Mini Gastric Bypass Kirurgi Fordeler og ulemper

Roux-en-Y-kirurgi (RNY) – eller enkel «gastrisk bypass-kirurgi» som det også er kjent som – har vært positivt med tanke på mennesker som søker en permanent løsning på sitt vektproblemer dette har den vært siden den ble introdusert for mer enn 40 år siden. 

Men RNY-kirurgi har også noen ulemper som har fått oppmerksomheten til det bariatriske samfunnet. I et forsøk på å løse disse problemene ble det innført en konvertering av RNY-kirurgi som har blitt kjent som «mini gastrisk bypass operasjon» og i denne artikkelen vil vi se på mini gastrisk bypass-kirurgi sine fordeler og ulemper.

En rask titt på Mini Gastric bypass kirurgi Fordeler og ulemper

Mini gastrisk bypass kirurgi har hatt en lang vei til aksept, hovedsakelig fordi den har måttet  kjempe mot den allerede etablerte og populære RNY-operasjonen. Hvis du er usikker på hvilken prosedyre som kan være riktig for deg, ta en titt på disse fordeler og ulemper ved mini gastrisk bypass kirurgi.

Fordeler

  • Det er mindre invasivt – Med mini gastrisk bypass er det vanligvis færre snitt fordi det er mindre intern manipulasjon som kreves. Færre snitt betyr også mindre sjanse for infeksjon.
  • Det er raskere enn RNY – En typisk RNY-prosedyre kan ta opptil 2 timer, mens en mini gastrisk bypass vanligvis blir fullført innen en time.
  • Det er mindre omdirigering av tynntarmen – I RNY-kirurgi er tynntarmen helt avskåret før de blir festet til den nye magen. Med mini gastrisk kirurgi er den nye posen ganske enkelt sluttet til tarmens side.
  • Kortere tid til tilheling – Fordi det er færre snitt og mindre manipulasjon av tynntarmen, er gjenopprettings perioden vanligvis kortere enn for standard RNY-kirurgi.
  • Færre langsiktige komplikasjoner – Mens komplikasjonsfrekvensen for RNY-kirurgi er lav og suksessraten er utmerket for mini bypass-operasjon gir enda færre langsiktige komplikasjoner.

Ulemper

  • Mulighet for dumping syndrom – Dette fenomenet oppstår når maten beveger seg for fort gjennom magen i tarmene. Diaré, svimmelhet og kvalme oppstår vanligvis ved slike tilfeller.
  • Mulighet for  reflux gastritt – Denne tilstanden oppstår når galle kommer opp i mage og spiserør.
  • Mulighet for infeksjon – Selv om infeksjonsrisikoen vanligvis lavere enn ved RNY-kirurgi, eksisterer det og pasientene må være oppmerksomme på dette.
  • Andre komplikasjoner – Brokk på kirurgisk område kan ikke utelukkes, og det kan heller ikke utelukkes lekkasje fra dårlig stifting, selv om begge er ekstremt sjeldne tilfeller.

Som nevnt ovenfor har mini gastrisk bypass kirurgi fordeler og ulemper vist at denne typen bariatrisk prosedyre er et egnet alternativ til standard RNY kirurgi. Internett er også med på å gjøre vurderingene av mini gastrisk bypass kirurgi som sikkert og effektivt. Hvis du vil vite mer om dette trygge og rimelige alternativet til RNY-kirurgi, ta kontakt med Overveksoperasoner Riga du kan også fylle ut skjemaet på vår nettside eller ringe til vår norske pasientkoordinator.