Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm
sultfølelse hele tiden

Kilde: Pexels.com

La oss ikke late som at tre måltider til faste tider er de eneste gangene en sunn person får være sulten. Det er helt normalt å oppleve sult hvis du ikke har spist på noen timer, og hvis sult ikke forårsaker tvangsspising, bør du ikke bekymre deg for det. Å føle seg sulten 24/7 signaliserer imidlertid et alvorlig problem – les videre og lær hvorfor det kan skje og hva kan du gjøre!

4 problemer du kan (enkelt) løse

Å være konstant sulten betyr ikke bare at du har et superraskt stoffskifte og trenger mer mat enn andre. Hvis matbehov påvirker livet ditt og uopphørlig magefullhet er din vanlige følgesvenn bør du absolutt sjekke helsen din. Heldigvis er konstant sult ikke alltid et tegn på en sykdom. I mange tilfeller er det forårsaket av:

●  mangel på søvn. Sult handler om hormoner og søvnkvalitet påvirker hormoner enormt. Søvnmangel betyr nesten alltid større appetitt, spesielt for søppelmat, kaloririk mat;

●  mengden trening. Jo mer du trener, jo mer vil du spise, fordi trening øker stoffskiftet og det fører til sult. Hvis du er fornøyd med treningsmengden er det bare å være oppmerksom på hva du spiser – fokuser på næringsrike næringsstoffer;

●  stress. Selvfølgelig er det ikke alltid lett å overvinne stress, men det er fortsatt lettere enn å behandle en alvorlig sykdom. Stress frigjør kortisol som fremkaller sult; for å bekjempe denne onde sirkelen bør du prøve de vanlige teknikkene: puste, meditasjon, psykoterapiøkter;

●  dehydrering. Selv om dette høres alvorlig ut, kan dehydrering i mange tilfeller behandles ved å drikke mer vann, spesielt før måltidene.

Hvis det eneste problemet ditt er sult, og du ikke opplever andre helserelaterte problemer kan ledetråden være en av de nevnte faktorene. Imidlertid indikerer det i mange tilfeller sulten selv etter måltidene et mer alvorlig problem.

grønnsaker

Kilde: Pexels.com

3 problemer som krever medisinsk oppmerksomhet

De mest utbredte medisinske tilstandene forbundet med uopphørlig sult er:

●  diabetes– glukosen når ikke cellene dine og sult aldri opphører ;

●  lavt blodsukker eller hypoglykemi – ekstremt lave nivåer av glukose som kan være forårsaket av diabetes, hepatitt, nyresykdommer og noen andre sykdommer;

●  skjoldbruskkjertelproblemer – påvirker hormoner, inkludert sulthormoner.

Disse mer alvorlige helseproblemene ledsages vanligvis ikke bare av uopphørlig sult, men også av mange andre symptomer. Vær spesielt oppmerksom hvis du opplever:

●  ekstrem tørst;

●  ekstra svetting;

●  ekstrem utmattelse;

●  rask puls;

●  hjertebankproblemer.

kosthold

Source: Pexels.com

Disse symptomene vil ikke bare kureres av livsstilsendringer og krever grundig medisinsk kontroll. For å oppsummere er konstant sult absolutt en grunn til å konsultere fastlegen din eller søke en spesialists hjelp – sultbehandlingen vil avhenge av kontrollens resultater!Den beste løsningen mot føler deg sulten hele tiden er en sunn livsstil, men noen ganger er det bare ikke nok – hvis overdreven vekt hindrer deg i regelmessige treningsøkter eller hvis helsetilstanden din forverres betydelig av sykdommer som diabetes, kan det være lurt å vurdere en slankeoperasjon. Kontakt oss for mer informasjon om slankeopasjon i utlandet og vi får se hva som kan gjøres!