Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

La oss få det rett fra begynnelsen – å gjennomgå en hvilken som helst operasjon er en stor ting, spesielt hvis det er noe som endrer hvordan kroppen din vil fungere. Og en slankeoperasjon er nettopp det – en stor forandring. For kroppen din, for livet ditt. Denne artikkelen søker å kort hjelpe deg med å takle disse endringene ved å både forklare dem og gi noen råd om hvordan du skal takle det hele, både før og etter slankeoperasjon. 

Pilt, millel on kujutatud tekst  Kirjeldus on genereeritud automaatselt

Foto: Pixabay.com

Ta vare på ditt mentale velvære

Store endringer er skummelt og stressende, la oss innse det. 

  1. Ikke vær alene. Reis til operasjonen med en venn eller noen nær deg som kan støtte deg, spesielt hvis du har en slankekirurgi i utlandet. Det er det samme etter operasjonen. Det er også grupper og forum for folk som enten forbereder seg på operasjonen eller kommer seg etter en. 
  2. Avspenning. Gi deg selv tid til å helbrede og omfavne endringene. 
  3. Godta at dette er en enorm forandring. 
  4. Ikke nøl med å søke råd og hjelp. Det er ingen skam å nå ut. 

Ta vare på ditt fysiske velvære

Også veldig viktig. Følg legens instruksjoner med diett og øvelser, ta tilskuddene du har fått forskrevet. Hold kontakten med klinikken. Etter operasjonen, gi kroppen din tid til å heale og tilpasse seg. Overvåk deg selv nøye og søk hjelp når det er nødvendig.

Pilt, millel on kujutatud isik, käsi  Kirjeldus on genereeritud automaatselt

Foto: Pixabay.com

Forstå endringene i kroppen din

Hovednøkkelen til å takle en endring er å forstå hva som skjer. Ved enhver slankeoperasjon vil det være endringer i magen og fordøyelsessystemet. Du trenger ikke (og ærlig talt ikke være i stand til) å spise så mye som før, og hvordan kroppen din håndterer næringsstoffer vil være noe annerledes. Det vil være matvarer du rådes til å hoppe over, og noen du trenger mer av. Det vil også være et ekstra behov for noen vitaminer og andre kosttilskudd. Spør klinikken din om alt, de vil forklare alt for deg i nøyaktige detaljer. 

Pilt, millel on kujutatud tekst, isik, siseruumis, seade  Kirjeldus on genereeritud automaatselt

Foto: Pixabay.com

Endringer i ditt daglige liv

Det vil være endringer i din daglige rutine, både før og etter slankeoperasjon. Det vil være spesiell diett å følge – inkludert de ofte nødvendige væskene bare før operasjonen og den forsiktige ikke-faste til faste etterpå. Det blir øvelser og overvåking. Energinivået ditt vil endre seg. Det meste av alt vil bli annerledes enn før. 

Hold deg aktiv – mentalt og fysisk

Dette stemmer både før og spesielt etter. Ikke la det gå fra deg. Du har nettopp fått en ny sjanse til å endre livet og helsen til det bedre – jobb med det. Hvil når det er nødvendig, men hold deg også opptatt. Tren, gå ut, nå ut. 

Pilt, millel on kujutatud tass, kohv, laud, jook  Kirjeldus on genereeritud automaatselt

Foto: Pixabay.com

Vi håper at denne artikkelen har gitt deg litt informasjon om hva som skjer før og etter slankeoperasjon, og hvordan du kan forberede deg på og håndtere disse endringene. Husk nøkkelordene: Forstå. Godta. Nå ut. Gi deg tid.