Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Om du planlegger å få utført en gastric sleeve er du sikkert forventningsfull for utsiktene dine til en slankere og sunnere fremtid. Og det med god grunn. Det er sannsynlig at du i den nærmeste fremtid kommer til å være i den beste formen du har vært i på mange år, kanskje noensinne. 

Men alt har en pris, og utover de kiloene eller kronene du bruker, må du være nøye når det gjelder kostholdet ditt etter gastric sleeve kirurgi. Du må endre mange av dine gamle vaner, forlate noen av dem og bygge nye for en ny og god start.

Hva du kan forvente fra kostholdet ditt etter gastric sleeve operasjon

Denne gastric sleeve kostholds-guiden som vil bli anbefalt for deg, vil være svært spesifikk og utformet for å hjelpe deg med best mulig resultat, samtidig som den hjelper deg med å unngå komplikasjoner. De vil også være fokusert på å sørge for at du får riktig ernæring. Over tid vil fokuset på diettplanen etter gastric sleeve endres for å hjelpe deg med å bygge og opprettholde riktige spisevaner. Dette vil bidra til at du fortsetter å gå ned i vekt og opprettholde den nye lavere vekten for resten av ditt liv.

Viktigheten av flytende diett før gastric sleeve operasjon

I dagene før kirurgi, anbefales det at du følger en diett som er lav i både kalorier og karbohydrater. Kostholdseksperten kan hjelpe deg med dette. Vanligvis vil kostholdseksperten også anbefale en flytende diett før magesekk-kirurgi som vanligvis består av buljong, vann,  eller te og kanskje en protein shake.

Postoperativ diett: Uke 1 og 2

I løpet av de første 2 ukene vil du holde deg på et flytende kosthold etter gastric sleeve operasjonen din. Det samme du fulgte i dagene før operasjonen. Dette forhindrer stress på den nylig omorganiserte magen som kan føre til lekkasje, forstoppelse eller tarm-hindringer. Det bidrar også til å forhindre dehydrering. Kroppen trenger tid til å helbredes etter et slikt inngrep, og dette vil gastric sleeve kostholdsplanen hjelpe til med. Ting å huske på i denne perioden inkluderer:

 • Din flytende diett etter gastric sleeve bør ikke inneholde noe med sukker, da dette kan bidra til episoder av “dumping syndrom”. Dumping syndrom kan forårsake kvalme, diaré og oppkast.
 • Unngå alkohol til enhver tid i løpet av ukene etter operasjonen av samme grunn, også fordi toleransen din sannsynligvis vil bli drastisk redusert.
 • Sørg for at diettplanen din etter gastric sleeve ikke inkluderer koffein, da det kan bidra til dehydrering og kan forårsake tilbakeslag.
 • Pass på at du ikke drikker noen kullsyreholdige drikker, da de vil føre til oppblåsthet, gass og ubehag.

Postoperativ diett: Uke 3

Etter 2 uker vil det være på tide å begynne å introdusere litt mer faste matvarer i kostholdsplanen etter magesekk-kirurgien. Dette vil omfatte for det meste most mat. Du må være nøye  med å ta deg god tid til å spise i denne perioden. Selv om det ikke er mye å tyggemotstand  i most mat, må du fortsatt sørge for at det ikke er klumper i maten før du svelger det. Så slapp av og ta deg god tid. På dette tidspunktet kan kostholdsplanen etter gastric sleeve omfatte blant annet babymat, tofu, myk eggerøre, cottage cheese, most avocado, vanlig yoghurt og hermetisert frukt.

 • Unngå sukkerholdige, høyt fettholdige matvarer eller matvarer som er vanskelige å mose, inkludert fibrøse grønnsaker.
 • Hvis du ikke er glad i most mat, kan du fortsette å innta  protein shakes, selv om du ikke bør unngå den moste maten helt.
 • Fortsett å ekskludere sukker-, koffein-, alkohol- og kullsyreholdige drikker fra din vertikale sleeve gastrektomi kostholdsplan.

Postoperativ diett: Uke 4

Etter en måned vil de fleste pasientene være i stand til å begynne å innføre fast mat til kostholdet etter gastric sleeve. Dette betyr ikke at du bør spise store, tunge måltid, men at du begynner å blande ikke-bearbeidede matvarer til ditt eksisterende regime av most mat og væsker. Matvarer som kostholdseksperten din sannsynligvis vil anbefale, er godt tilberedt fisk og kylling, myke, godt kokte grønnsaker, frukt og litt lavt eller ingen sukkerholdig frokostblanding. Det er viktig i denne fasen for å komme deg fortest mulig å:

 • Unngå tungt fordøyelige matvarer som for eksempel biff samt fibrøse grønnsaker.
 • Unngå matvarer med mye karbohydrater,  som pasta og potetmos.
 • Pass på at du tygger alt minst 25 ganger akkurat som din bestemor pleide å fortelle deg.
 • Drikk bare sporadisk koffeinholdig drikke og fortsett å unngå kullsyreholdige drikker.

Postoperativ  diett: Langsiktig

Gradvis, i løpet av 4 til 8 uker diett etter gastric sleeve kirurgi vil man takle mer fast føde. Hvis noen mat utløser en bivirkning, må du unngå disse eller med mindre din kostholdsekspert eller lege sier noe annet. På dette punktet vil dine retningslinjer for diett for gastric sleeve fokusere  like mye på å bygge gode spisevaner som de vil fokusere på en bestemt mat du spiser, så ha følgende i bakhodet:

 • Lær forskjellen mellom sult og trang eller appetitt.
 • Spis 3 små måltider per dag med jevne mellomrom og unngå snacks.
 • Aldri overspis. Spis til du kjenner du begynner å bli mett, (ikke når du er stappmett) og stopp deretter.
 • Unngå sukkerholdige desserter, drinker, snacks og frokostblandinger.
 • drikk vann regelmessig for å unngå dehydrering.
 • Ta et multivitamin hver dag for å støtte kostholdet ditt etter gastric sleeve.
 • Unngå transfett til enhver pris, så vel som bearbeidet eller hurtigmat.
 • Vær oppmerksom på at din toleranse for alkohol sannsynligvis er sterkt redusert.
 • Unngå å ta NSAID som aspirin og ibuprofen da de kan irritere magesekken.
 • Hvis du har postoperative gastric sleeve kostholds spørsmål, må du ikke nøle med å kontakte kostholdseksperten din.

Konklusjon

Det er avgjørende for din langsiktige målsetning at du strengt holder deg til kostholdsplanen etter gastric sleeve kirurgi. Over tid kan du være i stand til å introdusere litt fleksibilitet i kostholdet ditt, men det vil ikke inkludere sukkerholdige matvarer, overdrevne karbohydrater eller andre matvarer som kan undergrave din postoperative gastric sleeve diett.