Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Mini gastric bypass operasjon har hjulpet mange mennesker med å ta kontroll over livet sitt ved å gi dem sjansen til betydelig vekttap og – hvis de er påpasselige- holde vekten for resten av livet. 

Men hva betyr “påpasselig”? Det betyr at du må følge råd fra ditt medisinske team når det gjelder kostholdet etter mini-gastrisk bypass operasjonen din. Så enkelt er det. Hvis de forteller deg at du bør  “Unngå raffinert sukker” og “ingen burger og fries” så gjør du lurt i å høre på de rådene. Nedenfor skal vi gå inn i flere detaljer om hva du bør og ikke bør spise etter mini gastrisk bypass.

Følg et sunt kosthold etter Mini Gastrisk Bypass

Legen og kostholdsveilederen din vil selv før operasjonen snakke med deg om viktigheten av å spise sunn mat og bygge nye, sunne matvaner etter mini-gastrisk bypass-operasjon din. All informasjonen om kosthold og spisevaner er ment for å:

 • Tillat magen å leges ordentlig etter operasjonen
 • Etablere nye vaner der du spiser mindre mengder mat og spiser med jevne mellomrom
 • Nå dine vektmål og hjelpe deg med å unngå å legge på deg noe av vekten du mistet
 • Minimer risikoen for bivirkninger eller komplikasjoner

De første 2 ukene

Din kostholdsveiledning etter gastric bypass er til for at du skal etablere nye spisevaner, og du skal komme deg etter en stor operasjon. Du må være forberedt på dette også. Kort sagt, å bygge de nye spisevaner vil være en trinnvis reise og det første skrittet er å sørge for at du ikke spiser noe som kan senke prosessen av lindring. Det betyr at de første 2 ukene skal du holde på en flytende diett. Nedenfor er en typisk meny for de som nettopp har gjennomgått mini gastrisk bypass, dette inkluderer:

 • Klar kjøttkraft/buljong
 • Usøtet fruktjuice
 • Skummet melk
 • Koffeinfri kaffe eller te
 • Protein shakes

Etter en uke vil legen din vanligvis gi deg mulighet til å begynne å spise matvarer som fortynnet melk ​​av hvete, visse supper, pudding og lignende.

2 til 3 uker

Etter 2 uker vil du bli introdusert for most mat i kostholdet ditt. Mens disse vil være tykkere enn kun væske, må de fortsatt være glatte, uten at det inneholder noen form for klumper i maten. Food prosessor er fint å bruke for å få riktig konsistens. Du bør velge matvarer som moses lett, som egg, fiskefileter, magert kjøtt, bønner, godt kokte grønnsaker, cottage cheese og lignende. Du kan blande disse med noen av væskene du spiste/drakk i løpet av den første uken.

4 til 5 uker

Vanligvis en gang i  løpet av den 4 uken vil legen og kostholdsveilederen din tillate at du starter så smått introdusere matvarer som ikke kun er helt most. Dette må være myke matvarer i små biter, lett å tygge i stykker som veldig godt kokte grønnsaker, myk frisk frukt som mango og veldig små biter av godt tilberedt kjøtt. Du må være nøye med å tygge alt grundig, selv om du ikke tror det er nødvendig å gjøre det, så gjør det alikevel. Etter 6 uker kan du gå ett skritt videre i kostholdsveiledningen.

6 til 8 uker

I den sjette uken etter operasjonen og noen uker med most mat og nesten helt most mat vil du være klar til å gå enda et skritt videre med å prøve noen fastere matvarer. På dette tidspunktet bør du begynne å spise små porsjoner av vanlig mat. Men hvis noe fører til at du har problemer, kvalme eller noen annen negativ opplevelse, slutt å spise det og gi tilbakemelding til legen din. Selv om du kanskje føler deg bedre, er det fortsatt mat du bør unngå på dette tidspunktet, inkludert:

 • Popkorn
 • Nøtter
 • Tørket frukt
 • Granola
 • kraftig kjøtt
 • Brød
 • Fritert mat
 • Kullsyreholdige drikker

Vi må også understreke at du ikke bør drikke alkohol i noen form på dette tidspunktet. Din toleranse vil trolig være mye lavere enn den tidligere var, og det siste du trenger er å bli beruset.

Langsiktig

Mot slutten av den tredje måneden av din mini gastrisk bypass diett bør kostholdet hovedsaklig bestå av normal mat. Det betyr magert kjøtt, grønnsaker og hele korn. Raffinerte sukker sammen med mettet og transfett bør fjernes fra kostholdet ditt, og du bør være vant til å slutte å spise når du er mett, og ikke når du er stappmett. Du bør ha en liste over matvarer som ikke fungerer bra for deg og ha diskutert denne listen med legen og kostholdsveilederen din. I noen tilfeller kan det ha vært et spørsmål om å prøve noe for tidlig, men i andre tilfeller må du kanskje bare glemme en bestemt type mat for en stund.

Noen tips om å spise rett etter Mini Gastric Bypass

Du må være sikker på at du får nok vitaminer og mineraler etter operasjonen, samtidig som du holder fast ved målet om vekttapet ditt. For å gjøre det, husk å:

 • Spis små måltider – Målet er å bli vant til å spise små måltider som den nye normalen.
 • Sørg for at du spiser sakte – Hvis du spiser for fort, kan du oppleve noe som heter “dumping syndrom”. Symptomer er kvalme, svimmelhet og i noen tilfeller oppkast.
 • Ta deg tid til å introdusere nye matvarer – Prøv en ny ting om gangen og se hvordan kroppen din reagerer på den.
 • Unngå å spise og drikke samtidig – Drikker du samtidig med måltider kan dette forårsake kvalme og oppkast.
 • Tygg alt grundig – Magen din vil fungere bedre og tygger maten godt dette vil bryte ned matvarer og være enklere for magen å jobbe med.
 • Unngå fett og sukker – Fjern iskrem, stekt mat, hurtigmat og sukkerholdige matvarer.
 • Ta vitaminene dine – Din nye kortere tarm vil ikke absorbere så mange viktige vitaminer og mineraler som den gjorde før. Sørg for at du tar de kosttilskudd legen din anbefaler.
 • Spis høy protein matvarer – Høy protein mat vil hjelpe deg å heles i etterkant av operasjonen.

Kostholdsplanen din etter mini-gastrisk bypass-kirurgi vil bli utformet for å hjelpe deg med å opprettholde vekttapet du ønsker. Din oppgave vil være å spise mindre måltider og ferske, fettfattige og  mindre sukkerholdige matvarer.