Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm
gastric sleeve opplevelser

Kilde: Pixabay.com

Så du har hatt gastrisk sleeve- gratulerer! Men hva skjer videre, og hvor raskt vil du kunne legge merke til resultatene? Det virkelige transformative arbeidet starter dagen du blir utskrevet fra klinikken og etter operasjonen opplevelsen med gastrisk sleeve er viktig for langsiktig suksess. Denne veilederen vil hjelpe deg å forstå hva du kan forvente etter gastrisk sleeve-behandling og hvordan du får den rimeligste slankeerfaringen.

Hva er egentlig Gastrisk Sleeve?

Før vi går videre til de mer praktiske aspektene av livet etter operasjonen, vil vi raskt minne deg om hva gastrisk sleeve/sleeve gastrektomi er. I denne typen slankeoperasjon fjernes omtrent 75-80% av pasientens mage. Dermed får pasienten en mye mindre mage som direkte påvirker mengden mat en person kan spise på en gang. Andre viktige aspekter ved gastrisk sleeve-operasjon inkluderer:

  • redusert absorpsjon av næringsstoffer;
  • betydelig reduksjon i frigjøringen av tarmhormonene som er ansvarlige for følelsen av sult.

Hvorfor betyr dette noe? Fordi disse faktorene ikke bare er noen medisinske beskrivelser, påvirker de direkte pasientens opplevelse. La oss nå bytte til mer verdslige ting – hvordan vil livet ditt endre seg etter operasjonen?

gastric sleeve før og etter bilder

Kilde: Pixabay.com

4 ting som påvirker opplevelsen din etter operasjon

Du har sikkert sett inspirerende før og etter bilder av slankeoperasjon der folk demonstrerer imponerende vekttap. Riktignok gir magesekk en unik mulighet til å miste nesten all overdreven vekt, men for å opprettholde disse resultatene er livsstilsendringene et must. Suksessen med din opplevelse etter operasjonen vil avhenge av disse faktorene:

  • riktig kosthold. Den reduserte magen er bare et verktøy for vekttap – søppelmat og mellommåltid kan lett undergrave kirurgens arbeid. Dette er grunnen til at vellykket vekttapserfaring starter med endringene i kostholdet – bare bruk sunn mat;
  • en ny holdning til sport. Overdreven vekt hindrer ofte folk i å trene aktivt, men gastrisk sleeve sørger for ekstra raskt vekttap i den første perioden etter operasjonen. Nyt muligheten til å introdusere kroppen din for regelmessig trening som skal være intens nok for stabilt vekttap på lang sikt;
  • inntak av vitaminer. Den reduserte magen absorberer ikke næringsstoffene like godt som før operasjonen; det er derfor det er nødvendig å ta de foreskrevne vitaminene og gjennomgå regelmessige helsekontroller. I tillegg kan det hende du må ta inn vitaminene og andre matredskaper på en livslang basis, og det kan være rimelig å undersøke dette feltet litt mer – spør legen din hvilke vitaminer og næringsstoffer som passer bra sammen og hvilke som ikke gjør det;
  • kontakt med leger. Hvis du gjennomgår gastrisk sleeve-operasjon i klinikken vår vil du ha tilgang til 5-års oppfølging; Du bør imidlertid også holde tett kontakt med din lokale fastlege for å fjerne den minste risikoen og behandle eventuelle bivirkninger riktig.

Det er mulig å spare på prisen på gastrisk sleeveved å velge en klinikk i utlandet, men å redusere kostnadene for utvinning etter operasjonen kan være skadelig for din suksess. Det er viktig å velge sunn mat og regelmessige treningsøkter, samt å opprettholde ikke bare fysisk, men også mental helse. 

Skulle du ha spørsmål angående gastrisk sleeveopplevelse, kontakt oss gjerne – våre spesialister hjelper deg gjerne!