Mona Karlsson – Pasient koordinator

Hei! Jeg heter Mona, og jeg er pasientkoordinator ved Overvekt Operasjoner Riga. Jeg fikk utført en Gastric byPass operasjon i april 2014, og jeg har ikke angret et sekund på at jeg gjorde det! Jeg gikk ned nesten alt jeg ønsket å gå ned, bare på det første året! Jeg er utdannet som Offentlig Godkjent Hjelpepleier, med akutt sykepleie som videreutdanning. Jeg veileder dere gjerne, og svarer på deres spørsmål, basert på egne erfaringer fra min egen overvektsoperasjon.

Mvh
Mona

Dr. Igors Troickis – Vår ledende kirurg

En fremtredende kirurg, med 25 års erfaring i generell kirurgi og over 12 års erfaring i overvekts- kirurgi.

Han utfører over 500 prosedyrer årlig.

Spesialiteter:
· Gastrisk bypass, Mini gastrisk bypass
· Gastric Sleeve
· Revisional kirurgi, Pouch Resizing

Gastric Balloon  BMI 27+
Gastric Sleeve  BMI 30+
Gastric Bypass  BMI 35+

Velg den behandlingen som vil passe deg best

Vekt: Kg
Høyde: cm

10 grunner Hvorfor oss

Kort ventetid

Vi prøver å finne en tid som passer for deg og sykehuset! Dvs at vi jobber for at DU skal få den tiden du vil ha, og at sykehuset har plass til deg akkurat da!

Topp utstyrt klinikk

Utstyr fra de mest anerkjente medisinske firmaer i verden. Vi bruker det samme utstyret som de ledende sykehusene rundt om, og vi bruker NYTT utstyr på hver pasient!

Skandinavisk teknikk

De samme metodene som man bruker her i de nordiske land. Det betyr at vi bruker de samme grunnprinsippene, har utviklet dette videre til å gjøre det mer trygt for DEG å reise hjem.

Erfarent personell

Personalet er spesialister og har jobbet lenge med dette. Vår kirurg har jobbet på sykehuset i 25 år, og har de siste 10 årene spesialisert seg på slankeoperasjoner.

Norsk pasientkoordinator

Vår norske koordinator gjør at det føles tryggere. Mona er den første du får kontakt med, og hun følger deg så lenge du føler behov for det!

Muligheter for å ha med noen

Du kan ha med en venn etc, som bor med deg på sykehuset. Du kan ha med deg hvem du vil til sykehuset, og denne personen får bo på samme sykerom som deg under oppholdet.

5 års oppfølging etter operasjonen

Pasientkoordinator Mona kan kontaktes inntil 5 år etter operasjonen om det er noe du lurer på og ønsker å snakke om.

Garantert kvalitet på sykehuset

Privat sykehus, med alle de fasiliteter et sykehus skal ha. Vår kirurgiske avdeling har blitt renovert i vinter, og åpnet i januar i år, med friske, lyse og attraktive lokaler.

Norsk pasientkoordinator kan bo med deg

Vår koordinator følger med deg om du ikke vil reise alene. Om du ikke har noen som kan være med, og du ikke ønsker å dra alene, så følger Mona gjerne med deg!

Muligheter for finansiering

Samarbeid med et privat låne firma som gir svar på dagen! Linken på hjemmesiden vår går rett til søknadskjema, og det blir sendt til 12 banker, og du får presentert de 3 beste tilbudene!

BMI Rangering

Skriv inn dine kropps-profil detaljer for å beregne resultatet.

Kategori
BMI Rangering
Sykelig overvekt
Fra 35 og oppover
Fedme
Fra 30 til 34,9
Overvekt
Fra 25 til 29,9
Normal
Fra 18,5 til 24,9
Undervektig
Fra 16 til 18,4
Veldig Undervektig
Fra 15 og nedover
Vekt: Kg
Høyde: cm

Roux-en-Y-kirurgi (RNY) – eller enkel “gastrisk bypass-kirurgi” som det også er kjent som – har vært positivt med tanke på mennesker som søker en permanent løsning på sitt vektproblemer dette har den vært siden den ble introdusert for mer enn 40 år siden. 

Men RNY-kirurgi har også noen ulemper som har fått oppmerksomheten til det bariatriske samfunnet. I et forsøk på å løse disse problemene ble det innført en konvertering av RNY-kirurgi som har blitt kjent som “mini gastrisk bypass operasjon” og i denne artikkelen vil vi se på mini gastrisk bypass-kirurgi sine fordeler og ulemper.

En rask titt på Mini Gastric bypass kirurgi Fordeler og ulemper

Mini gastrisk bypass kirurgi har hatt en lang vei til aksept, hovedsakelig fordi den har måttet  kjempe mot den allerede etablerte og populære RNY-operasjonen. Hvis du er usikker på hvilken prosedyre som kan være riktig for deg, ta en titt på disse fordeler og ulemper ved mini gastrisk bypass kirurgi.

Fordeler

  • Det er mindre invasivt – Med mini gastrisk bypass er det vanligvis færre snitt fordi det er mindre intern manipulasjon som kreves. Færre snitt betyr også mindre sjanse for infeksjon.
  • Det er raskere enn RNY – En typisk RNY-prosedyre kan ta opptil 2 timer, mens en mini gastrisk bypass vanligvis blir fullført innen en time.
  • Det er mindre omdirigering av tynntarmen – I RNY-kirurgi er tynntarmen helt avskåret før de blir festet til den nye magen. Med mini gastrisk kirurgi er den nye posen ganske enkelt sluttet til tarmens side.
  • Kortere tid til tilheling – Fordi det er færre snitt og mindre manipulasjon av tynntarmen, er gjenopprettings perioden vanligvis kortere enn for standard RNY-kirurgi.
  • Færre langsiktige komplikasjoner – Mens komplikasjonsfrekvensen for RNY-kirurgi er lav og suksessraten er utmerket for mini bypass-operasjon gir enda færre langsiktige komplikasjoner.

Ulemper

  • Mulighet for dumping syndrom – Dette fenomenet oppstår når maten beveger seg for fort gjennom magen i tarmene. Diaré, svimmelhet og kvalme oppstår vanligvis ved slike tilfeller.
  • Mulighet for  reflux gastritt – Denne tilstanden oppstår når galle kommer opp i mage og spiserør.
  • Mulighet for infeksjon – Selv om infeksjonsrisikoen vanligvis lavere enn ved RNY-kirurgi, eksisterer det og pasientene må være oppmerksomme på dette.
  • Andre komplikasjoner – Brokk på kirurgisk område kan ikke utelukkes, og det kan heller ikke utelukkes lekkasje fra dårlig stifting, selv om begge er ekstremt sjeldne tilfeller.

Som nevnt ovenfor har mini gastrisk bypass kirurgi fordeler og ulemper vist at denne typen bariatrisk prosedyre er et egnet alternativ til standard RNY kirurgi. Internett er også med på å gjøre vurderingene av mini gastrisk bypass kirurgi som sikkert og effektivt. Hvis du vil vite mer om dette trygge og rimelige alternativet til RNY-kirurgi, ta kontakt med Overveksoperasoner Riga du kan også fylle ut skjemaet på vår nettside eller ringe til vår norske pasientkoordinator.