hvilken behandling vil være den beste, i alle aspekter, for de som er overvektige, og som har sukkersyke? Veldig mange som sliter med overvekt, har nedsatt følsomhet ifht insulin. Så sant bukspyttkjertelen fungerer slik den skal, vil ikke sykdommen utvikle seg, og glukosenivået i blodet ditt vil da forholde seg normalt. Om bukspyttkjertelen svekkes, vet man at slankeoperasjon, sammen med livsstilsendring, gjør forholdet til insulin normalisert, og på den måten kan blodsukkeret bli normalt igjen. Mange har da fått fastslått at de har blitt helt kvitt sin diabetes etter en slik operasjon.

Vi som holder på i overvekts-operasjoner.no vil gjerne få lov til å hjelpe deg, både med din sukkersyke 2, og ditt problem med fedme. Dette gjøres under samme operasjon og det vil ikke koste deg noe ekstra. Når det gjelder dette med kostnader, så kan vi fortelle deg at om du gjør en Gastrisk Bypass prosedyre ved vårt sykehus i Riga, så vil kostnadene være ca halve prisen av hva den samme operasjonen vil koste ved et privat sykehus her i Norge. Vi har også norsk koordinator som hjelper deg gjennom alle stegene, fra du sender inn en forespørsel, til du er hjemme igjen og operasjonen er over. Vi står også parate til å hjelpe deg etter at du har kommet hjem og det er noe du lurer på. Mange nordmenn reiser ned til Riga for å få gjort en operasjon, og det er nordmenn som reiser ned til oss i Riga hver uke.