Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Ved gastric sleeve blir opptil 85% av magesekken fjernet og redusert til omtrent størrelsen og formen av en banan. Prosedyren utføres vanligvis ved hjelp av flere små, strategisk plasserte snitt som brukes til å sette inn et kamera og eventuelle kirurgiske instrumenter. 

Etter operasjonen fortsetter magen å fungere normalt, bare i kraftig redusert kapasitet. Fordi personen ikke lenger kan spise så mye som tidligere,  fører dette til vekttap – ofte stort vekttap. Når det kommer til magesekk-kirurgi og graviditet, spør kvinner ofte om graviditet vil forstyrre den nylig omformede magesekken eller om de vil være i stand til å gi alle næringsstoffene de og deres kommende barn vil trenge. Nedenfor ser vi på denne problem-stillingen.

Er graviditet etter gastric sleeve mulig?

Spørsmålet om graviditet etter magesekk-kirurgi er et spørsmål som har vært nevnt av kvinner siden operasjonen først ble allment akseptert og praktisert for 25 år siden.  Bekymringene om tilstrekkelig ernæring og mulige komplikasjoner med den kirurgisk endrede magen er forståelig,  men det er ingen grunn til bekymring. Det som virkelig er nødvendig å tenke på, er riktig veiledning og sunn fornuft. La oss starte med veiledningen.

Når er det trygt å bli gravid etter gastric sleeve?

De fleste helsepersonell og spesialister av denne typen operasjon anbefaler å vente 12 til 18 måneder etter prosedyren før man blir gravid. Det er fordi det vanligvis tar omtrent et år for en pasient å oppnå optimal vekttap etter magesekk-kirurgi. I løpet av denne tiden går kroppen gjennom mange endringer og justeringer. Det siste du trenger er å legge til flere fysiologiske justeringer og komplikasjoner på toppen av det du allerede har å forholde deg til. Tålmodighet er nøkkelen.

En annen viktig ting å huske på med gastric sleeve og graviditet, er at fruktbarhetsnivået vanligvis øker etter denne typen operasjon. Dette resulterer noen ganger i at orale prevensjonsmidler, som ganske enkelt ikke absorberes godt nok av den nye magen. Så det anbefales at du endrer prevensjonstype i perioden etter operasjon til ikke-orale prevensjonsmidler.

Får babyen nok næring?

Dette er vanligvis den vanligste frykten kvinnene har når det kommer til vertikal gastric sleeve og graviditet. De frykter at deres baby ikke vil få nok næringsstoffer under graviditeten på grunn av den reduserte størrelsen på magesekken. Vær imidlertid klar over at de fleste av graviditeter etter en slik operasjon har vellykkede resultater. Faktisk er det bevis for at vekttapet som følge av gastric sleeve kan ha en positiv innvirkning på babyens helse, sammenlignet med hva som kan skje hvis moren var overvektig. Likevel er det avgjørende at du ikke er alene om dette. Ta kontakt med ernæringsfysiolog og følg opp deres anbefaling av kosttilskudd og supplerende anbefalinger.. Sørg også for at OB / GYN er kjent med detaljene i din vekttap kirurgi, slik at de kan gjøre hensiktsmessige anbefalinger og tilby riktig og tilrettelagt rådgivning. Det er også en god ide å sette ernæringsfysiolog og OB / GYN i kontakt med hverandre, slik at de kan koordinere deres innsats på dine vegne.

Vil jeg trenge å ta kosttilskudd?

Sannsynligvis ja. Ernæringsterapauten vil trolig anbefale deg å ta et multivitamin i etterkant av gastric sleeve, men de kan også foreslå en mer omfattende og målrettet anbefaling av vitamin- og mineraltilskudd hvis du blir gravid. Det er også en god ide å få et komplett  bildet av blodprøver før du blir gravid også. Dette vil avsløre om du har mangel på næringsstoffer som må tas opp før du blir gravid. Vitamin D, jern, folsyre og flere, er alle viktige for utviklingsprosessen til babyen din. Derfor er det viktig å vite på forhånd om du må legge til noen av disse i tillegg til det du tar av tilskudd i din daglige rutine.

Er det spesielle ting jeg bør spise?

Dette er noe som bør bestemme i samråd med ernæringsfysiolog. Som hovedregel gjelder imidlertid følgende diett retningslinjer ved  gastric sleeve og graviditet:

    • Pass på at du får nok protein. En anbefalt mengde ville være 70-90 gram per dag.
    • Unngå raffinerte sukker og matvarer som er svært bearbeidet. Konsentrer deg i stedet om hele korn, grønnsaker og frukt.
    • Unngå mettet fett og transfett. Men sørg for at du får tilstrekkelige mengder umettede fettstoffer i kostholdet ditt, da dette vil hjelpe babyens utvikling og dette gir også nødvendig energi til deg. De nøyaktige mengder og kilder vil bli bestemt av ernæringsfysiologen.
    • Ikke overspis. Nå er det ikke tiden for å destruere alt det harde arbeidet du har gjort ved å bygge gode spisevaner i månedene etter mageoperasjonen.
    • Husk å drikke rikelig med vann. Minst 1,5 til 2 liter om dagen for å unngå dehydrering.

Vil jeg legge på meg under graviditet?

Det er naturlig at vekten øker noe under graviditeten. Dette bør ikke være en bekymring så lenge du opprettholder sunne matvaner og følger råd fra ernæringsfysiolog. Sjansen er at du kun får en liten vektøkning, eller det kan hende at du ikke legger på deg noen ting som et resultat av din gastric sleeve operasjon. Det avgjørende er å fokusere på ernæring i stedet for å bli opprørt over et kilo her eller der. Husk at en av de største fordelene med gastric sleeve er at du vil kunne leve et mer “normalt” liv. Å øke noen kilo under graviditet er selve definisjonen av “normal”. Så det er ikke noe du bør tenke på. Etter at du har fått din baby, kan du diskutere trinnene for å ta av graviditetsrelatert vekt med din ernæringsfysiolog.

Konklusjon

Gastric sleeve og graviditet er ikke gjensidig utelukkende. De viktigste tingene å huske på hvis du planlegger en graviditet etter gastric sleeve operasjonen, er å ikke stresse og heller konsentrere deg om ernæring under graviditeten.