Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Bildet er tatt av Engin Akyurt fra Pixabay 

Bildet ovenfor er rent illustrerende. Dette er ikke målet ditt. Det er et bilde. Men hvis du leser denne artikkelen, er du sannsynligvis bekymret – og med god grunn – for at du veier mye mer enn du burde, og nei, vi mener ikke med noen “skjønnhetsstandarder”, vi snakker om helse. 

Hva er BMI?

En av de enkleste måtene å måle kroppsvekt og kontrollere for høy vekt er å måle BMI. Disse tre bokstavene står for Kroppsmasseindeks, og det er det beregnet ved å dele høyden din (i cm) med vekten din (i kg), for eksempel hvis du er 180 cm og veier 150 kg, er BMI din 46,3, noe som betyr at du er overvektig. 

Det er massevis av BMI-kalkulatorer på internett, slik at du enkelt kan finne dem på å google (du har sannsynligvis allerede). 

Bildet er tatt av Bruno Germany fra Pixabay

Slankeoperasjon BMI

Så, hva er den alarmerende verdien av BMI som ville få deg til å tenke på alvorlig hjelp til å gå ned i vekt og vurdere slankeoperasjon

Vel, det ville sannsynligvis være en BMI på 35 eller høyere, den øverste verdikategorien for overvekt. 

Men hva er tallene når en person regnes som en sannsynlig kandidat for slankeoperasjon? 

Svar: det avhenger litt av landet og klinikken, men generelt er det det 35+ BMI for mindre operasjoner som gastrisk ballong og 40+ for andre (sleeve og bypass). Hvis du har medisinske tilstander som følge av overvekt, kvalifiserer du sannsynligvis for operasjon selv med lavere BMI (30-35). 

Rådfør deg med fagfolk

Totalt sett er dette ikke noe du bare kan google og bestemme. Hvis du trenger hjelp til å gå ned i vekt og vurderer å ha en slankeoperasjon eller trenger å forstå kroppen din (vekt og BMI), konsulter legen din og enhver klinikk som arbeider med slankeoperasjoner, de vil hjelpe deg med å ta avgjørelsen. Enkelte BMI betyr kanskje ikke så mye, kroppene våre er veldig forskjellige og generelt er det ikke kroppsmassen, men helsen din som betyr noe. Hvis det ikke plager deg, , er det ikke nødvendig å fikse det. Men hvis det gjør det… 

Bildet er tatt av profivideos fra Pixabay

Men hvor mye vekt vil jeg miste? 

Dette er bare grove estimater, fordi operasjonene er forskjellige, og det samme er alle organer og resultater: 

  • Med gastrisk bypass vil du tape ca 30-85% av overdreven kroppsvekt
  • Med gastrisk sleeve, 25-80 % av overflødig fett forventes å gå tapt over en periode på 18+ måneder etter operasjonen.
  • Med gastrisk ballong er grovestimeringen omtrent 10-20 % av total kroppsmasse

Bildet er tatt av Margo Lipa fra Pixabay 

For å oppsummere, Hvis din BMI er målt over 30-35 OG du har helseproblemer du tror kan være relatert til overdreven vekt, må du kontakte legen din og lytt til hva de har å si, og hvis de foreslår/ er enig i at slankeoperasjon kan være til nytte for deg, ta det derfra. 

Hjelp er der ute, og du er ikke alene i kampene dine, aldri noen gang.