Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Vektøkning etter gastric sleeve: Ting du trenger å vite

vektoppgang etter gastric sleeve

Foto: Shutterstock.com

Så du har hatt en operasjon og på en stund virket alt fantastisk: det første vekttapet var raskt og forventet at de gode resultatene ville vare livet ut. Og akkurat på dette tidspunktet begynner vekten din å komme tilbake – ganske sjokkerende, ikke sant? Selv om dette ikke er en vanlig situasjon er det likevel mulig å gå opp i vekt etter en gastric sleeve-operasjon. Lær hvordan du kan unngå denne fallgruven og forbli slank selv 20 år etter inngrepet!

Hvorfor kommer vekten tilbake

Normalt er det bare to grunner til at ekstra vekt ikke går bra etter operasjonen (eller ikke går ned selv i en kortsiktig periode). For det første kan en forsterket operasjon forårsake feilslått vekttap, ettersom pasientens reduserte mage ikke fungerer som den skal. I dette tilfellet er det mulig å gjøre om operasjonen for å rette opp feilene og sikre riktige operasjonsresultater.

Imidlertid gjør erfarne kirurger som bruker moderne medisinsk teknologi ekstremt sjelden så alvorlige feil. Generelt er årsaken til vektøkning mer vanlig – feilen ligger i pasientens livsstil. En Sleeve-operasjon er ikke en tryllestav som ganske enkelt får høy vekt til å forsvinne; det er heller en intens drivkraft for en endring – en forandring som hver pasient selv trenger å oppnå.

gastric sleeve

Foto: Shutterstock.com

Hvordan unngå vektøkning etter Gastric Sleeve

Etter operasjonen må du revurdere forholdet ditt til mat og trening på nytt. Du trenger ikke å bli treningsfreak eller å spise sparsommelig, men bare følg retningslinjene for sunn fornuft:

  • slutt med småspising;
  • gi opp sukkerholdige drikker;
  • begrense forbruket av mettet fett;
  • hold øye med porsjonsstørrelsen (den skal være betydelig mindre enn før operasjonen);
  • trene regelmessig og hør på profesjonelle råd.

Det er mulig å opprettholde gode resultater tiår etter gastric sleeve-operasjon hvis du er like dedikert til saken som kirurgen din. Tilpass livsstilen din til nye tilstand og nyt den nye vekten!