Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Reflukssykdom er en av de hyppigste plagene fra fordøyelseskanalen. Det betyr at syre kommer opp i spiserøret, det er normalt og gir ofte ingen plager. Det er først når mengden syre blir for stor eller eksponeringen for hyppig at dette gir en så kalt reflukssykdom.

ÅRSAKER

Reflukssykdom skyldes ofte en kombinasjon av flere uheldige faktorer: Dårlig lukkefunksjon i overgangen mot magesekken fører til at spiserøret blir mer utsatt for syreangrep enn normalt. Glidebrokk eller svekket lukkemuskel er de viktigste årsakene til dårlig lukning. Dårlig muskelfunksjon i spiserøret fører til at syren som kommer opp, ikke renses ut fort nok. Mengden av syre i magesekken betyr og noe, og høyt bukhuletrykk slik vi ser hos blant annet overvektige øker reflukstendensen.

SYMPTOMER

Sure oppstøt, brenning bak brystbenet og eventuelt oppgulp av surt mageinnhold er de vanligste plagene. Hvis sykdommen vedvarer, vil noen utvikle spiserørsbetennelse med sårdannelse nederst i spiserøret. Dette kan i sin tur føre til både smerter og svelgevansker hos enkelte.

I sjeldnere tilfeller kan reflukssykdom føre til tannskader (pga. syreskade på emaljen) eller luftveisplager, f.eks. astma.

Hvis du veldig mye plager og har svelgebesvær er det vanlig å ta en gastroskopi for å se etter spiserørsbetennelse og/eller trange partier. Dette er noe legen din sende deg til.

Mange opplever at de må gå på syrenøytraliserende midler for å få dette til å bli bedre, men beste medisinen er vekten. Det gjøres også kirurgi på de som er hardest rammet av reflux, der medisiner ikke hjelper lenger.

Er du overvektig, vil det hjelpe å gå ned i vekt. Da vil du merke forskjell på refluks plagene du har.

Mange har valgt å gjøre en slankeoperasjon for å bli kvitt reflux symptomene. I de aller tilfellene, vil du bli kvitt dine reflux plager gjennom å gjøre en Gastric Bypass. Gjennom å gjøre denne typen prosedyre, vil man koble vekk den delen av magesekken som gjør at galle/magesyre vil komme opp i magesekken til spiserøret.

Det finnes selvfølgelig en “vanlig” reflux operasjon også, men dette skal være smertefullt sies det, og noen opplever at reflux kommer tilbake igjen etter noen års symtomfrihet.

Dette behøver du ikke være urolig for om du gjør en Gastric Bypass! Ta kontakt med oss, og vi vil gi deg mer informasjon om hvordan du kan løse dette! For alltid! Gå inn på overvekts-operasjoner.no, og fyll i kontaktformulæret der, og vi vil ta kontakt!