Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm
operasjoner

Foto: Shutterstock.com

En vekttapoperasjon er ikke begrenset til bare én type operasjonsprosedyre. Nå til dags kan leger velge mellom gastric sleeve og gastric bypass operasjoner, og det er viktig at pasientene også forstår forskjellene mellom disse to. Lær mer om debatten rundt gastric sleeve vs gastric bypass, og gjør et mer velorientert valg!

Hva er likhetene?

Både gastric sleeve og gastric bypass innebærer større kirurgiske inngrep. Noe som krever bedøvelse i form av narkose og et sykehusopphold på 2 til 3 dager. Den ideelle kandidaten for en slankeoperasjon er en person som har en BMI over 30 og flere tidligere mislykkede forsøk på vekttap.

Målet med begge operasjonsprosedyrene er å redusere pasientens mage og mengden fortært mat.  Rekonvalesenstiden er praktisk talt den samme for begge operasjonstypene – fra 2 til 4 uker, hvor man følger en nøyaktig og strikt post-operasjons-diett.

Hva er ulikhetene?

Forskjellene mellom disse to typene av kirurgiske operasjoner er av teknisk art:

  • gastric bypass innebærer at man fester en liten pose til tarmen for å kunne omgå magesekken.
  • under en gastric sleeve operasjon blir en del av magesekken fjernet, slik at man skaper en rør-formet magesekk. Derav navnet “sleeve”, som best kan oversettes til en hylse på norsk.

Sleeve operasjonen innebærer en lavere risiko for dumpingsyndrom (når magesekken slipper gjennom alt for mye innhold til tarmen på kort tid), men bypass operasjonen er anbefalt for de med en BMI over 45.

Diett

Foto: Shutterstock.com

Hva skal du velge?

Selv om det til syvende og sist er din leges avgjørelse, burde du være klar over at operasjonene gir like, men ikke identiske resultater. Hovedfaktorene som er viktig å ta til betraktning er følgende:

  • gastric bypass hjelper til med å miste 50 til 80 prosent av overflødig vekt innen 12 til 18 måneder;
  • gastric sleeve hjelper til med å miste 60 til 70 prosent av overflødig vekt innen 12 til 18 måneder.

Vær oppmerksom på at disse resultatene viser til gjennomsnittlig statistikk, og at individuelle resultater i høy grad avhenger av tilegnet livsstil etter operasjonen og pasientens helsetilstand.

Skulle du ha flere spørsmål når det gjelder gastric sleeve vs gastric bypass, er det bare å ta kontakt med klinikkens spesialist!