Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm
Kirurg

Photo by Jafar Ahmed on Unsplash

Før kirurgen anbefaler slankeoperasjon (også kjent som bariatrisk eller metabolsk operasjon), vurderer han flere kriterier for å avgjøre om en person kvalifiserer for denne handlingen. 

Disse kriteriene hjelper kirurgen til både å forstå pasienten bedre og å evaluere nødvendigheten av operasjonen.

Indikatorer for å bestemme behovet for en slankeoperasjon

BMI (Body Mass Index)

Sannsynligvis den viktigste indikatoren når du tar denne beslutningen, er BMI. Denne indeksen er et mål på våre fysiske kropper ved å evaluere høyde og vektforhold for voksne kvinner og menn. BMI faller inn i fire forskjellige kategorier, som er som følger:

  • Undervekt, BMI under 18,5
  • Normal, eller sunn, BMI 18.5-24.9
  • Overvekt, BMI 25-29,9
  • Fedme, BMI 30 eller over.

Det er forskjellige BMI-kalkulatorer på nettet, men det er viktig å huske at vekt i BMI-beregningen inkluderer både muskel og fett, og selv om de for gravide mennesker, muskelbyggere eller idrettsutøvere BMI kan være høye har de ikke større helserisiko.

For å kvalifisere for en slankeoperasjon bør BMI være 40 eller høyere, noe som anses å være alvorlig fedme. Det kan også vurderes for personer med lavere BMI, for eksempel 35, hvis det er ekstra forhold som påvirker vekten, og kan forbedres ved slankeoperasjon, som mobilitetsproblemer eller diabetes type 2. 

Målebånd

Foto:Photo by Siora Photography on Unsplash 

Andre kriterier som skal oppnås for en slankeoperasjon

Selv om andre kriterier kanskje er mindre omtalte er de ikke glemt, og har også innvirkning på beslutningsprosessen når det gjelder slankeoperasjon. 

Tidligere forsøk på å gå ned i vekt 

Hvis tidligere forsøk på å gå ned i vekt var mislykket selv etter å ha opprettholdt et sunt kosthold og trent i en periode på ikke kortere enn 6 måneder.

Nåværende helse og fysisk tilstand

For slankeoperasjon er fysisk helse også veldig viktig. Det skal ikke være noen underliggende helsetilstander, noe som vil ha innvirkning på operasjonen, og pasientens kropp skal være god nok til å komme seg etterpå. 

Psykisk helse

Slankeoperasjon krever langsiktige livsstilsendringer, og dermed kan bedringsprosessen bare oppnås med et tankesett som er klart til å forplikte seg og holde seg til de nødvendige justeringene. Denne operasjonen krever full forståelse og beredskap for regelmessige kontroller og konstant arbeid.

Vurderer du slankeoperasjon? Besøk nettsiden Overvekts-operasjoner.no for å finne ut mer!