Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Gastric Bypass kirurgi og Gastric Bypass diett-oppskrifter har kanskje blitt de mest populære metodene som er tilgjengelig for å hjelpe alvorlig overvektige og overvektige mennesker for å gjenvinne kontroll over deres liv og kjenne at de er på en vei mot en bedre helse totalt. Gastric Bypass innebærer å stifte mesteparten av magesekken, skape en ny og mye mindre magesekk og deretter skape en tarmbypass som kobles direkte til den nye, lille magesekken. Som følge av dette er pasienten ikke lenger i stand til å spise så mye, og magen behandler ikke lenger næringsstoffer så effektivt ettersom pasienten mister vekten sin. opptil 50 til 70 prosent av hele kroppsvekten. Det er en drastisk prosedyre, og for noen kan det bokstavelig talt være forskjellen mellom å leve et lykkelig, nytt liv og være isolert og stillesittende ettersom deres helse gradvis forverres.

Mat du kan leve av: Gastric Bypass Diet Oppskrifter 

For å få mest mulig ut av Gastric Bypass-prosedyren, anbefales det at pasientene tilpasser et bypass-vennlig kosthold. Å overholde prinsippene bak et slikt regime kan øke sjansen for å kunne opprettholde vekttapet på lang sikt. Den Gastric Bypass dietten har flere mål:

– Å hjelpe deg med å gå ned i vekt og holde den nede ved å ved å bygge sunne spisevaner.
– For å minimere bivirkninger og eventuelle komplikasjoner fra operasjonen.
– For å hjelpe deg med å spise mindre mengder mat.
– Å la magen helbredes ordentlig i etterkant av operasjonen.
– For å unngå å strekke ut den nye magesekken ved å fylle den med feil type mat.

Mat til pasienter som har gjort Gastric Bypass, er delt inn i 2 hovedsegmenter: pre-kirurgisk mat og post-kirurgisk mat. Pre-kirurgi aspektet av dietten er ment å få deg inn på veien mot å forlate dine gamle spisevaner bak deg, og samtidig forberede kroppen din til å møte de utfordringene som ligger foran deg.

Den pre-bariatrisk kirurgisk diett

De fleste av oss bruker mye tid på bygging og forsterking av dårlige matvaner. Men hvis du vil ha Gastric Bypass-operasjon, har du en jobb som må endres. I motsetning til noen folks overbevisning er denne typen operasjon ikke en frittstående hendelse. Det vil si at operasjonen alene, så radikal som den er, kommer ikke til å være nok til å gi langsiktig bærekraftig vekttap og en god helse. Operasjonen vil ta av kiloene, men det vil være opp til deg å holde dem borte, og å gi kroppen din de næringsstoffene den trenger for å holde seg frisk i prosessen. Du gjør det først og fremst gjennom diett-valgene dine før bariatrisk kirurgi.

De diett-valgene starter i ukene som fører til operasjonen. Selv om det ikke er obligatorisk å følge disse pre-kirurgi diett retningslinjene som vi skal legge ut, anbefales det sterkt at du gjør det. Det er fordi de vil gi deg den beste sjansen for å få en vellykket operasjon og komme ut av den klar til å gå inn i neste diett-fase uten å hoppe over et slag.Den Prekirurgiske dietten inneholder vanligvis følgende elementer:

– Bare sukkerfrie drikker. Uten forbehold.
– Ingen kullsyreholdige drikker eller drikker som inneholder koffein.
– Bare suppe. Ingen store stykker med kjøtt eller grønnsaker er tillatt.
– Hvetegrøt fortynnet til nær vannholdig konsistens.
– Nylaget grønnsaksjuice av moderate mengder er i orden.
– Proteinholdig måltidserstatning (shakes) vil gjøre grunnlaget komponent.
– 1 eller 2 porsjoner magert kjøtt per dag hvis det er godkjent av kirurgen.

Du bør vente minst 30 minutter etter å ha spist for å drikke drikker, og de skal drikkes sakte. Din typiske daglige pre-diett plan vil da alternere 3 eller 4 proteinholdig melkeprodukter pr.dag med individuelle 240 ml`s porsjoner med vann, suppe-buljong eller skummet melk i timene i mellom måltidene. Det kan virke litt tøfft, og kanskje er det det hvis du er vant til å spise alt du vil ha, når du vil, men det er nødvendig å ha litt disiplin når det gjelder dine spisevaner, og jo raskere du begynner jo bedre vil det være.

Følgende vil du finne noen populære proteinmels erstatning-shakes, med høyt innhold av proteiner, for din pre-operasjons diett:

– Isopure.
– Unjury.
– Bariatric Advantage.
– GNC Total Lean Shake 25.
– EAS Myoplex Carb Control.

Du bør også diskutere medisiner du tar i forkant av gastrisk bypass-operasjon, da legen din kanskje vil at du skal slutte å bruke noen av disse. Dette inkluderer NSAID, prevensjon, steroider og med flere. Også røyking kan føre til komplikasjoner i etterkant av mageoperasjonen, men det kan også være uheldig å bråslutte i uken før operasjonen, da det kan føre til at du dytter i deg søtsaker etc, for å fylle tomrommet. Et bedre tiltak er å kutte ut bare et par sigaretter per dag før du skal inn på sykehuset, tar ingen så lenge du er på sykehus og lar være å gå tilbake til røyking når du forlater sykehuset etter operasjonen.

Post-bariatrisk kirurgisk diett

I de fleste tilfeller er post-bariatrisk kirurgi diett designet for å hjelpe deg å styre tilbake mot solide matvarer samtidig som du får de næringsstoffene du trenger, og forsterker begrepet som begynte i pre-diettfasen, til å spise mindre og sunnere måltider. En faset tilnærming brukes vanligvis hvor du beveger deg fra å drikke kun væsker umiddelbart etter operasjonen, til moset mat etter flere dager med væsker, til myke matvarer og så til slutt tilbake til solide matvarer. I de fleste tilfeller tar overgangen til å spise vanlig fast mat ca 3 måneder. Her er de forskjellige fasene, litt nøyere forklart:

Umiddelbart etter operasjon: Kun væsker

På dagen eller dag to, umiddelbart etter operasjonen, bør du ikke drikke noe annet enn klare væsker. Din kirurg vil komme til å insistere på det, og ernæringsfysiologen vil sørge for at du overholder denne regelen. Sørg for å drikke disse væskene langsomt, (teskje små slurker) aldri gulpe i deg, og begrense inntaket til 50 – 85 ml ad gangen, maks. Hvis kroppen din har vist deg at den klarer å håndtere klare væsker, kan du langsomt legge til andre væsker som skummet melk, suppe-buljong og usøtet fruktjuice.

7 dager til 3 uker etter kirurgi: Moset mat

Etter å ha vært begrenset til bare væske i noen dager, vil du være klar til å starte forsiktig med moset mat, forutsatt at væskene ikke har laget noen problemer for kroppen din. Matvarer du spiser i denne fasen av det nye diett regimet, vil ha konsistens lik en tykk suppe uten noen faste stykker kjøtt eller grønnsaker til stede. I løpet av denne fasen trener du ditt re-designede fordøyelsessystem til å godta mat igjen, så tålmodighet er avgjørende her. Ikke ignorere din leges advarsel og gå for fort til den faste maten. Du vil komme til å angre hvis du gjør det.

Det er noen post op diett mat som bønner, fisk, egg, cottage cheese, magert kjøttpålegg og myke kokte grønnsaker som moses lettere enn andre, og de har også den næringsverdien du er ute etter. Du kan blande dette med vann, skummet melk eller suppebuljong også. Vi nevnte dette tidligere, men vi sier det igjen: Vent alltid minst 30 minutter etter å ha spist din mosede mat før du drikker noe. Unngå de fleste meieriprodukter og krydret mat i denne perioden.

4 til 8 uker etter kirurgi: myke matvarer

Etter flere uker med å trene din nye mage for å godta moset mat, vil det være på tide å bevege seg opp til myke matvarer, forutsatt at moset mat ikke ga deg noen problemer. Det er viktig at du ikke prøver å skyve fram prosessen her og blande inn fast føde riktig ennå. Tålmodighet vil være nøkkelen til langsiktig suksess, så hold deg til den myke maten på dette tidspunktet. Myke matvarer som anbefales for folk som er i tilfriskning fra Gastric Bypass-operasjon, inkluderer magert kjøttpålegg, myk frisk frukt uten frø, skrelt eller ikke skrelte godt kokte grønnsaker.

8 uker og utover: faste matvarer

Uten komplikasjoner etter et par måneder vil du være klar til å introdusere fast mat til din post-bariatrisk kirurgiske diett. Gjør dette i en overgangsperiode. Det bør, ikke plutselig slutte med all myk mat for et eksklusivt kosthold av faste matvarer. På ca 8 uker etter operasjon, starter du med en porsjon med fast mat per dag, og i løpet av noen uker øker du gradvis den faste maten du spiser, til du kommer til et sted hvor fordøyelsessystemet ditt fullt ut aksepterer denne faste maten igjen. Selv på dette stadiet i tilfriskningen din, vil det imidlertid være en rekke matvarer du bør unngå for enhver pris. Unnlatelse av å gjøre dette kan resultere i en svært ubehagelig opplevelse, som kan inkludere oppkast, kramper og alvorlig smerte. Matvarer du bør unngå er:

– Popcorn.
– Tørket frukt.
– Enhver type nøtter eller frø.
– Granola eller mix.
– Fiberholdige grønnsaker som selleri eller mais.
– Eventuelt kjøtt med brusk.
– Enhver type mat som er fett eller stekt.
– Brød.

Med tiden kan du legge til noen av dette i kostholdet ditt, men i dette tidlige stadiet av ditt nye liv bør du unngå dette til enhver pris.

Ditt nye sunnere kosthold

Etter flere måneder med trinnvis arbeid på vei tilbake til solid, sunn mat, vil du være klar til å begynne å ta del av din nye, sunne diett med gode rutiner. Selv om du har, vil det være en rekke retningslinjer du bør overholde for å sikre at dine nye matrutiner blir naturlig, og ikke bare noe du gjør når andre ser på. Disse nye retningslinjene er:

Fortsett å spise og drikke sakte – Tidlig i Gastric Bypass dietten lærte du om viktigheten av å spise og drikke sakte pga den nye konfigurasjonen av fordøyelsessystemet ditt, og du vil muligens bli utsatt for et fenomen, kalt “dumping syndrom”. Dumping syndrom er når mat og væsker beveger seg for raskt mellom mage og tynntarm. Kvalme, svimmelhet og oppkast kan være resultatet og kanskje også diaré. Dumping kan unngås ved å spise og drikke sakte og unngå fet mat og sukker.
Drikk mellom måltider – Du bør drikke alt fra 1500 ml til 2000 ml væske hver dag for å unngå dehydrering. Samtidig må du imidlertid drikke minst 30 min før, eller minst 30 minutter etter at du spiser fordi hvis din nye, mindre mage er full av væske ved middagstid når den skal være full av mat, kommer du ikke til å få i deg de næringsstoffene du trenger. Å unngå væske ved middagstid bidrar også til å forhindre dumping syndrom.
Spis små måltider – Dette betyr ikke å spise mange små måltider, det betyr å spise de vanlige 3 måltidene om dagen, og sørg for at de er små. Du kommer til å ønske å unngå å føle deg stappmett, og i stedet streve for å føle deg tilfreds. Det betyr å spise til følelsen av sult er borte, ikke spise til du er så full du ikke kunne spise en annen bit, selv om du prøvde. Stopp å spise så snart du føler deg mett! Ikke fortsett da, selv om det du spiser, er kjempegodt!
Alltid tygge grundig – Din mamma og pappa var alltid på deg om å tygge maten grundig når du var barn, og du bør følge deres råd nå mer enn noensinne. Åpningen på den nye tarmens bypass er ganske liten og kan bli blokkert av store biter av mat. Derfor må du sørge for at du tygger all maten nøye, slik foreldrene dine vil ha deg til, etter bariatrisk kirurgi for å unngå problemer.
Unngå sukker og fett – Stekt mat og sukker er to ting du ikke kan spise etter din Gastric Bypassoperasjon. Du kan teste hvis du absolutt vil, men du vil ikke finne noe bra i det, unntatt dårlig fordøyelse eller enda verre. Så hold deg borte fra stekt kylling så deilig det enn er, og lær å finne smaken i mindre farlige matvarer. Når det gjelder sukker, sørg for at du alltid drikker sukkerfrie drikkevarer, pass deg for sjokoladekaken og husk at laktose er virkelig et slags melkesukker og bør unngås.
Omfavn mat med høyt protein – Høyt proteininnhold i mat vil hjelpe deg å bli raskere frisk og bedre i etterkant av operasjonen, men ikke slutt når du begynner å føle deg bedre. I stedet bør du innlemme høyt proteininnhold, lavt fettinnhold til ditt vanlige diett i form av magert kjøtt, fisk og bønner. Ost med lite fett, yoghurt kan også være en utmerket kilde til protein, men bør bare konsumeres i moderate mengder.
Legg forsiktig til nye matprodukter – Den smarteste måten å fortsette på når det gjelder å prøve nye matvarer, er å bruke en stor forsiktighet, da noen matvarer kan forårsake smerte og kvalme. I stedet for å fikse et måltid bestående av ting du ikke tidligere har spist i etter operasjonen, legger du til en ny ting om gangen, så hvis det ikke virker, har du rikelig med annen mat å spise.
Ta vitaminene dine – Dette er trolig den viktigste tingen å huske etter din bariatriske kirurgi, fordi din nye magesekk vil ikke kunne hente nok næringsstoffer fra maten du spiser, for å holde deg frisk. Den trenger hjelp. Denne hjelpen bør være vitamin- og mineraltilskudd som legen din anbefaler som en del av diettplanen etter din Gastric Bypass-operasjon. Unnvære å ta vitaminer etter Gastric Bypass i de foreskrevne mengder, kan føre til svært ekte og alvorlige komplikasjoner.

Den langsiktige suksessen til din vektnedgang som begynte med Gastric Bypass-operasjon, vil avhenge av din vilje til å innprente de nødvendige Gastric kirurgiske diett endringene som er skissert ovenfor.

Bariatrisk kirurgi diett, oppskrifter som vil styrke ditt nye liv

Nå som du har en bedre oversikt over prinsippene for Gastric Bypass dietten etter operasjon, la oss se på noen bariatriske mat ideer du kanskje vil gjøre til noen av favoritt-matrettene dine etter mageoperasjon. Gjør deg selv en tjeneste og inviter noen venner på besøk, til å nyte dette med deg.

MAIS OG SVART BØNNE SALAT

Ingredienser

– 900 gram svart bønner.
– 1 kopp m/ mais.
– 2 ss hakket rødløk.
– ¼ kopp hakket persille.
– 2 ss olivenolje.
– 1 ts ferskpresset sitronsaft (ingen frø).
– ¼ kopp balsamico eddik.
– 1 ts honning.
– 1 ts hakket hvitløk.
– ¼ ts svart pepper.
– Klype salt.

Bruksanvisning

– Bland mais, svarte bønner, løk og persille sammen i en stor mikseskål.
– Kombiner eddik, sitronsaft, olivenolje, hvitløk, honning, salt og pepper sammen og visp.
– Hell blandingen over de svarte bønner og mais.
– Marinade i 30 minutter og server.

Servering til 6 stk, så ring vennene dine!

EPLE OG TUNFISK SANDWICH

– 1 BOKS tunfisk i vann, avrennes.
– 1 teskje sennep.
– ¼ kopp vanilje yoghurt m/ lavt fettinnhold.
– ½ teskje honning.
– 3 salatblader.
– 6 stykker fullkornsbrød.
– 1 eple.

Bruksanvisning – Vask, skrell og hakk eplet i små biter.
– Kombiner eplebitene, tunfisk, honning, yoghurt og sennep i en bolle og rør godt.
– Del blandingen mellom 3 stykker brød.
– Topp hver sandwich med salat og dekk med de resterende brødskivene.
– Nyt med 2 av dine venner!

For 3 personer

IKKE EGENTLIG STEKT RIS

Ingredienser

– 85 gram utbenet kyllingbryst, uten skinn.
– ¼ kopp hakket gulrot (skinnet).
– ½ kopp hakket løk.
– 1 teskje sennep.
– 1 ts sesamolje.
– 1 ts chili pasta.
– 2 ss soyasaus (lavt natrium).
– ¾ kopp kokt brun ris.
– ¼ kopp frosne erter.
– 1 fedd med hakket hvitløk.
– 2 store egg, eggehvittene.
– Olivenolje spray.
– Svart pepper etter smak.

Bruksanvisning

– Klipp det skinnfrie, utbenede kyllingbrystet i små terninger og krydre med den svarte peppen.
– Kombiner soyasaus, chilipasta, sennep og sesamolje og sett deretter til side.
– Spray en stor wokpanne med matlagingsspray og plasser over middels høy varme.
– Plasser kyllingbitene i den varme wokpannen, og rør til kjøttet er brunet og kokt gjennom.
– Legg kyllingen på en tallerken og dekk med folie.
– Spray woken lett igjen og gå tilbake til middels høy varme.
– Ta i løk, hvitløk og hakkede gulrøtter.
– Rør ofte i 2 til 3 minutter.
– Tilsett den kokte brune risen og ertene.
– Kok i ytterligere 2 minutter eller til blandingen er grundig varm.
– Legg i eggehviten og rør kontinuerlig til det er kokt.
– Legg kyllingen tilbake i woken, på toppen av risretten.
– Legg til soyasausen du satte til side tidligere.
– Rør kontinuerlig i 1 minutt og server deretter umiddelbart.

Til 2 personer

FYLLT CAJUN KYLLING

Ingredienser – 4 utbenede kyllingbryst, uten skinn.
– ca 85 gram av ristet, fettredusert paprika ost.
– 1 kopp fersk spinat tilberedt.
– 2 ss Cajun krydder.
– 2 ss “extra virgin”olivenolje.
– 1 ss brødsmuler.
– 1 klype salt.
– ¼ ts svart pepper.
– tannpirkere.

Bruksanvisning

– Forvarm ovnen til 350 grader.
– Bank ned det utbenede kyllingbrystet ned til ca en ¼ tomme
– Kombiner osten, spinat, salt og pepper i en middels bolle.
– Kombiner brødsmuler og Cajun krydder i en liten bolle.
– Legg kyllingbrystene flat og legg ¼ av spinat blandingen på hver.
– Rull hvert kyllingbryst opp og fest med tannpirkere.
– Pensle hvert opprullet kyllingbryst med olivenolje.
– Dryss Cajun krydder jevnt over den opprullede kyllingen.
– Legg kyllingbrystene søm med siden opp på et bakeplate.
– Bakes i 35 til 40 minutter eller til kylling er gjennomstekt.
– Husk å fjerne tannpirkere før du serverer.
– Skjær i medaljoner eller server hele.
– Nyt med venner.

Ikke vær redd for å prøve og spise nye matvarer etter mageoperasjon. Vær sikker på å unngå fett og sukker og husk å spise sakte, tygge alt grundig, vent til etter at du har spist før du drikker og spis til du ikke lenger er sulten, ikke til du er stappmett.

Konklusjon

Gastric Bypass-operasjon kalles ofte gullvalget for slankeoperasjon fordi den er en av de mest effektive – om ikke den mest effektive – måten for alvorlig overvektige individer å gjenvinne kontroll over sin vektsituasjon. Kirurgi alene, vil ikke være nok til å levere det langsiktige bærekraftige vekttapet du søker. Du må kjempe med innsatsen din om grunnleggende diett-endringer, og Gastric Bypass diettoppskrifter er utformet for å gi deg ernæringen du trenger, samtidig som du unngår det skadelige sukkeret og fettet du ikke behøver lenger. Du vil sørge for at du forsterker kostholdet ditt med regelmessig mosjon også selvfølgelig, og ikke glem å ta alle de ekstra vitaminer og mineraler legen din anbefaler.