Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

TOPP Kriterier for slankeoperasjon

Kriterier for slankeoperasjon

Foto: Shutterstock.com

Hvis konservative slankemetoder ikke fungerer lenger, er du kvalifisert for operasjon – det er den vanlige oppfatningen om kriterier for slankeoperasjon. Selv om dette ikke er helt galt, er det likevel ganske mange andre faktorer å ta hensyn til. Les videre for å finne ut om slankeoperasjon kan være den riktige løsningen for deg!

 1. Langvarig mislykket slanking

En typisk slankestart begynner med konvensjonelle metoder, som dietter og trening. Noen ganger fungerer de, noen ganger ikke, eller i det minste ikke de forventede resultatene. Vær imidlertid forsiktig – selv det at du ikke er fornøyd med slankingen betyr ikke at kirurgi er løsningen. Bariatrisk prosedyre kan være passende hvis du:

 • har en kroppsmasseindeks (BMI) høyere enn 27;
 • har prøvd gjentatte ganger i løpet av minst flere år å gå ned i vekt gjennom slanking og sportsaktiviteter;
 • Ikke kan se positive resultater selv etter samråd med ernæringsfysiologer og profesjonelle trenere;
 • Ikke klarer å trene riktig og begrense matforbruket på grunn av mye vekt og strukket mage.
Slankeoperasjon

Foto: Shutterstock.com

 1. Sykdom

Ekstra vekt påvirker helsen og ulike sykdommer er nok en indikator på uunnværlighet for kirurgi. De viktigste problemene å se etter er:

 • søvnapné;
 • høyt blodtrykk;
 • diabetes;
 • puste- og bevegelighetsvansker.
 1. Alder

Alderen din er også en faktor som er verdt å være oppmerksom på. Slankeoperasjon er også egnet for ekstremt overvektige tenåringer som er i puberteten. I dette tilfellet vil leger jobbe med pasienter med BMI på 30 eller mer og med alvorlige helsemessige forhold på grunn av for stor vekt.
Det er også viktig å vite at bariatrisk kirurgi ikke er en eneste prosedyre – det er fire forskjellige typer kirurgi, fra gastrisk ballong til sleeve gastrektomi, og bare en lege vil kunne foreslå den beste løsningen for hver pasient. Finn ut mer om slankeoperasjon på nettsiden til Oververkts Operasjoner og still gjerne spørsmål!