Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Fedme er et av de store folkehelsespørsmålene som verden står overfor i dag. Andelen overvektige eller sykelig overvektige personer har doblet seg de siste 35 årene, og det er ingen tegn på at trenden går nedover. Når det var færre overvektige mennesker, var det ikke et problem som fikk mye press. Men i dag sliter helsetjenester over hele verden under belastning av å måtte takle helseproblemene til så mange overvektige individer. Hvis det er en stråle av håp i horisonten, kommer den i form av Gastric Bypass-kirurgi, noe som har hjulpet utallige overvektige mennesker til å gjennvinne sitt eget liv, Men mens fordelene med Gastric Bypass operasjon er mange, er det likevel ikke en løsning uten risiko. I denne artikkelen skal vi se på både risikoen og fordelene ved Gastric Bypass operasjon.

En oversikt over risikoene og fordelene med Gastric Bypass operasjon

Etter hvert som antall overvektige mennesker har eksplodert de siste årene, har det også blitt mer bevissthet rundt dette med helserisikoen forbundet med fedme. I dag vet vi at overvektige personer har mye større risiko enn andre for å utvikle kardiovaskulære sykdommer, leversykdommer, type 2 diabetes, søvnapné, leddgikt og en rekke andre helseproblemer. Den gode nyheten er imidlertid at det finnes en potensiell løsning på fedme i dag i form av overvektskirurgi, og DU kan være en kandidat for denne livsendringsprosedyren. Men før du begynner å legge opp planer for å gjennomgå Gastric Bypass, bør du få vite litt om risikoene og fordelene. Så her er de, de vanligste Gastric Bypass fordelene og risikoene.

Helsefordeler ved Gastric Bypass operasjon

Raskt og betydelig vekttap – Den gjennomsnittlige personen som gjennomgår denne prosedyren, mister mellom 50 og 70% av den overflødige kroppsvekten, og det meste av det tapet kommer i løpet av det første året.

* Dette er tilbakemeldinger fra våre tidligere pasienter, og slike resultater kan ikke garanteres eller loves.

Forbedringer i den totale helsen – De som gjennomgår overvektskirurgi, ser normalt en reduksjon i symptomer forbundet med hjerte-og karsykdommer, høyt kolesterol, astma, søvnapné, esophageal reflux, diabetes, høyt blodtrykk og andre ting.
Kort rekonvalesenstid – Denne type vekttap (eller “bariatrisk”) kirurgi, har en rimelig kort rekonvalesenstid, med de fleste individer i stand til å gå tilbake i full jobb på bare noen få uker.
Forbedret utsikter – De fleste som gjennomgår en vellykket Gastric Bypass operasjon, forteller oss at de har fått et betydelig forbedret syn på livet, en høyere grad av motivasjon i forhold til arbeidet sitt og bygging av nye, mer givende menneskelige relasjoner.
Forbedret diett – For at denne typen prosedyre skal lykkes, må pasienten forplikte seg til en rekke endringer i dietten, og som kan omfatte diabetiske oppskrifter for Gastric Bypass. Bare denne forbedrede dietten alene vil gi mange fordeler når det gjelder helsen.
Økt levetid – La oss ikke glemme at fordelene med Gastric Bypass-kirurgi inkluderer forebygging av tidlig død. Personer som gjennomgår denne prosedyren, kan forvente å leve i minst flere år lenger enn om de ikke hadde gjort noe.

Som du kan se, gir Gastric Bypass en rekke svært attraktive fordeler for de som har slitt for å få av seg noen kilo, og å få dette under kontroll. Men hvert et problem har to sider, og folk vil selvsagt vite hva slags risikoen det er for Gastric Bypass-operasjon? Så her er noen av de vanligste risikofaktorene for Gastric Bypass:

Vitaminmangel – En av de svært virkelige langsiktige risikoene for Gastric Bypassoperasjon er vitaminmangel. Fordi den nye mindre magesekken ikke klarer å behandle næringsstoffer så effektivt som før, vil nesten alle som gjennomgår denne prosedyren, trenge supplerende vitaminer og mineraler, kanskje for resten av livet. Unngå å ta dette, kan føre til svært alvorlige komplikasjoner.
Lungemboli – Lungeemboli oppstår når blodpropper eller andre hindringer beveger seg gjennom venene og setter seg fast i lungene. Dette er en risiko for Gastric Bypass kirurgi, men det er selvsagt en liten risiko, det påvirker mindre enn 1% av pasientene.
Interne arr – Enhver type operasjon fører med seg risikoen for arr, og bariatriske prosedyrer er ingen unntak. I dette tilfellet kan arrdannelse oppstå i tynntarmen, noe som gjør det vanskelig å behandle væsker. Tilstanden kan vanligvis løses ved hjelp av en enkel endoskopisk prosedyre.
Lekkasje – Et lite antall pasienter opplever det som kalles “lekkasje” der væsker lekker ut i bukhulen etter operasjonen og forårsaker infeksjon. Selv om det kan være svært ubehagelig, kan situasjonen ofte løses med antibiotika.
Dødsfall – Dette må nevnes som en av risikoene for Gastric Bypass-operasjon, bare fordi det er en ekstern mulighet, akkurat som ved andre større kirurgiske prosedyrer.

Som du kan se, fordelene med Gastric Bypass kirurgi er like vanlig som risikoen for Gastric Bypass kirurgi er uvanlig. Selv de fleste helsepersonell vil være enige om, oppveier fordelene risikoen i nesten alle tilfeller.

Hvem blir kvalifisert?

Mens fordelene med Gastric Bypass langt overveier risikoen i de fleste tilfeller, er prosedyren fortsatt ikke for alle. For noen få, vil risikoen for Gastric Bypass-operasjon oppveie de potensielle fordelene, og de må finne en annen metode for å oppnå sine mål med å gå ned i vekt. Dette omhandler spørsmålet “Hvem er kvalifisert til å nyte fordelene ved gastrisk bypass-operasjon?”

– De som har en kroppsmasseindeks (BMI) på 35 eller mer.
– De som har en BMI større enn 30 som opplever store vektrelaterte helsekonsekvenser.
– Post-pubescent tenåringer med et BMI på mer enn 30 og alvorlige vektrelaterte helsekonsekvenser.
– De som har hatt liten eller ingen suksess, og som har gått ned i vekt gjennom mer tradisjonelle måter.

Det kan selvfølgelig gjøre unntak, men de er sjeldne og vurderes etter skjønn for teamet av helsepersonell som vurderer hvert et bestemt individ. Det er deres jobb å veie for og imot Gastric Bypass-operasjon risiko og fordeler.

Risikoen og fordelene ved Gastric Bypass-operasjon er velkjente. I de fleste tilfeller vil de som oppfyller minimumskravene som er angitt ovenfor, kvalifisere for Gastric Bypass-operasjon. For noen uheldige få, vil imidlertid mulige komplikasjoner ved en Gastric Bypass-operasjon risikere å oppveie fordelene.