Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm
Konsultasjon
Foto: Shutterstock.com

Hele ditt liv handler om jogging, slanking og meditasjon, men likevel oppstår ikke et vekttap med synlige resultater. Det er sannsynlig at konvensjonelle virkemidler ikke er tilstrekkelig, og at du muligens skulle vurdere en slankeoperasjon, slik som gastrisk sleeve. Når det er sagt, er den virkelig så effektiv? Les videre om de viktigste fordelene av en slankeoperasjon!

4 øyeblikkelige resultater av operasjon

Sleeve gastrektomi (det offisielle navnet for gastrisk sleeve) innebærer å fjerne omtrent 75 til 80 prosent av pasientens magesekk. Denne tilnærmingen sikrer en rekke langsiktige fordeler for pasienten:

 • mengden av mat som pasienten kan konsumere reduseres;
 • mengden av absorberte kalorier reduseres;
 • maten beveger seg raskere i en mindre mage;
 • mengden av hormoner i tarmen reduseres.

Dette betyr alt i alt at pasienten etter operasjonen vil kjenne seg mindre sulten, og vil kjenne seg mer mett av mindre mat og mindre hyppige måltider. På en annen side, hva med den generelle helsetilstanden, og ikke minst det viktigste aspektet – vekttapet i seg selv?

3 positive resultater for pasientene

Selv om det er kjent at et stabilt vekttap er umulig uten regelmessig trening, er det for ganske mange overvektige personer vanskelig å trene effektivt. Dette kan endres med sleeve gastrektomi, siden pasientene:

 • blir kapable til å være mer aktive;
 • blir tilbøyelig til å kjenne høyre selvtillit;
 • er kapable til å overkomme vektrelaterte helseproblemer (ryggsmerter, høyt blodtrykk, pustebesvær m.m.).
Sunt kosthold

Foto: Shutterstock.com

Gastrisk sleeve før og etter resultater avhenger i stor grad av pasientens livsstil etter operasjonen. For å opprettholde gode resultater over flere år, må man huske å:

 • spise sunt;
 • droppe hurtigmat og usunn småspising;
 • trene mye og regelmessig;
 • konsultere med en kirurg eller doktor om du opplever tvil eller nødssituasjoner.

Du er velkommen til å stille spørsmål angående sleeve gastrektomi til Overvekts Operasjoner klinikkens pasientkoordinator. Vi vil gladelig hjelpe deg med å lette dine tvil!